- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Служебно връчване на НП по чл.58 ЗАНН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Служебно връчване на НП по чл.58 ЗАНН
НП Влизат в сила 14 дни след връчването им,ако не са обжалвани. КАТ събират глобите в момента на връчването им,за да ти върнат и синия талон. Същевременно ти отказват услуга в т.ч. преиздаване на книжка,ако не си платил .
- bobi9
- Потребител
bobi9 написа:НП Влизат в сила 14 дни след връчването им,ако не са обжалвани. КАТ събират глобите в момента на връчването им,за да ти върнат и синия талон. Същевременно ти отказват услуга в т.ч. преиздаване на книжка,ако не си платил .
Влизат в сила 7 дни след връчването им. А КАТ не събира глобите в момента на връчването, ако подадеш жалба. Глоби се събират по влезли в сила НП.
- kolegat
- Потребител
Добре де сега някой каза да чакам призовките от съда и с тях в КАТ, друг каза само с жалбите в КАТ и ми дават книжката. Та какво все пак да правя се чудя.
- sasko12345
- Потребител
Е,че то да не е въпроса за ясновидец . Принципно за нарушенията и издадените постановления ги обжалвайте понеже сте опрял дъното и току виж някъде да изплувате.ПАМ се взема със заповед и нея може да обжалвате. На ваше място бих го направил ,а ако ви" бие "парата по седалището платете си и пак карайте имате смелост да вършите нарушения ,трябва и да имате смелост и да ги оспорвате ,а не да се побутвате със колебания.Лека вечер.
-
Pause - Активен потребител
Pause написа:Е,че то да не е въпроса за ясновидец . Принципно за нарушенията и издадените постановления ги обжалвайте понеже сте опрял дъното и току виж някъде да изплувате.ПАМ се взема със заповед и нея може да обжалвате. На ваше място бих го направил ,а ако ви" бие "парата по седалището платете си и пак карайте имате смелост да вършите нарушения ,трябва и да имате смелост и да ги оспорвате ,а не да се побутвате със колебания.Лека вечер.
Ти не разбра ли че съм пуснал жалбите. Въпроса е да чакам ли призовките и тогава да си подам документите за книжка или сега да ги подам
- sasko12345
- Потребител
Отговорът е:
1.Задай си въпроса къде подаде жалбата срещу НП.
2.Дали катаджиите знаят за обжалването?!
1.Задай си въпроса къде подаде жалбата срещу НП.
2.Дали катаджиите знаят за обжалването?!
- crossbike
- Потребител
Е в КАТ то друго място незнам да има.
- sasko12345
- Потребител
което значи какво?
помощ: какво са научили тия от кат, след като подаваш жалбата чрез тях?
помощ: какво са научили тия от кат, след като подаваш жалбата чрез тях?
- crossbike
- Потребител
не ми дреме какво са научили. Интересува ме книжката ми щото ще ме вкарат в още актове и като гледам няма как да се спори с тиа говеда
- sasko12345
- Потребител
не ме разбра
явно не можеш да се справиш сам, по-добре иди при адвокат
ако са ти отнели свидетелството за управление на МПС затова, че си управлявал МПС след употреба на алкохол...
Безплатно е до тук!
явно не можеш да се справиш сам, по-добре иди при адвокат
ако са ти отнели свидетелството за управление на МПС затова, че си управлявал МПС след употреба на алкохол...
Безплатно е до тук!
- crossbike
- Потребител
Ти не ме разрба:
1. Имам СУМПС в мене валидно до декември 2014 г.
2. Имам актове за фарове и колан и стикер каско и такива неща и няма да ги платя
3. Подал съм Жалби в КАТ и чакам делата.
Сега ли да подам документи за подновяване на СУМПС-то или да чакам за призовките и тогава.
1. Имам СУМПС в мене валидно до декември 2014 г.
2. Имам актове за фарове и колан и стикер каско и такива неща и няма да ги платя
3. Подал съм Жалби в КАТ и чакам делата.
Сега ли да подам документи за подновяване на СУМПС-то или да чакам за призовките и тогава.
- sasko12345
- Потребител
Мда, и аз не ви разбрах с абстрактното ви питане.Но докато чаках на КАТ гише имаше един шифиьор на който също му отказаха исканата адм. услуга под предлог за неплатени актове. Чакайте делата ,и не го вземайте толкова сериозно ,ако искайте питайте направо в КАТ.
-
Pause написа:Мда, и аз не ви разбрах с абстрактното ви питане.Но докато чаках на КАТ гише имаше един шифиьор на който също му отказаха исканата адм. услуга под предлог за неплатени актове. Чакайте делата ,и не го вземайте толкова сериозно ,ако искайте питайте направо в КАТ.
А този шофиор беше ли подал жалби.
- sasko12345
- Потребител
Не, наказателните постановления бяха влезли в сила и той искаше подмяна на СУМПС понеже беше се върнал от чужбина ,а срокът му на валидност изтичаше т.е. беше ми познат. Сигурно ще ,изчака да изтече абсолютният давностен срок и тогава пак да отправи искане.
-
Давността е вариант ама не и за мене в момента. Актовете са ми от 2011,2012 год. А НП според тях са ми връчени 2014 по чл.58 ал.2. от ЗАНН.
Говорих с няколко адвоката и 2 ма съдий и всички ми казват едно и също: За чл 58 ал2 от ЗАНН трябва да има 2 предпоставки:
1. Да не съм намерен на адреса ми.
2. Да имам неизвестен нов адрес.
Ако (1) за тях е изпълнено въпреки че имам камера на входа и не са идвали полицай на записа от тази дата. (2) със сигурност немогат да го докажат тъй като от 30 год имам 1 и същи адрес.
Говорих с няколко адвоката и 2 ма съдий и всички ми казват едно и също: За чл 58 ал2 от ЗАНН трябва да има 2 предпоставки:
1. Да не съм намерен на адреса ми.
2. Да имам неизвестен нов адрес.
Ако (1) за тях е изпълнено въпреки че имам камера на входа и не са идвали полицай на записа от тази дата. (2) със сигурност немогат да го докажат тъй като от 30 год имам 1 и същи адрес.
- sasko12345
- Потребител
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|