- Дата и час: 20 Ное 2024, 10:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2015
за минимален шанс за класиране е нужна оценка 5.50, и това при положение че държавните са пълни 6ци, защото така като гледам и те ще изиграят ключова роля. Бала ще е около 11.5 и нагоре това по предварителни данни
- kenjin
- Потребител
claudia написа:law_master написа:Колеги, конспект за устната част от къде може да се изтегли?
Сайта на ВСС, раздела вътрешни актове на ВСС, има конспект по гражданско и наказателно!
Колега kenjin, струва ми се, че специално миналата година на съдийския имаше много по-високи оценки. А все пак тази година има и повече отпуснати места
Важното е и на устното събеседване късмета да е на наша страна!
Благодаря колега. Да си кажа и аз,- 5.63. Надявам ср да се класирам. Но нямам много време да чета
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Може пък и да не скочи бала почти до 12 , както досега. Ако ни порежат на устния... То и без това винаги съм смятала,че пишат там нереално високи оценки. Така направо се обезсмисля този кръг. Общо взето е който успял на писмения,той е. А не е тайна,че писменият невинаги е абсолютният критерий. Не че не се радвам на високите оценки,разбира се, но в последните години е някак масово явление. Може би трябва да се вдигне маалко летвата за постигане на добри оценки на устните изпити.
- masha_m
- Нов потребител
Първите шест са мъже. Браво. И без това съдийската професия започна прекалено много да се феминизира, което изобщо не е добре.
- kolegat
- Потребител
При направено сравнение с оценките от миналата година и класирането, ясно се вижда, че тази година има по - ниски оценки на казуса, което дава надежда на хората с 5,50. Миналогодишният кандидат, който е класиран на 37 място е с оценка 5.50 на казус и 6.00 на устен. Така че нищо не се знае. Реално в играта са 90-те човека с оценка 5,50 и нагоре. Всичко е възможно и всеки един е потенциален магистрат.
- plamentanevv
- Младши потребител
masha_m написа:Може пък и да не скочи бала почти до 12 , както досега. Ако ни порежат на устния... То и без това винаги съм смятала,че пишат там нереално високи оценки. Така направо се обезсмисля този кръг. Общо взето е който успял на писмения,той е. А не е тайна,че писменият невинаги е абсолютният критерий. Не че не се радвам на високите оценки,разбира се, но в последните години е някак масово явление. Може би трябва да се вдигне маалко летвата за постигане на добри оценки на устните изпити.
Един случай отпреди 7-8 г. От дъжд на вятър следя конкурса,но попаднах на едни резултати.Едно момче -6.00 на казуса и 3.75 или нещо от сорта(нямаше 4,три и нещо беше) на устен.
Устния изпит не е изпит.Едва ли е чудно за някого. А няма да се изненадам през годините да е имало и скъсани на устен,минали с отличен на казуса.Стига да искат.Имах една даскалица-като вземе да ти се звери,разбираш че и двойка ти е много
Конкурса тр. да е само писмен,на няколко етапа,докато останат 70-80 човека накрая.Сумираш им резултатите и готово.
- svettoslav
- Активен потребител
kolegat написа:Първите шест са мъже.
И на мен ми направи впечатление.Браво на челядта!Ааааамаха!
- svettoslav
- Активен потребител
194 al.1 I 209 al.1 no mai obarkax savkupnostta.pisax q idealno . vie kakva priexte
- ivanova_deniza
- Младши потребител
Според мен казуса беше елементарен . Ама като излязат резултатите ще видим
194 ал 1 и чл.209 ал.1 извършени при реална съвкупност.
Ако пиемем че има чисто съдебно минало. според мен може да се квалифицират и като. "маловажен случай" по третата алинея и двете престъпления
194 ал 1 и чл.209 ал.1 извършени при реална съвкупност.
Ако пиемем че има чисто съдебно минало. според мен може да се квалифицират и като. "маловажен случай" по третата алинея и двете престъпления
- joro_sf
- Младши потребител
По казуса нямаше данни за чисто съдебно минало, него трябва да го презюмираме.. според мен "маловажен случай" не намира приложение тук. Макар сумите да бяха малки трябва да се съобрази и степента на обществена опасност.
- hristovaiv
- Нов потребител
Че нямаше данни за чисто съдебно минало е вярно, но също така е вярно че нямаше данни и за обременено съдебно минало така че всеки може да си интерпретира както му е кеф. А пък тази степен на обществена опасност е толкова абтрактно понятия че...нямам думи
Последна промяна joro_sf на 18 Апр 2015, 16:34, променена общо 1 път
- joro_sf
- Младши потребител
209 и 194 в идеална съвкупност - според мен е налице една цел - да се придобият пари по противозаконен начин поради което и деянивто, с което са извършени двете престъпления е едно. А ДП кога се образува - по 212/1 или по 212/2?
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Няма как да се образува по чл.212 ал.1. Извършен е оглед на МП от органите на МВР което си е първото действие по разследването чл.212 ал.2 от НПК
А от носно решенията са две отвсякъде . Решението за кражбата е взел след като е видял че бабата е богата и има още пари
А от носно решенията са две отвсякъде . Решението за кражбата е взел след като е видял че бабата е богата и има още пари
- joro_sf
- Младши потребител
- valia27
- Младши потребител
Поне да бяха сменили номера на блока Едва ли ще има дори един човек, който да не е квалифицирал правилно деянията.. и не само.. чудно ми колко човека ще минат границата и как точно ще оценяват.
- hristovaiv
- Нов потребител
А нещо за процесуалните въпроси?
- neron1
- Младши потребител
212 al2 s parvoto deistvie po rasledvaneto v slu4aq protokola za ogled
- ivanova_deniza
- Младши потребител
Нали има изискване за неотложност и писах че заради отпечатаците е неотложно