- Дата и час: 20 Ное 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Решение на ВСС за отмяна на писмения изпит още няма, респективно действащата изпитна комисия е легитимна.
Нека си свършат работата, да оценят казусите и да публикуват резултатите.
Така поне ще си сверим часовниците и който е оплескал този "лесен" казус да не си прави труда да идва при евентуално ново провеждане.
Лично на мен ни е все едно. Не ми пречи да се явявам пак, но и не вярвам, че с нова комисия и нов изпит ще се елиминира порочната практика с изтичане на инфо.
Нека си свършат работата, да оценят казусите и да публикуват резултатите.
Така поне ще си сверим часовниците и който е оплескал този "лесен" казус да не си прави труда да идва при евентуално ново провеждане.
Лично на мен ни е все едно. Не ми пречи да се явявам пак, но и не вярвам, че с нова комисия и нов изпит ще се елиминира порочната практика с изтичане на инфо.
- generx
- Младши потребител
kolegat написа:А за интелектуалния потенциал на това "светило" е достатъчно само да споменем, че за него самопризнанието е основно доказателство, въз основа на което, даже и да няма други подкрепящи го доказателства, може да бъде произнесена осъдителна присъда.
Да не би в това да виждате нещо нередно ? В крайна сметка, нали то е царицата на доказателствата
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
Второзаконие 17:9
- RichterZR
- Младши потребител
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
Уважаеми колеги, отправям предложение към всички вас, нека веднъж бъдем обединени всички и да вземем съдбите си в собствените си ръце, предлагам да обединим и да изготвим искане до ВСС за отмяна не само на конкурса за прокурори но и този за съдии, ясно е че и там има изтекла информация, няма как що за единият има и явно е че и за другият има, за колегите които ще кажат, да но ние имаме хубави оценки, и аз също имам 5,50 на съдииския, за прокурорския очаквам и по-висока оценка, след като казусът е изтекъл то тези хора ще изкарат високи оценки и на устният и вие които имате хубави оценки пак ще бъдете по надолу в класацията, нека искаме прозрачен конкурс, които да се проведе по стриктни правила, както беше конкурса за нотариуси в зала Армеец, там възможността за преписване е по малка, да има по строги мерки и трудни казуси които не всеки незнаещ да научка и да реши и после този незнаещ да има късмет на устния и да е преди анс в класацията, предлагам всеки да напише съгласен ли е и дас е обединим всички още има време не е късно устния не е минал имам шанс да променим нещата.
- nelinka123
- Младши потребител
nelinka123 написа:Уважаеми колеги, отправям предложение към всички вас, нека веднъж бъдем обединени всички и да вземем съдбите си в собствените си ръце, предлагам да обединим и да изготвим искане до ВСС за отмяна не само на конкурса за прокурори но и този за съдии, ясно е че и там има изтекла информация, няма как що за единият има и явно е че и за другият има, за колегите които ще кажат, да но ние имаме хубави оценки, и аз също имам 5,50 на съдииския, за прокурорския очаквам и по-висока оценка, след като казусът е изтекъл то тези хора ще изкарат високи оценки и на устният и вие които имате хубави оценки пак ще бъдете по надолу в класацията, нека искаме прозрачен конкурс, които да се проведе по стриктни правила, както беше конкурса за нотариуси в зала Армеец, там възможността за преписване е по малка, да има по строги мерки и трудни казуси които не всеки незнаещ да научка и да реши и после този незнаещ да има късмет на устния и да е преди анс в класацията, предлагам всеки да напише съгласен ли е и дас е обединим всички още има време не е късно устния не е минал имам шанс да променим нещата.
Имам дълбоки съмнения дали ще се анулира каквото и да е въпреки, че това е най-правилното! Който си знае материята ще се справи отново, но липсата на "състезателно начало" е доста демотивираща
- elicahristova
- Младши потребител
neudarjim_jurist написа:Още един глас против отмяната на писмения изпит. Ако не искаме да се стига до такова решение за отмяна на писмения изпит, следва да предприемем мерки преди това да е станало факт - да се пишат жалби, петиции и т.н. до ВСС, евентуално запознаване на медиите с позицията на вярвам, преобладаващата част от участниците в конкурса.
