- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокат със спрени адвокатски права
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Адвокат със спрени адвокатски права
Здравейте!Имам насрочено наказателно дело,но се оказва че защитника на жената която е обвинена заедно с мен е с прекъснати права,Какво следва от тук нататък и съдията ще пренасочи ли делото предварително или сега като отидем тогава ще станат ясни нещата?Благодаря!
- josjos
- Младши потребител
Re: Адвокат със спрени адвокатски права
Явете се на заседанието.
- AcTivE
- Младши потребител
Re: Адвокат със спрени адвокатски права
josjos написа:Здравейте!Имам насрочено наказателно дело,но се оказва че защитника на жената която е обвинена заедно с мен е с прекъснати права,Какво следва от тук нататък и съдията ще пренасочи ли делото предварително или сега като отидем тогава ще станат ясни нещата?Благодаря!
Явете се на заседанието и обяснете на съдебния състав, че защитникът Ви, е със спрени адвокатски права или своевременно си ангажирайте нов защитник и се явете с него на съдебното заседание (в зависимост от желанието Ви и от повдигнатите Ви обвинения, като подсъдими, дали желаете и дали е задължително, да имате адвокатска защита).
http://pravatami.bg/130
...В определени хипотези законът постановява, че защитата ми като обвиняем е задължителна. В тези случаи, ако не упълномощя сам адвокат или някой от най-близките си роднини като защитник, ще ми бъде назначен служебен защитник. Не мога да се откажа от защита в следните хипотези:
ако съм непълнолетен;
ако страдам от физически или психически недостатъци, които ми пречат да се защитавам сам;
ако делото е за престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода не по-малко от десет години или друго по-тежко наказание;
ако направено е искане за задържането ми под стража или вече са ме задържали за срок от 72 часа за явяване пред съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“;
ако делото се разглежда в мое отсъствие.
Във всички останали хипотези мога да се откажа от назначен защитник в хода на наказателното производство.
Няма право да бъде мой защитник лице, което:
Е защитник на друг обвиняем по същото дело, когато моята защита противоречи на защитата на другия обвиняем (например в обвинението е посочено, че престъплението е извършено при съучастие, когато единият обвиняем е подбудил другия);
Е представлявало или е давало съвети на другата страна в процеса (прокурора, частния тъжител, частния обвинител, гражданския ищец);
Е участвало в процеса в друго процесуално качество (като съдия, съдебен заседател, съдебен секретар, прокурор);
Е съпруг или друг близък роднина на съдия, съдебен заседател, прокурор, разследващ орган в моя процес.
В случай че моят защитник е лице, което отговаря на някое от тези изисквания, той следва да бъде отведен от процеса и не може да ме представлява, за да се гарантира пълноценната ми защита. Участието на такова лице като мой защитник е сериозно накърняване на правата ми като обвиняем в процеса и може да доведе до отмяна на присъдата като постановена при съществени нарушения на процесуалните правила. ...
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|