- Дата и час: 20 Ное 2024, 16:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Аз имам следното предложение-понеже на всеки конкурс изтича информация, предлагам всеки кандидат да се явява в залата с подготвен казус. След това се тегли жребий чий казус решаваме. Нещо като лотарията Зелена карта.
- dedra
- Потребител
Тогава и жребият ще бъде нагласен, най-вероятно
dedra написа:Аз имам следното предложение-понеже на всеки конкурс изтича информация, предлагам всеки кандидат да се явява в залата с подготвен казус. След това се тегли жребий чий казус решаваме. Нещо като лотарията Зелена карта.
- sarrummann
- Младши потребител
zoi2011 написа:Струва ми се , че отмяната на конкурса е само начин да се укроти обществената реакция и да се отклони вниманието от по- съществения проблем, а именно предаването и получаването на казусите, т. е има ли извършено престъпление от съдиите и прокурорите в конкурсните комисии и, от тези които са получили казусите, а евентуално и от посредниците им.
Напълно съм съгласен- от самото прес съобщение се казва, че са използвани нерегламентирани средства! Ако, не знае, човек ще си каже, че някой дришльо е хванат да преписва от какви и да са помагала и прочие!
- miko_pk
- Потребител
Тодор Караиванов, който бе хванат да преписва на конкурса за младши прокурори, е подал молба за напускане като съдебен помощник в Софийския градски съд, научи "Правен свят". Молбата му все още не е разгледана. - Аааа .. защо с молба .. трябва дисциплинарно да го уволнят във връзка с нарушаване най-малкото на етичния кодекс на съдебните служители.
Вчера Комисията по предложения и атестиране на Висшия съдебен съвет, след среща с конкурсната комисия, реши да уведоми и.ф. шефа на СГС Владимир Йорданов за действията на Караиванов, за да бъдат предприети съответните дисциплинарни мерки. До този момент, обаче, в градския съд не са постъпили документите от съвета.
Караиванов, който, по информация на "Правен свят", е син на бившия съдия и настоящ адвокат Ивета Анадалоска, няма да бъде допуснат до нито един друг конкурс на ВСС, вероятно ще има и последици и във връзка с участието му в изпита за младши съдии, където Караиванов също се е явил.
След заседанието на ВСС днес Ясен Тодоров бе категоричен, че нито един член на съвета няма достъп до казусите, а ключът от касата, в която се съхраняват казусите, се държи само от един човек от администрацията. "Няма как казусът да изтече от ВСС. Имам 100% гарантирам за лоялността на администрацията. Ако се окаже, че е изтекла информация от нашите служители на секундата ще подам оставка", каза още Тодоров. (И ко .. тодор е някакъв ясновидец вероятно?)
Днес той призна, че познава Тодор Караиванов. "Кандидатът, който бе заловен, беше гадже на дъщеря ми преди време. Но от август миналата година са разделени. От тогава не съм го виждал, защото по начина, по който се разделиха, инициативата беше негова, така, бях леко засегнат. Тя няма откъде да има казуса. Неприятна е тази спекулация с моето име. Аз нямам досег до казусите", каза още Ясен Тодоров.
Той изрази надежда истината в този случай да излезе наяве. "За съжаление това нещо се е случило. Не може заради един, двама, трима или петима човека да опорочат труда на стотици хора – както на участниците в конкурса, така и на администрацията, и да хвърлят петно върху всички. ВСС няма вина, но понася негативите - Айде бе?. Надявам се, че хората, които са участвали в това нещо, ще имат време да размислят, ще имат доблестта да спасят честта си и тази на правосъдието и да постъпят, евентуално за първи път в живота си, като мъже. Това е моят призив" - Какво значат да постъпят като мъже - харакири или сепуко да си направят? да си признаят? да не се явяват никога повече? ... ейййй големи мъже .. а какъв е тоя сексизъм - ако има и жени? Или те дамите никога не преписват?, заключи Ясен Тодоров.