Споделям изцяло позицията на колегата и съм съгласна да предприемем действия в тази насока. Дайте някакво предложение, да го обсъдим и да предприемемем нужното, докато не е станало късно. Аз също мислех да пиша до членовете на ВСС, но смятам, че ще има по-голям резултат, ако сме повече хора. Очаквам идеи.
Последна промяна teo_31 на 23 Апр 2015, 13:37, променена общо 1 път
- teo_31
- Младши потребител
Здравейте, колеги!
Регистрирах се, за да взема отношение по написаното от nelinka123. Следя конкурсите за магистрати от няколко години преди да се явя. Изумява ме липсата на критерии за оценяване, оценките се пишат абсолютно произволно. Как е възможно например единият проверяващ да е писал 6,00, а другият - 5,25, т.е. според единия колегата не е допуснал нито една грешка и работата му е отлична, а според другия - е много добра?! Тази година има един такъв случай, дано не се засегне някой, че говоря за писмената му работа, исках само да илюстрирам. Когато се провежда такъв конкурс и всяка стотна е от значение, трябва да има предварителни и ясни критерии как се оценяват писмените работи и как се санкционират грешките. Посочването на решението, което комисиите са приели за вярно, не обяснява как се получават едни или други оценки. Всички трябва да сме поставени при равни условия. nelinka123 е права, когато казва, че са нужни стриктни правила, те ще са от полза и за колегите с високи оценки. Знаещите никога няма да изпъкнат, ако няма равен старт.
Регистрирах се, за да взема отношение по написаното от nelinka123. Следя конкурсите за магистрати от няколко години преди да се явя. Изумява ме липсата на критерии за оценяване, оценките се пишат абсолютно произволно. Как е възможно например единият проверяващ да е писал 6,00, а другият - 5,25, т.е. според единия колегата не е допуснал нито една грешка и работата му е отлична, а според другия - е много добра?! Тази година има един такъв случай, дано не се засегне някой, че говоря за писмената му работа, исках само да илюстрирам. Когато се провежда такъв конкурс и всяка стотна е от значение, трябва да има предварителни и ясни критерии как се оценяват писмените работи и как се санкционират грешките. Посочването на решението, което комисиите са приели за вярно, не обяснява как се получават едни или други оценки. Всички трябва да сме поставени при равни условия. nelinka123 е права, когато казва, че са нужни стриктни правила, те ще са от полза и за колегите с високи оценки. Знаещите никога няма да изпъкнат, ако няма равен старт.
- paragraph
- Нов потребител
nelinka123 Съгласна съм с Вас. Считам, че ако се стигне до отмяна, то отменен следва да бъде и съдийският конкурс, защото съгласете се- след като с 10 казуса можеш така лесно да сдобиеш, то какво остава за съдийския конкурс, където казусите бяха пет. В крайна сметка потърпевши от целия този фарс оставаме само ние.
- teo_31
- Младши потребител
nelinka123 написа:Уважаеми колеги, отправям предложение към всички вас, нека веднъж бъдем обединени всички и да вземем съдбите си в собствените си ръце, предлагам да обединим и да изготвим искане до ВСС за отмяна не само на конкурса за прокурори но и този за съдии, ясно е че и там има изтекла информация, няма как що за единият има и явно е че и за другият има, за колегите които ще кажат, да но ние имаме хубави оценки, и аз също имам 5,50 на съдииския, за прокурорския очаквам и по-висока оценка, след като казусът е изтекъл то тези хора ще изкарат високи оценки и на устният и вие които имате хубави оценки пак ще бъдете по надолу в класацията, нека искаме прозрачен конкурс, които да се проведе по стриктни правила, както беше конкурса за нотариуси в зала Армеец, там възможността за преписване е по малка, да има по строги мерки и трудни казуси които не всеки незнаещ да научка и да реши и после този незнаещ да има късмет на устния и да е преди анс в класацията, предлагам всеки да напише съгласен ли е и дас е обединим всички още има време не е късно устния не е минал имам шанс да променим нещата.
Права си, чест ти прави че така считаш, въпреки изкараната оценка, с която реално имаш шанс имайки предвид, че сама си я постигнала.
