- Дата и час: 20 Ное 2024, 16:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Ако имаш проблеми и с процеса /освен с материалното право, както всички разбрахме/ - насреща съм !
- teo_31
- Младши потребител
teo_31 написа:Ако имаш проблеми и с процеса /освен с материалното право, както всички разбрахме/ - насреща съм !
Задължително! само че в твоите заядливи отговори няма един, подплатен с правна мисъл по отношение на казуса, освен да даваш напразни оценки на останалите хора. Така, че май ще пропусна, но ако ми трябва някой селски сеирджия, завършил право (може би) със сигурност ще те потърся имай го на предвид ! Приключвам с безсмислени разпри с теб, няма нужда да го разискваме повече въпроса, изпита ще бъде анулиран независимо дали ти се иска или не, приключвам и с писането по темата, докато не дойде време за следващия казус или други обстоятелства по съществото на конкурса. Пожелавам ти приятна вечер и по-малко нерви
- kenjin
- Потребител
Вижте , тия дето не са написали нищо или са писали тъпотии да спрат да мрънкотят за анулиране , имайте някаква доблест.
Сега гледах новините . Прегрешилите няма да имат право никога повече да се явяват на конкурс по ЗСВ. Това е достатъчно наказание.
Не се подиграваите с труда ни. Казуса ,от много години насам, дава реален шанс. Ветераните тука помнят за какви идиотщини ставаше въпрос преди.
Сега гледах новините . Прегрешилите няма да имат право никога повече да се явяват на конкурс по ЗСВ. Това е достатъчно наказание.
Не се подиграваите с труда ни. Казуса ,от много години насам, дава реален шанс. Ветераните тука помнят за какви идиотщини ставаше въпрос преди.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Прави ли ви впечатление, че само двадесетина човека пишем във форума! Останалите близо 800 мимикрират и кибичат от страни! Колкото ти да го нападате кен-лии, поне има мнение човека! Ето за това е пропаднало априлското въстание- 20 човека негодуват, 800 мишуват, че даже и във един специализиран форум не искат да се искажат, все едно не се отнася до тях! Дали обаче нейде скрити дебнат зубрачите сърдити?
- miko_pk
- Потребител
Още един глас против отмяната на писмения изпит. Не заради казуса, който на мнозина се струва лесен. По-скоро става дума за това, че дори и нова комисия не може да гарантира напълно честното провеждане на нов изпит, както и съответно сега действащата не е доказано, че има или няма вина към изтичането на информация, респективно, че ще проведе нов прозрачен конкурс. Освен това, става дума за положени усилия за подготовка, взети отпуски, похарчени средства за явяване, нерви и притеснения около проведения изпит на стотици хора. Рискът някой да обжалва впоследствие конкурса и той да бъде върнат заради нарушение в процедурата, е пренебрежимо малък според мен, на фона на това, че преписвачите са отстранени почти веднага, след като са хванати. Естествено те са бушоните, истинските виновници, които може би са и работещи в системата, никога няма да излязат наяве. Така че отмяната на конкурса е хвърляне на прах в очите на хората, че нещо се върши от организаторите като ответна реакция, и както вече някой каза, маскировка за да не се търсят истинските виновници за изтичането на информацията. За съжаление, обаче, ние тук само си разсъждаваме, а щом КПА ще внася такова решение във ВСС за отмяна на изпита, считайте, че то ще бъде взето единодушно - не ми е известен случай, в който ВСС да не е взело предвид предложение на КПА. Ако не искаме да се стига до такова решение за отмяна на писмения изпит, следва да предприемем мерки преди това да е станало факт - да се пишат жалби, петиции и т.н. до ВСС, евентуално запознаване на медиите с позицията на вярвам, преобладаващата част от участниците в конкурса.
- neudarjim_jurist
- Младши потребител
miko_pk написа: Дали обаче нейде скрити дебнат зубрачите сърдити?
Това ми хареса
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Най-соломоновски ще бъде решен въпросът, ако тази комисия си направи незабавен отвод и остави на друга новоназначена комисия да провери писмените работи и да проведе устния изпит. Така и вълкът ще е сит, и агнето цяло. И на матурите за 12-ти клас нон стоп хващат ученици да преписват, но не ги отменят, а отстраняват само провинилите се.
Този Ясен Тодоров от ВСС има странно поведение. Защо му е да обяснява, че въпросния Тошко е бил гадже на дъщеря му, а още повече, че били скъсали. Знае ли той действително какви са им отношенията, и има ли пречка въпреки това информацията да е изтекла по тази линия?