И още нещо .. на съдийския въпросния тошко африкански както някой каза има 4,50 .. прави впечатление, че не се е явил другия играч който се споменаваше - радослав вичев. Може да се направи обосновано предположение, че тошко африкански не е разполагал с казусите на съдийския съдейки по резултата му. Изведнъж на конкурса за прокурори същия тошко вече има не 1, не 2 ами всички възможни казуси, но с него вече е и неговия колега в сгс и приятел радо вичев? Къде е разликата - без радо - 4,5, със радо до него - с 10 готови и решени казуса в джоба? Изводите за това кой е осигурил казусите оставям на вас - поне с оглед информацията която циркулира насам натам. А се говореше и за трети човек, който обаче ако го е имало си е останал съвсем анонимен.
Последна промяна bludniq_sin на 22 Апр 2015, 15:32, променена общо 1 път
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Кенджин ти като си изкарал 5.75 и не са те приели , защо си мислиш че въобще ще те приемат някога?
Не те обиждам , напротив при такъв голям успех да те декласират .... това какво ти говори? Сега ако го отменят колко ще се напънеш да изкараш 7 ли?
Хващането на преписвачите е най-възможната справедливост.
Трябва да им се търси отговорност , да ги изхвърлят от работа - това би било някакво възмездие. Вие искате да им организирате нов конкурс .... еми много сте тъпи , честно.
Което е по- страшно давате основание на ВСС да го направи , да им направи услуга. центрирате общественото мнение на погрешно място
Не те обиждам , напротив при такъв голям успех да те декласират .... това какво ти говори? Сега ако го отменят колко ще се напънеш да изкараш 7 ли?
Хващането на преписвачите е най-възможната справедливост.
Трябва да им се търси отговорност , да ги изхвърлят от работа - това би било някакво възмездие. Вие искате да им организирате нов конкурс .... еми много сте тъпи , честно.
Което е по- страшно давате основание на ВСС да го направи , да им направи услуга. центрирате общественото мнение на погрешно място
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Пускам сълза............
- elicahristova
- Младши потребител
Въпросния е наказан,при това публично. Отделно това, вече наглите преписвачи знаят, че ако бъдат забелязани ще бъдат жестоко наказани, не само от комисията но и от обикновените кандидати, което ги поставя в неудобната позиция да трябва да наизустяват казусите, което крие рискове за тяхното възпроизвеждане. Отделно това, същите не могат да се ползват и от пищови, поради горните съображения и ще трябва да помнят поне едно 2 часа (от преди изпита до крайното възпроизвеждане), което е още един минус в тяхна полза. Това не е шега работа, при все че хората се налага да преписват елементарни състави, като кражба и измама, това си е мисията-невъзможна да успеят да запаметят в детайли тези казуси. Т.е. светът им никога вече няма да е същия и кошмарите тепърва им предстоят.
На мястото на Караиванов, моментално бих се оженил и бих приел фамилията на жена ми, след такова заслужено унижение и най-гадното че е публично в интернет, во век и веков който реши да напише Караиванов ще излизат само гадости
На мястото на Караиванов, моментално бих се оженил и бих приел фамилията на жена ми, след такова заслужено унижение и най-гадното че е публично в интернет, во век и веков който реши да напише Караиванов ще излизат само гадости
- kenjin
- Потребител
Какво значи наказан? Явявал си се на прокурорски изпит значи знаеш какво означава наказание (както по смисъла на НК, така и по принцип). Аз наказание не мисля, че има. Момченцето напуска - не е дисциплинарно уволнен заради нарушаване най-малкото на етичния кодекс. След някой друг ден случката ще се забрави и тошко вероятно ще бъде бутнат тихо мълком някъде. За мен не е наказан. За мен в най-лошия случай са му издърпани ушите. А още повече ме е яд, че това е бушончето според мен. Имало е един човек до него който е имал интерес да се набута в прокуратурата и който е имал най-голям интерес а и възможност да разполага с казусите, но името му вече не се споменава ни в статия, ни никъде другаде.Въпросния е наказан,при това публично.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Означава, че няма да бъде допускан до конкурси по ЗСВ. Не забравяй, че макар по административен ред, в крайна сметка целта на целия този конкурс-театро е сключване на Трудов Договор по КТ,за което трябва да са спазени някои реквизити - попрочети там няма да ти давам сламки. Също така, той вече се води морално и етично непригоден за магистратска длъжност. Това че е напуснал по собствено желание, да може после да си пусне ТД към някоя фирмичка за 1 месец, след което да се впише на борсата ида сучи от данъкоплатците няколко месеца, а може и година 70-80 % от Брутното трудово възнаграждение. Напускането му в никакъв случай не може да задължи ВСС да го допускат до конкурси. По елементарен пример ще е, ако в селото всички те знаят за разбойник и в вестниците е писано че си се бил по разни дискотеки и прочие, за което да речем ти е наложена адм. глоба за дребно хулиганство - пак може да не те допуснат до конкурс поради точно тези морални/етични норми.В случая в надлежен акт е констатирано, че си извършил нарушение и независимо дали си наказан с глоба или просто е подминато без санкция, този акт има декларативно действие. Протокола на ВСС от проведеното заседание с гласуване е такъв.bludniq_sin написа:Какво значи наказан?