- etstoianovalex
- Нов потребител
Прави ли ви впечатление как тия които са "ЗА" отмяна са написали за пълно шест , като колегата Кенджи който също е за шест , само дето бърка реална и идеална съвкупност "Тео" и "Лолитка" сигурно са за седем.
Аман от лицемери и скапаняци. За 6 са ама само те си мислят така. По скоро са написали тъпизми и сега виждат възможност за изкупление , която разбира се , смачква доста други хора , ама какво от това
Преписвачите са хванати и наказани и както казва Кубрат Пулев " Продължаваме напред"
Кой се е усрал - усрал жалки лицемери плиткоумни.
Аман от лицемери и скапаняци. За 6 са ама само те си мислят така. По скоро са написали тъпизми и сега виждат възможност за изкупление , която разбира се , смачква доста други хора , ама какво от това
Преписвачите са хванати и наказани и както казва Кубрат Пулев " Продължаваме напред"
Кой се е усрал - усрал жалки лицемери плиткоумни.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
teo_31 написа:nelinka123 Съгласна съм с Вас. Считам, че ако се стигне до отмяна, то отменен следва да бъде и съдийският конкурс, защото съгласете се- след като с 10 казуса можеш така лесно да сдобиеш, то какво остава за съдийския конкурс, където казусите бяха пет. В крайна сметка потърпевши от целия този фарс оставаме само ние.
Айде, айде, от какво сте потърпевши колеги? И да се отмени конкурса нали пак същите ще го правят. не вярвайте на председателя на ВСС, който кава, че ни лук ял, ни лук мирисал. Рибата се вмирисва от към главата. Даже и той да не е замесен, все някой който е имал достъп до казусите е. Нали не мислите, че провидението му е дало тоя тошкко казусите. И при нов конкурс пак ще има Тошковци, ама тоя път няма да ги хванат и ще заемат вашите местата, поне на тези които биха се класирали. Сега поне има едно свободно място в повече
Аз за себи си искам да си видя резултата - грешката, която със сигурност знам, че съм допуснал е че съм писал че съвкупността е идеална - пропуснах момента, че въпреки, че целта е една, решенията са 2. Евентуално, ако е се приеме, че деянита са малозначителни. По спорния момент за образуването - според мен няма неутложност и съм се обосновал, а предвид, че конкретни данни в казуса няма, именно аргументацияа на тезата би била от значение, не крайния резултат.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Ееееех, колеги - оптимисти, добре, че никой, ама съвсем никой нито ни е питал дали искаме да се отменя конкурса или не, нито пък го вълнува изобщо нашето мнение. Ама ние изписахме страници по въпроса Ама иначе сме оптимисти и се надяваме,че тези, които е необходимо следят форума, нали е да - ама не
Последна промяна iurist_s_napyni на 23 Апр 2015, 16:26, променена общо 1 път
- iurist_s_napyni
- Младши потребител
u3mamhukaa, виж си лс
- teo_31
- Младши потребител
Моля тези колеги, които твърдят, че има нарушения на процедурата на конкурса да се аргументират по-детайлно и сериозно. Къде в правилата пише, че евентуалното изтичане на информация е основание за отмяна на конкурса? И хайде малко по-сериозно - кой съд ще отмени конкурс на базата на АБСТРАКТНАТА, подчертавам, възможност, да има нарушение, както и други преписали? Нарушението на преписалите лица е установено и те са отстранени, както е по правилата на конкурса. Дали изтичането на информация е изчерпано с това действие, или не, си остава само и единствено в сферата на догадките. Чистата формална и правна логика сочи, че съмнение има, но доказателства няма, а липсва и разпоредба от правилата, която да дава основания за отмяна на писмения изпит. Кой и как следва да даде гаранция, че нова комисия ще проведе честно изпита на равни начала?
Аз предлагам тези, които сме "Против" частичната отмяна на конкурса и "За" продължаването му на етап устен изпит за издържалите, да се преброим и да напишем една петиция, която да бъде внесена най-късно в понеделник - 27 април, в деловодството на ВСС, за да бъде разгледана на заседанието в сряда. Защото иначе отмяната ще стане факт на 29 април, сряда. Разбира се, в тази петиция трябва да застанем с имената, ЕГН-тата и подписите си. Ако трябва, аз съм готов да изготвя примерен текст на мотивирана петиция и да го пусна във форума за съгласуване и редакции. Всеки за себе си да прецени дали би се подписал и застанал с името си/защото някои може да мислят, че ще има последици за тях при провеждането на конкурса/. Такова действие има смисъл, ако се подпишат поне 100 участници, според мен, за да има представителност. Индивидуалните жалби не биха свършили работа. Не съм съгласен заради трима преписвачи и хвърляне на прах в очите на политическата класа и обществото да ограбват труда ни и да ни правят на балами.