Този Ясен Тодоров от ВСС има странно поведение. Защо му е да обяснява, че въпросния Тошко е бил гадже на дъщеря му, а още повече, че били скъсали. Знае ли той действително какви са им отношенията, и има ли пречка въпреки това информацията да е изтекла по тази линия?
- neudarjim_jurist
- Младши потребител
Налице е съществено процесуално нарушение при провеждането на конкурса,и както би трябвало да ви е известно колеги това е абсолютна предпоставка за отмяна и връщане до момента ,в който да се отстрани нарушението -вероятно тези ,които имат достъп до казусите и са изтекли от тях и затова нови комисии ,нови казуси ,нов писмен изпит.Макар ,че няма да си го признаят във ВСС си знаят кой с кого ходи на благодарствени обяди,вечери,кой кому е подчинен ,задължен,семейно-родови връзки и т.н. знае се от къде точно е започнало всичко,но се правят на изненадани.Замазването с ама казуса е лесен и ще има допуснати до устен повече кандидати ,ама разходи ,заловения да си носи последствията ит.н. в ситуацията ,че ВСС е под прицал и се следи всяка тяхна крачка към този момент и да не вземат законосъобразното решение по въпроса означаа,че сами да си подложат динена кора.Подобно нещо би означавало ,че одобряват случилото се и че си затварят очите пред явно нарушение на правилата,престъпление-ще кажат компетентните дали има.При системно предоставяне на казусите на наши хора то рано или късно всичко излиза наяве.
А колкото до тюхкантео на някои от вас ,че може да се падне процесуален казус ,то вероятността това да стане е равна на вероятността да се падне пак сравнително лесен казус-от десет казуса има шанс 10% да се падна всеки един.Запътили сте се колеги да служите в системата на правораздаването ,където търсенето и достигането до истината трябва да е водещото ви верую.Пред очите ви има нарушение ,даже престъпление и да си траете,защото така ви е удобно,ами дали пък в съдебната система гнилото не влиза от отвън!!!
А колкото до тюхкантео на някои от вас ,че може да се падне процесуален казус ,то вероятността това да стане е равна на вероятността да се падне пак сравнително лесен казус-от десет казуса има шанс 10% да се падна всеки един.Запътили сте се колеги да служите в системата на правораздаването ,където търсенето и достигането до истината трябва да е водещото ви верую.Пред очите ви има нарушение ,даже престъпление и да си траете,защото така ви е удобно,ами дали пък в съдебната система гнилото не влиза от отвън!!!
- little_girl
- Младши потребител
neudarjim_jurist написа:Най-соломоновски ще бъде решен въпросът, ако тази комисия си направи незабавен отвод и остави на друга новоназначена комисия да провери писмените работи и да проведе устния изпит. Така и вълкът ще е сит, и агнето цяло. И на матурите за 12-ти клас нон стоп хващат ученици да преписват, но не ги отменят, а отстраняват само провинилите се.
Ами защото гузен негонен бяга.
- little_girl
- Младши потребител
teo_31 написа:Айдеее честито !!! Вичев отърва кожата и на следващия конкурс отново ще ни е "конкурент" !!! Този път обаче ще си е научил казусите
"Научил казусите" или запомнил отговорите?!?
П.П. То не е смешно,де.
А инак дали е сигурно,че от психо-диспансера са го снабдили с документни с "вярно съдържание"? -може пък да му изневерява паметта на момчето,никой не е застрахован
- svettoslav
- Активен потребител
Да, пак ще е научил казусите, но и ще е запомнил отговорите.
Пълен фарс! Пародия!
Пълен фарс! Пародия!
- teo_31
- Младши потребител
Бе явно не е много паметливо момчето има 4.50 на съдийския, но минава на устен...
- chandra
- Потребител
Не ме разбирайте погрешно и аз смятам, че още 1 писмен изпит няма да ме убие, толкова много изпити сме държали +- още един не е проблем. Прави ми впечатление,че колегата little_girl ( лолитка-аз така си го превеждам, извини ме, ако превода е друг) има някаква утопична представа за естеството на работа на прокурора като цяло. Някакъв Бюстител на световния мир и ред, един свръхчовек, един супермен, готов да брани родината и честта майко юнашка следва да е г-н прокурароа по твоите думи.Цигани, смъртни случаи още много цигани( особено в прованса), 5-6 обвинителни акта на година главно за кражби и телесни повреди,съшия брой предложения за решаване със споразумение, множество постановления за спиране на наказателното производство, по-малко за прекратяване и сумати откази за образуване на досъдебно производство! И отново господата цигани! Много по-важно е да можеш тях да изтърпиш, отколкото да си олицетворението на Етичния кодекс!
