- Дата и час: 20 Ное 2024, 14:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
Не съм учавствувал в конкурса,но според ме3н след като толкова се е омазала работата редното е проведения писмен изпит да се отмени .Както и да се сменят изпитните комисии.не е небоходимо да се отченя насрочения вече конкурс,да се насрочва нов и да се подават нови документи за участие,просто изпита да се проведе отново .
Много ми е интересно тия юнаци как са завършили след като за 5 години не са се научили да преписват.
Просто е можело да назубрят казусите ,но.....всеки си пати от акъла.
Много ми е интересно тия юнаци как са завършили след като за 5 години не са се научили да преписват.
- gkamenov
- Потребител
Преиграхте много в последните коментари. Изместихте и без това акцента на темата, а и личните нападки не мога да си ги обясня. Но пък и случаят си е скандалче. За преписвача/преписвачите - следва административния ръководител на сгс да помисли какво казва етичния кодекс на съдебните служители - "При изпълнение на служебните си задължения и в обществения живот, съдебният служител следва поведение, което е съвместимо с добрите нрави и не уронва престижа на съдебната власт." и още .. един от принципите дали не е нарушен, а именно "Честност – съдебният служител в зависимост от функциите, които изпълнява, осъществява действия, предлага и взема решения, водещи до елиминиране на произвола и укрепване на доверието в съдебната система." и още "Отговорност – съдебният служител следва поведение, което не накърнява престижа на съдебната власт, не само при изпълнение на служебните си задължения, но и в своя обществен и личен живот." И накрая - Етичният кодекс подлежи на задължително спазване от всички съдебни служители и ръководни длъжностни лица в администрациите на ВСС, Инспектората към ВСС и съдебните органи, като всяко нарушение на установените с него правила ще бъде разглеждано като основание за търсене на дисциплинарна отговорност и налагане на дисциплинарни наказания по раздел III на глава девета от Кодекса на труда.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Нищо чудно от ВСС да анулират конкурса за да могат въпросните момченца мамини да се явят след 2 месеца без да ги хванат
- joro_sf
- Младши потребител
Ама е редно ако го анулира ВСС с едно "гражданско искче" да си търси парите от тези момченца за направените разходи по конкурса
- joro_sf
- Младши потребител
Тодор Караиванов миналата година на съдийския е изкарал 2.00, явно с знания няма да стане....
- kenjin
- Потребител
Стъкмистиката от сайта на ВСС, раздел пресценър не отчита проявлението на "трите влъхви":
От общия брой допуснати кандидати - 1090, се явиха 897 кандидати, не се явиха 193 кандидати!!! Малко по Сталинистки разсъждаваме: има преписвал има проблем, няма преписвал, няма проблем! Вече по един път са ни проверили, докато ядеме на Тошето ушите!
От общия брой допуснати кандидати - 1090, се явиха 897 кандидати, не се явиха 193 кандидати!!! Малко по Сталинистки разсъждаваме: има преписвал има проблем, няма преписвал, няма проблем! Вече по един път са ни проверили, докато ядеме на Тошето ушите!
- miko_pk
- Потребител
Колеги, след като направих оценка на риска на така създалата се ситуация формирах мнение, че най-добре в случая конкурсът за младши прокурори да продължи до неговото приключване. Това ще даде възможност да бъдат излъчени победителите в конкурса, и ако ВСС излезе с решение за анулирането му, спечелилите ще могат да предявят съдебни искове срещу виновните лица. По този начин, ще се даде възможност на обществеността в тяхно лице ефективно да участва в борбата срещу корупцията в страната. Освен това, според мен, ще е налице осъществяване на стрес тест на съдебната система като цяло. Ще бъде много интересно ...
- law_control
- Нов потребител
gkamenov написа:
Въпроса ти е реторичен.
- svettoslav
- Активен потребител
не ви разбирам проблема на повечето ...не знаете и сте скъсани, или ако бяхте на мястото на колегата и разполагахте с тази "възможност", поради морални съображения нямаше да се възползвате ли? М?
Не разбрах кой кога и при какви условия изобщо е установил по безспорен начин, че се касае за помощно средство съдържащо решен казус или това е без значение щом кандидатът е син/дъщеря на незнам си кой? За мен тази тема е указание за нивото на "юристите"!! Някакви имена се пишат тук, квалификации, facebook...щото сме полуграмотни и са ни скъсали, човекът решил да препише следва да е виновен за това - ест.!
Не разбрах кой кога и при какви условия изобщо е установил по безспорен начин, че се касае за помощно средство съдържащо решен казус или това е без значение щом кандидатът е син/дъщеря на незнам си кой? За мен тази тема е указание за нивото на "юристите"!! Някакви имена се пишат тук, квалификации, facebook...щото сме полуграмотни и са ни скъсали, човекът решил да препише следва да е виновен за това - ест.!