Аз предлагам тези, които сме "Против" частичната отмяна на конкурса и "За" продължаването му на етап устен изпит за издържалите, да се преброим и да напишем една петиция, която да бъде внесена най-късно в понеделник - 27 април, в деловодството на ВСС, за да бъде разгледана на заседанието в сряда. Защото иначе отмяната ще стане факт на 29 април, сряда. Разбира се, в тази петиция трябва да застанем с имената, ЕГН-тата и подписите си. Ако трябва, аз съм готов да изготвя примерен текст на мотивирана петиция и да го пусна във форума за съгласуване и редакции. Всеки за себе си да прецени дали би се подписал и застанал с името си/защото някои може да мислят, че ще има последици за тях при провеждането на конкурса/. Такова действие има смисъл, ако се подпишат поне 100 участници, според мен, за да има представителност. Индивидуалните жалби не биха свършили работа. Не съм съгласен заради трима преписвачи и хвърляне на прах в очите на политическата класа и обществото да ограбват труда ни и да ни правят на балами.
- neudarjim_jurist
- Младши потребител
И мен ме бройте против отмяната, не защото не мога да се явя отново, но защото е напълно безсмислесно, това е незачитане на загубеното време за подготовка, явяване и т.н. Давайте да действаме, защото времето тече и скоро ще бъде късно за някаква позиция.
Колега НЕУДЪРЖИМ, вие ли ще изготвите петицията? Ако е нужно съдействие, подайте сигнал.
Колега НЕУДЪРЖИМ, вие ли ще изготвите петицията? Ако е нужно съдействие, подайте сигнал.
- bananarama
- Младши потребител
Колеги, като проведат нов конкурс и хванат някой друг да преписва пак ли ще се отменя. Така може да си караме доста време по изпити.
Аз лично днес се обадих във ВСС и изказах мнението си.
Работите ни в момента се проверяват.
Приятна вечер на всички!
Аз лично днес се обадих във ВСС и изказах мнението си.
Работите ни в момента се проверяват.
Приятна вечер на всички!
- zoi2011
- Младши потребител
u3mamhukaa написа: "Лолитка"
и Кен-лии,das gefaеllt mir so
Последна промяна miko_pk на 23 Апр 2015, 18:40, променена общо 1 път
- miko_pk
- Потребител
И мен ме бройте !
- teo_31
- Младши потребител
neudarjim_jurist написа:Аз предлагам тези, които сме "Против" частичната отмяна на конкурса и "За" продължаването му на етап устен изпит за издържалите, да се преброим и да напишем една петиция, която да бъде внесена най-късно в понеделник - 27 април, в деловодството на ВСС, за да бъде разгледана на заседанието в сряда. Защото иначе отмяната ще стане факт на 29 април, сряда. Разбира се, в тази петиция трябва да застанем с имената, ЕГН-тата и подписите си. Ако трябва, аз съм готов да изготвя примерен текст на мотивирана петиция и да го пусна във форума за съгласуване и редакции. Всеки за себе си да прецени дали би се подписал и застанал с името си/защото някои може да мислят, че ще има последици за тях при провеждането на конкурса/. Такова действие има смисъл, ако се подпишат поне 100 участници, според мен, за да има представителност. Индивидуалните жалби не биха свършили работа. Не съм съгласен заради трима преписвачи и хвърляне на прах в очите на политическата класа и обществото да ограбват труда ни и да ни правят на балами.
Колега, заставам зад Вашата позиция. Да започваме с изготвянето на петиция !
- teo_31
- Младши потребител
И мен ме бройте в петицията, Кир Михаилаки ми викат Пари, пари, пари! - думаше наш кир Михалаки и беше - чорбаджия.
- miko_pk
- Потребител
|
|