- miko_pk
- Потребител
Непоправима мечтателка и идеалистка е може би превода,но да сме благодарни на онези мечтатели и идеалисти като Левски и всички други революционери и луди глави,заради които днес не сме под ятагана и се наричами свободни граждани на Европа,колега А може би превода е да тръгнем от малките неща ,за да се поправят и големите.....например от провеждането на канкурса и най-вече от нас самите,които сме се запътили натам ,Хората правят промените ,те не идват по въздуха.
- little_girl
- Младши потребител
miko_pk написа:Не ме разбирайте погрешно и аз смятам, че още 1 писмен изпит няма да ме убие, толкова много изпити сме държали +- още един не е проблем. Прави ми впечатление,че колегата little_girl ( лолитка-аз така си го превеждам, извини ме, ако превода е друг) има някаква утопична представа за естеството на работа на прокурора като цяло. Някакъв Бюстител на световния мир и ред, един свръхчовек, един супермен, готов да брани родината и честта майко юнашка следва да е г-н прокурароа по твоите думи.Цигани, смъртни случаи още много цигани( особено в прованса), 5-6 обвинителни акта на година главно за кражби и телесни повреди,съшия брой предложения за решаване със споразумение, множество постановления за спиране на наказателното производство, по-малко за прекратяване и сумати откази за образуване на досъдебно производство! И отново господата цигани! Много по-важно е да можеш тях да изтърпиш, отколкото да си олицетворението на Етичния кодекс!
Мммм, даааа, и през останалото време прокурорът се оглежда и ослушва само за две неща - как да изнуди някого за пари и как да оближе повече задници нагоре. Това в момента е най-вредната и безполезна пасмина в съдебната система.
- barakuda
- Потребител
little_girl написа:Непоправима мечтателка и идеалистка е може би превода,но да сме благодарни на онези мечтатели и идеалисти като Левски и всички други революционери и луди глави,заради които днес не сме под ятагана и се наричами свободни граждани на Европа,колега А може би превода е да тръгнем от малките неща ,за да се поправят и големите.....например от провеждането на канкурса и най-вече от нас самите,които сме се запътили натам ,Хората правят промените ,те не идват по въздуха.
Не мога да не се съглася с тези прекрасни думи! Винаги има нещо романтично в революционните идеи!
- miko_pk
- Потребител
Човекът, когото винаги ще давам за пример като един от най- успешните прокурори за своето време, а няма да сбъркам, ако кажа и ненадминат до момента.
Андрей Януарьевич Вышинский.
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
Второзаконие 17:9
- RichterZR
- Младши потребител
Драги колеги, аз имам един малко по-различен въпрос по темата. Дали ще бъдат изнесени (или вече са) някъде публично и останалите прословути 9 казуса? Да не стане така, че да сменят само печално известния случай на Радка Малко от теорията на конспирацията е този сценарий, но човек започва да се чуди при толкова нередности...
- maymass
- Нов потребител
RichterZR написа:Човекът, когото винаги ще давам за пример като един от най- успешните прокурори за своето време, а няма да сбъркам, ако кажа и ненадминат до момента.
]
Лесно е да си прокурор, когато цял СССР барабар с политическото ръководство и репресивният му апарат ти е зад гърба. А за интелектуалния потенциал на това "светило" е достатъчно само да споменем, че за него самопризнанието е основно доказателство, въз основа на което, даже и да няма други подкрепящи го доказателства, може да бъде произнесена осъдителна присъда.
- kolegat
- Потребител
little_girl написа:Непоправима мечтателка и идеалистка е може би превода,но да сме благодарни на онези мечтатели и идеалисти като Левски и всички други революционери и луди глави,заради които днес не сме под ятагана и се наричами свободни граждани на Европа,колега А може би превода е да тръгнем от малките неща ,за да се поправят и големите.....например от провеждането на канкурса и най-вече от нас самите,които сме се запътили натам ,Хората правят промените ,те не идват по въздуха.
Само си мислиш, че си свободна и че не си под ятагана. Този конкурс е едно малко доказателство, че грешиш.
- kolegat
- Потребител
|
|