- pati2
- Потребител
pati2 написа:не ви разбирам!
Ние пък те разбрахме поради някакви интимни или лични причини се явяваш морален защитник/чка. Твоя приятел изкарва посредствени оценки предните конкурси и има амбиции да става прокурор/съдия. Ами като има амбиции да си седне на четирибуквието и да поработи над това!
Пиши каквото си искаш, отношението ти по въпроса бъка от субективизъм и предубеденост поради лично отношение - или ти е близък някой от преписвалите или ти самият си преписал. Друго обеснение няма неадекватното ти отношение
Последна промяна kenjin на 21 Апр 2015, 18:51, променена общо 1 път
- kenjin
- Потребител
kenjin написа:pati2 написа:не ви разбирам!
Ние пък те разбрахме поради някакви интимни или лични причини се явяваш морален защитник/чка. Твоя приятел изкарва посредствени оценки предните конкурси и има амбиции да става прокурор/съдия. Ами като има амбиции да си седне на четирибуквието и да поработи над това!
Ти си неадекватен - не ми пиши
- pati2
- Потребител
- hristovaiv
- Нов потребител
Малка победа за справедливостта! Да видим вторият тур дали ще бъде малко по прозрачен и обективен! Дано ВСС този път по-изкъсо да следят процедурата и да държат лично отговорни членовете на изпитните комисии в случай на неприятни изненади отново
- kenjin
- Потребител
Тодор Караиванов и всички като никога не трябва да бъдат допускани на конкурсни изпити за магистрати! Тоя екземпляр възможно най - скоро да бъде отстранен от длъжността, която заема в СГС! БЕЗСРАМНИК!!! Сега кой ще ми плати разходите за пътуването от Варна до София? И на кого да оставя отново девет месечния си син докато аз съм на изпит? И кой ще ми плати отново хотела? И кой ще ми върне изгубеното време? А безсъните нощи четене? През деня гледам детето си, а през ноща се подготвям за изпита и ходя от четири месеца като зомби? На края да се появи съдебния помощник от СГС Тодор Караиванов - ПРЕПИСВАЧА! Тоя колеги трябва направо да го линчуваме
- ani_2607
- Младши потребител
ani_2607 написа:Тодор Караиванов и всички като никога не трябва да бъдат допускани на конкурсни изпити за магистрати! Тоя екземпляр възможно най - скоро да бъде отстранен от длъжността, която заема в СГС! БЕЗСРАМНИК!!! Сега кой ще ми плати разходите за пътуването от Варна до София? И на кого да оставя отново девет месечния си син докато аз съм на изпит? И кой ще ми плати отново хотела? И кой ще ми върне изгубеното време? А безсъните нощи четене? През деня гледам детето си, а през ноща се подготвям за изпита и ходя от четири месеца като зомби? На края да се появи съдебния помощник от СГС Тодор Караиванов - ПРЕПИСВАЧА! Тоя колеги трябва направо да го линчуваме
Много ясно сте си описала възмущението, което е напълно основателно. Хайде-това което сте написала-едно към едно-същия текст го пратете до ВСС, и до председателя на СГС.
- enter
- Потребител
За пътните и малкия не мога да помогна, но можеш да спиш у нас колежке, за без пари. И правото ще дискутираме.
- AcTivE
- Младши потребител
На фона на всички дискусии за реформа в съдебната система очаквам ВСС да насрочи нова дата за писмен изпит.
- lexitlikeitshot
- Младши потребител
И тия от ВСС са супер гнусна паплач! Вместо утре да разгледат предложението ще чакат до 29-ти! Ще го мислят как да отърват синковеца бездарен, а ние ще живеем в безвремието още 8 дни! Да се подготвяш или да не се,за какво, кога, годишния отпуск е 20 дни, не е сто! Изплюха ни се в лицето и ВСС и Свети Петър( човека с ключа) и синковеца бездарен! Ще се съставят ли нови казуси или ще се ползват останалите 9, които Вичев и компания са си раздали предварително и кой дава гаранция, че Свети Петър няма пак да клекне, под някое прокурорско величие? А за капак след около месец ще се падне някой процесуален казус като миналогодишния и всички ще гледаме умно!
- miko_pk
- Потребител
Главният прокурор да избере сам казусите, като ги предостави на конкурсните комисии в деня на провеждане на писмения изпит!
- lexitlikeitshot
- Младши потребител
Ей за интелигентни хора сте много прости. Следващия конкурс пак ще е толкова прозрачен , сега поне тия боклуци са хванати и ще пропуснат , тоест ще има повече места реално , защото предварително раздадените се освобождават . Сетихте ли се или ще има "Селска чест" от Маскани
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
|
|