- kenjin
- Потребител
kenjin написа:По въпроса за съвкупността реална е. С едно деяние в смисъла ,описано като система от телодвижения под въздействието на съзнанието въз основа на едно решение за постигане на определена цел. Тук макар целта да е една дееца възприема парите и местоположението им след като пострадалата се е разпоредила с първата сума,т.е. решението се явява второ. По лвалификацията, само съдейки от казуса и данните мисля че и двете деяния са малозначителни като съда следва да вземе предвид общия резултат
Двуомях се и за 195 ал.1 т.2 вр ал. за малозначителност, тъй като решението за кражбата е под условие че бабата отиде в другата стая.
Също така наказанието за малозначителност по квал състав е същото като по основния с разликата че е по описателно Знам че има практика по този втъпрос но не е напълно относима
Относно ССС допустимо е там членовете са ясни. Конституирането е ясно в досъдебна и съдебна фаза всичките кой какъв. Отказа за споразумение не може да се обжалва тъй като самата дейност е поставена в вътрешното убеждение на прокурора. Това за обезвреда на имуществените вреди е относимо кът стадия на съдебно утвърждаване на последното, което може да се внесе и без вредите да се поправят
В цитираната практика има доста неща които тук са пропуснати така че отговорите може да се окажат и други
Рова писах аз в най общи линии
Моето момче, ако наистина това си написал и топките няма да ти помогнат да изкараш високата оценката, която очакваш!
А колкото до това, че си от София не само ти си от тук. И какво значение има това изобщо?
Последна промяна teo_31 на 22 Апр 2015, 17:56, променена общо 1 път
- teo_31
- Младши потребител
Опа за това ли драпаш толко да го анулират? Написал си реална , ама си я описал като идеална , че ти се размине и тоя път май
В крайна сметка кой е верният отговор и ще анулират ли кОнкУрса?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Опа за това ли драпаш толко да го анулират? Написал си реална , ама си я описал като идеална , че ти се размине и тоя път май
и да не го анулират (което няма как да не стане) софианчето ще го обжалва заради ниския си успех сигурно Има добра новина хора, едно място за София от 6те заети е свободно - наддавайте!
- justice496
- Младши потребител
Двуомях се и за 195 ал.1 т.2 вр ал. за малозначителност, тъй като решението за кражбата е под условие че бабата отиде в другата стая.
Колега тука се обърка малко
Колега тука се обърка малко
- peacemakerbgg
- Младши потребител
Нека го обсъдим най-после този казус. Явно не е толкова лесен. Колеги прави ми впечатление, че последните 2 години не се дискутират казуси, а основно хората в тази тема се заяждат. Преди ставаха интересни дискусии.
- jivko1
- Потребител
Аз съм го квалифицирал по чл.209 и 194 реална разнородна съвкупност.
ССС може, но е нужно активност от КК да признае фактите , изложени в обстоятелствената част на ОА
Отказа от споразумение е в рамките на закона след като до края на досъдебното производство не е възстановил имуществените вреди.
Що се отнася до това от кой момент следва да се счита за образувано досъдебното аз съм на мнение,че ще е след постановление от прокурора тей като считам че няма неотложност за да се образува с протокола съставен за огледа.
