Дело по чл.144, ал.3 от НК, щом няма свидетели и с такъв обвиняем едва ли, ще бъде доказано категорично, за да сигне до съда, ще стане твоята дума , срещу неговата. Дори, при очна ставка между вас двамата - изпечен бандит не може да го накараш да признае току така и най-вероятно няма да има резултат.
Сам казваш имал преупреждения по ЗМВР. Лошто е че е само това - предупреждение ,защото най-вероятно не е имало достатъчно доказателства за започване на досъдебно производство.
Не ти пречи да пишеш жалба , но имай предвид, че трябва наистина добре да обмислиш ситуацията и наистина ти трябва адвокат, сам не тръгвай на такъв ход. Не ти знам целия случай, може би има някакъв шанс, но тук във форума, няма как някой да ти помогне реално, трябва ти наситина адвокат, който да осмисли казуса и да ти даде професионален съвет.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заплаха за убийство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Заплаха за убийство
kodeks написа:Дело по чл.144, ал.3 от НК, щом няма свидетели и с такъв обвиняем едва ли, ще бъде доказано категорично, за да сигне до съда, ще стане твоята дума , срещу неговата. Дори, при очна ставка между вас двамата - изпечен бандит не може да го накараш да признае току така и най-вероятно няма да има резултат.
Сам казваш имал преупреждения по ЗМВР. Лошто е че е само това - предупреждение ,защото най-вероятно не е имало достатъчно доказателства за започване на досъдебно производство.
Не ти пречи да пишеш жалба , но имай предвид, че трябва наистина добре да обмислиш ситуацията и наистина ти трябва адвокат, сам не тръгвай на такъв ход. Не ти знам целия случай, може би има някакъв шанс, но тук във форума, няма как някой да ти помогне реално, трябва ти наситина адвокат, който да осмисли казуса и да ти даде професионален съвет.
Аз предполагам, че ще ме заплаши трети път и тогава може да има свидетели. Той е доста емоционален и е възможно да направи тази грешка. Утре е публичната продан на земите му и може би пак ще се видя с него.
П.П. Ако спра да пиша ме помнете с добро.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Ако е така и щом знаеш ,че има вероятност за заплахи от негова страна , "подсигури си свидетели"
Не оставяй сам с него и гледай да има винаги някой до вас. Щом е "емоционален" и ще има вероятност за заплахи, няма да го спрат свидетелите предполагам.
- kodeks
- Младши потребител
kodeks написа::)
Ако е така и щом знаеш ,че има вероятност за заплахи от негова страна , "подсигури си свидетели"
Не оставяй сам с него и гледай да има винаги някой до вас. Щом е "емоционален" и ще има вероятност за заплахи, няма да го спрат свидетелите предполагам.
По принцип хората бягат от такива неща и трудно се навиват да свидетелстват, а ако ги викнат да дават обяснения в полицията, често се правят на разсеяни и забравани. Преди години точно това се случи с мой познат, който имаше такива проблеми със същото лице. Ако обаче ме заплаши пред приятели, ще направи голяма грешка.
- ilian_todorov
- Активен потребител
crossbike написа:А ти няма ли да ми дадеш мамината си самобръсначка!
Айде моля теееееееее...
Няма как да ти я дам,тъй като я ползувам тази седмица.Но може да минем на бартер.Ти да ми дадеш вашата...и така...
П.П. Искам те гладък като стъкло,да знаеш!Не знам с какво ще се бръснеш или епилираш....
***************************** ВИЦ*************
Обажда се един човек в Радио Ереван :
Много е бедно нашето семейство,много сме зле.Толкова сме я окъсали,че с едно бръснарско ножче аз и баща ми си бръснем брадите,а майка ми и сестра ми-краката.Искам да попитам,може ли от това да е и по-зле работата?
Радио Еревен : Всъщност,може,да - Вие с баща ви с това ножче да си бръснете краката,а майка ви и сестра ви-брадите...
- svettoslav
- Активен потребител
ilian_todorov написа:
Е,напиши го тук,че и потребителите да възприемат.Може да се дискутира нещо. Какво толкова лично има ? Ами ако пък случайно си в грешка?
И аз това си мислех дали е изнудване или опит за изнудване, придружен със заплаха за убийство. Точните му думи бяха, че ако си загуби нивите ще ме убие. Искаше да каже и още нещо, но шамарът му прекъсна думите...
Аз мога да разкажа на целия град, че ме е заплашвал, но това каква доказателствена стойност има?
Тези "точни думи" не могат да се вадят от контекста.Тук се тълкува целия ви диалог.Та дори и предходен такъв.Ако това може да се разбира като склоняване да прекратите делото-изнудване е.
Точната квалификация зависи от точните факти.Дали е изнудване по чл.213а ал.2 НК;дали е такова по чл.214 НК(опит) има кой да прецени.И в двата случая обаче заплахата се поглъща.Нямате самостоятелна такава.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:crossbike написа:А ти няма ли да ми дадеш мамината си самобръсначка!
Айде моля теееееееее...
Няма как да ти я дам,тъй като я ползувам тази седмица.Но може да минем на бартер.Ти да ми дадеш вашата...и така...
П.П. Искам те гладък като стъкло,да знаеш!Не знам с какво ще се бръснеш или епилираш....
)
Ако имах, щях ли да те моля за майчаната ти?
И за да не се чудиш - ще заострям, нали ме сваляш...
- crossbike
- Потребител
Заостряй,побратиме,ни бой са
Важното е да се размножаваме.
Важното е да се размножаваме.
- svettoslav
- Активен потребител
Както всички форуми, и юридическият не прави изключение, и тук троловете се размножават главоломно.
Я да видим кои познати потребители ще разпознаем в психопрофилите..
http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-57793/
http://ain.ua/2015/01/31/561442
http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-57793/
http://ain.ua/2015/01/31/561442
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:Както всички форуми, и юридическият не прави изключение, и тук троловете се размножават главоломно.
?!?!
П.П. И пари да ми дават, няма да чета никога за толове,мролове и незнам си какви още психо-профили.Считам че е за хора без работа.
Може и да съм малко по-консервативен,но на мен ми звучи несериозно,като цяло.
П.П. Просто колегата излезе малко по-костелив орех,това е.
В темата "Малко смях" -с всевъзможни паранормални изявления.Влизал съм там няколко пъти,но се натъкнах на наистина откровени простотии и щуротии.Вероятно в такава страница съм попаднал.
А тук много важно станало,че някой се шегува На мен не ми дреме,като цяло,тъй като това все пак е изключение,а и не е казано че всички шеги ще са в "Малко смях" .А и ако беше толкова страшно,сигурно някой щеше да се е погрижил вече.Все пак бисерите са от повече от седмица тук.
П.П. Сега,колегата Кросбайк не го следя,често казано...пу-пу пу...Само това ми остана,да следя и някой тук
- svettoslav
- Активен потребител
Аз пък те следя. Сложил съм те на слушалка, наел съм ти и охрана. Ако изглеждат така http://www.skat.bg/private/images/products/5267.jpg да знаеш че са моите хора
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
votpuska написа:Аз пък те следя.
Ахааааа... Ти момче ли беше или момиче? Не че издребнявам,но все пак...Да се ориентирам по полов признак поне какви цветя да купя...
П.П. И все пак :
Конституция на Република България
(Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г.
изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. - Решение № 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г.)
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
В нарушение си.
- svettoslav
- Активен потребител
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|