- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подновяване на СУМПС и жалби в КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
подновяване на СУМПС и жалби в КАТ
Изтекла ми е книшжката и искам да си я подновя. Имам 3-4 акта за колан и фарове които не съм платил и подадох жалби против наказателните постановления в КАТ. Мога ли да си подам документи за книжка и ще ми я дадат ли.
- sasko12345
- Потребител
Re: подновяване на СУМПС и жалби в КАТ
Ще ти дадат книжката. Стига в системата им тези НП да излезнат като висящи поради обжалване. Ако се заядат, им покажи призовки за насрочване на дела или пък жалбите с водящите номера.
- kolegat
- Потребител
Еми адвокатите казаха да чакам докато жалбата получи входящ номер в съд-а или нещо такова и затова се колебая дали да подам документи за подновяване сега
- sasko12345
- Потребител
Жалбите се подават чрез КАТ, така че би трябвало да има вече входящи номера
- jorko_gt
- Потребител
да имат входящи номера. Значи би трябвало да няма проблем с издаването на книжката. освен да питам пак в КАТ.
- sasko12345
- Потребител
sasko12345 написа:да имат входящи номера. Значи би трябвало да няма проблем с издаването на книжката. освен да питам пак в КАТ.
Щом си имаш адвокати, защо ни занимаваш с проблема си ?
- kolegat
- Потребител
Защото не знам дали разбират досатъчно.
- sasko12345
- Потребител
аправо си действай в КАТ,а ако някой започне да киселее, покажи им документацията и си дръж на твоето...
- jorko_gt
- Потребител
КАТ са Монополисти скоро ще преминеме към книжки от друга държава май.
- sasko12345
- Потребител
Днеска си подадох документите за книжка в РПУ-то и жената ме попита къде ти е талона аз и казах че съм подал жалби и тя каза ОК. След 1 месец ела за новата ти книжка. Така че се надявам всичко да е наред
- sasko12345
- Потребител
sasko12345 написа:Изтекла ми е книшжката и искам да си я подновя. Имам 3-4 акта за колан и фарове които не съм платил и подадох жалби против наказателните постановления в КАТ. Мога ли да си подам документи за книжка и ще ми я дадат ли.
Нещо се схващам. Защо просто не си платиш актовете, така или иначе си бил в нарушение и да ти е мирна главата. Така или иначе, ако някой ти се заяде покажи ни НП с входящите номера, които по всяка вероятност си получил.
- tsapray13
- Нов потребител
Нещо се схващам. Защо просто не си платиш актовете, така или иначе си бил в нарушение и да ти е мирна главата. Така или иначе, ако някой ти се заяде покажи ни НП с входящите номера, които по всяка вероятност си получил.[/quote]
Когато си в нарушение в закона е посочената съответната санкция в моя случай е глоба която се връчва за плащане чрез НП. Аз такова нещо не съм получил и до този момент. Как да платя нещо за което нямам документи. Това е все едно някой на улицата да ти каже дай пари и ти да ги дадеш.
Те казват че са ми ги връчили по чл58 ал2 от ЗАНН. Аз обаче казвам че не са спазили закона и съм дал като доказателство че не съм си местил адреса никога. ПРАВ ЛИ СЪМ или не.
Когато си в нарушение в закона е посочената съответната санкция в моя случай е глоба която се връчва за плащане чрез НП. Аз такова нещо не съм получил и до този момент. Как да платя нещо за което нямам документи. Това е все едно някой на улицата да ти каже дай пари и ти да ги дадеш.
Те казват че са ми ги връчили по чл58 ал2 от ЗАНН. Аз обаче казвам че не са спазили закона и съм дал като доказателство че не съм си местил адреса никога. ПРАВ ЛИ СЪМ или не.
- sasko12345
- Потребител
Много теми пусна по този въпрос. Казах ти, без да съм юрист, изпитал съм всичко от това на гърба си. Пишат ти акт, чакаш 30 дни за НП. Взимаш си НП и веднага го обжалваш на 15-то гише. Дават ти входящ номер и с него и НП-то продължаваш да си караш. Изтича ти книжката ( моята беше изтекла 2010 ), отиваш и спокойно си я подновяваш. Никой , нищо не може да ти каже. Ако е така, както казваш. При проблеми , пиши ми лично, аз ще дойда да се разправям с теб в КАТ , ако е София
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Еми вече официално отказаха да ми я подновят въпреки жалбите и незаконно връчените ми НП според българския закон. Приемам предложения как да осъдя държавата
- sasko12345
- Потребител
Предлагам ти да си платиш глобите и да внимаваш как караш. КАТ никой не ги обича и има основания, естествено, обаче още по-малко са за харесване шофьори, които "си карат и никой нищо не може да им каже" с по десет-двайсет висящи акта... докато не попаднат на първа страница, за съжаление най-често покрай някой заминал си невинен живот. Да не давам многобройни примери. Така че вместо да се чудиш как да си спасиш книжката и да не понесеш никаква санкция, вземи да си платиш глобите, да си слагаш колана и да не забравяш да си пускаш фаровете, преди да си отнесъл някой невинен пешеходец в тъмницата.
Dip trip, flip fantasia
- octavia
- Младши потребител
Книжката си е в мене. Пари на държавата няма да дам докато не ми донесат НП които отказаха да ми връчат дори в КАТ. АКТ-а не е глоба не забравяй.
- sasko12345
- Потребител
octavia написа:Предлагам ти да си платиш глобите и да внимаваш как караш. КАТ никой не ги обича и има основания, естествено, обаче още по-малко са за харесване шофьори, които "си карат и никой нищо не може да им каже" с по десет-двайсет висящи акта... докато не попаднат на първа страница, за съжаление най-често покрай някой заминал си невинен живот. Да не давам многобройни примери. Така че вместо да се чудиш как да си спасиш книжката и да не понесеш никаква санкция, вземи да си платиш глобите, да си слагаш колана и да не забравяш да си пускаш фаровете, преди да си отнесъл някой невинен пешеходец в тъмницата.
Или, ако си плащаш, гледай да не попаднеш на "малцината" корумпирани, че напоследък предимно кат-аджии връзват . Ай сиктир, ще плащам на държавата нещо, което не е могла да си събере о време. Ми тая държава плаща ли ми носачите, шарнирите, биалетите и тампоните , при условие, че данъка на колата ми е 350 лева и си го плащам чинно ?!? Или ме освободи от свободно паркиране, щото живея в центъра и си плащам сащия тоя данък ? Или оправи безмислените маркировки, светофари и знаци по малките улички? Или пък ги чисти същите тия малки улички, когато падне сняг и не мога да си изкарам колата от пред нас?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Да ама ми отказват подновяване на СУМПС и това си е то. Нямаме държава вече. Ще карам с австрийската ми книжка за сега после незнам
- sasko12345
- Потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|