ССС може, но е нужно активност от КК да признае фактите , изложени в обстоятелствената част на ОА
Отказа от споразумение е в рамките на закона след като до края на досъдебното производство не е възстановил имуществените вреди.
Що се отнася до това от кой момент следва да се счита за образувано досъдебното аз съм на мнение,че ще е след постановление от прокурора тей като считам че няма неотложност за да се образува с протокола съставен за огледа.
- peacemakerbgg
- Младши потребител
Айдеее честито !!! Вичев отърва кожата и на следващия конкурс отново ще ни е "конкурент" !!! Този път обаче ще си е научил казусите ! Ето това ще бъде различното !
Дано твоите топки ти помогнат да стигнеш до правилното решение, защото предишният път явно не си си ги носил
kenjin написа:За мен лично няма разлика дали ще се явявам на нов писмен или не.
аз имам топки и мога да поемам такава отговорност.
Дано твоите топки ти помогнат да стигнеш до правилното решение, защото предишният път явно не си си ги носил
- teo_31
- Младши потребител
peacemakerbgg написа: Колега тука се обърка малко
Аз също го квалифицирах по 209 и 194,но по ал.3 като казах какви са доводите ми. Просто изразих съмнение в поста относно квалифицирания по 195 което няма значение, до колкото знам проверяващите гледат какво си писал а не тигледат поста в лекса...
peacemakerbgg написа:Що се отнася до това от кой момент следва да се счита за образувано досъдебното аз съм на мнение,че ще е след постановление от прокурора тей като считам че няма неотложност за да се образува с протокола съставен за огледа.
Значи по твоите думи, с огледа и разпита на бабата на местопрестъплението са се събрали достатъчно данни за извършено престъпление, следствие на което прокурора трябва да образува ДП и отново да правят същите действия, само че по реда на НПК, само защото не си разбрал какво означава неотложен случай.
До Тео:
Ти моето решение не го мисли, миличка, ами гледай да понаучиш и да не се разплачеш там, ако ти дадат някакъв процесуален казус...
- kenjin
- Потребител
kenjin написа: По лвалификацията, само съдейки от казуса и данните мисля че и двете деяния са малозначителни като съда следва да вземе предвид общия резултат
Също така наказанието за малозначителност по квал състав е същото като по основния с разликата че е по описателно. Рова писах аз в най общи линии
kenjin написа:Аз също го квалифицирах по 209 и 194,но по ал.3 като казах какви са доводите ми.
Колега, Вие правите ли разлика между малозначителност по смисъла на чл.9, ал.2 НК и маловажен случай по смисъла на чл.93 т.9 НК ? ЧЛ.209, ал.3 се отнася до маловажен случай, а не до малозначителност. Наистина Ви трябва повече време за подготовка. Сега вече напълно Ви разбирам
- teo_31
- Младши потребител
хахаха, не ми се хващай за думите, понякога пиша в движение, в случая пътувах към Банско. Мерси, че ме поправи, вече няма смисъл да уча, ти ми го поднесе на готово...
Колкото до подготовката, да винаги съм на мнение, че трябва човек да се подготвя. Не мисля ,че знам толкова много, колкото явно мислиш ти. И със сигурност ще използвам времето до следващия конкурс да се подготвя още по-добре, а на теб препоръчвам да пиеш една студена вода и да разчиташ на късмета, като гледам май само на това разчиташ
Колкото до подготовката, да винаги съм на мнение, че трябва човек да се подготвя. Не мисля ,че знам толкова много, колкото явно мислиш ти. И със сигурност ще използвам времето до следващия конкурс да се подготвя още по-добре, а на теб препоръчвам да пиеш една студена вода и да разчиташ на късмета, като гледам май само на това разчиташ
- kenjin
- Потребител
Не се заяждайте Най - вероятно няма да разберем какво е решението на комисията! Казуса отново може да има няколко решения. Нали знаете, че различните съдебни състави тълкуват по различен начин. Един съдия би постановил маловажен, друг не и после въззивната инстанция това, което реши. Поради тази причина се говори непрекъснато за уеднаквяване на съдебната система, но уви. Лута ме се вечно... Вътрешно убеждение и добра мотивация колеги. Това е принципа за правилно решение!
- ani_2607
- Младши потребител
|
|