- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
задържани пари
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
задържани пари
Здравейте , работих на морето с моята приятелка ,която беше Управителка по договор ‘’Администратор’’ и аз неин помощник по договор “Сервитьор”. След като имаше лош мениджмънт на хотела от страна на Собствениците и последствие напускане на персонала поради трудни условия за рабора и неплащане на работна заплата , получихме оферта за работа от наш приятел в друго курортно селище и си тръгнахме с Пари на хотела на сума 900 лв. На следващия ден бяхме призовани от Полицията и собственичката да върнем парите в полицията за да няма проблеми , така и сторихме но дадохме и обяснения кото бяха неправилно подбрани но нямат стойност пред съда по информация на адвокататите и така ми съставиха Призовка да се явя в скорощна дата като Обвиняем а на моята приятелка като свидетел , тъй като аз съм взел парите от Руснаци ,които се настаниха в Хотела и от там ги имам и аз ги върнах от моето портмоне а принципно МОЛ е тя . След няколко дена се явих на Датата от призовката но разследващия полицай каза ,че работата е на кантар и ще види какво ще измисли . Няма подадена жалба от Собсвеничката, няма касова книга където се описват парите, няма и документ с който се доказва ,че съм ги взел освен Руснаците които могат да докажат но те вече са извън България , нямам криминално минало и нарушения ? Изпратена е “делегация” на Момичето ,която се очаква да пристигне тея дни до нея Тактиката на адвоката е тя да откажи да свидетелства по член 119 от НПК за Фактическото съжителство.Има образувано Производство. Какво мислите по въпроса благодаря предварително ?
- bulldozer
- Младши потребител
Re: задържани пари
bulldozer написа: Какво мислите по въпроса благодаря предварително ?
А въпросът е...
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Ще има ли обвинителен АКТ , към мен и има ли възможност да се пректрати производството ?
- bulldozer
- Младши потребител
bulldozer написа:Ще има ли обвинителен АКТ , към мен и има ли възможност да се пректрати производството ?
Нагледал съм се на безумни ОА, но в твоя случай едва ли ще се стигне до там.
Приятелката ти може да откаже да свидетелства, но и може и да даде други показания.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Тактиката на адвоката е тя да откажи да свидетелства по член 119 от НПК за Фактическото съжителство.
ilian_todorov написа:Приятелката ти може да откаже да свидетелства, но и може и да даде други показания.
На мен ми е трудно да преценя какви са интересите на "приятелката" и тези на "приятеля". Може ли да се окаже, че са противоречиви? Знае ли човек...може и да може.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Интересите на мен и момичето са да няма последствия , наели сме двама адвокати единия ще бъде с нея на “делегацията” , но ми направи впечатление разговора с адвоката ми миналия ден по телефона сега ще видим колко те обича !!!
- bulldozer
- Младши потребител
bulldozer написа:Интересите на мен и момичето са да няма последствия , наели сме двама адвокати единия ще бъде с нея на “делегацията” , но ми направи впечатление разговора с адвоката ми миналия ден по телефона сега ще видим колко те обича !!!
За такава глупост двама адвокати!?
Защо си давате напразно парите? Хайде един разбирам, но защо двама?
- ilian_todorov
- Активен потребител
Стечения на обстоятелстава при тоя ,който отидохме беше зает в момента ,защото трябваше да се явим в полицията и се обади на колегата си да бъде с нас и поеха двамата случея
- bulldozer
- Младши потребител
bulldozer написа:Стечения на обстоятелстава при тоя ,който отидохме беше зает в момента ,защото трябваше да се явим в полицията и се обади на колегата си да бъде с нас и поеха двамата случея
Да разбирам ли, че плащате за един?
- ilian_todorov
- Активен потребител
800 лв е цената и аз не знам, но това в тоя случей няма голямо значение притеснява ме факта за Пробацията ,защото вече всичко се срива ....
- bulldozer
- Младши потребител
Пробацията е вид наказание, а с двама защитници и приятелка, която (вярвам) ви обича, не би трябвало да се стигне до такова във вашия случай.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Аз секи ден се питам.... до колкото знаем не са разпитани туристите, но ако съм взети показания ? Аз все пак съм казaл ,че съм ги взел така или иначе и върнал сумата !!! И моята приятелка ли е в момента главното доказателство за всичко ?
- bulldozer
- Младши потребител
bulldozer написа:Аз секи ден се питам.... до колкото знаем не са разпитани туристите, но ако съм взети показания ? Аз все пак съм казaл ,че съм ги взел така или иначе и върнал сумата !!! И моята приятелка ли е в момента главното доказателство за всичко ?
Добре, Вие защо ги взехте парите? Не потърсихте ли собствениците, за да си уредите финансовите взаимоотношения, преди да напуснете? Да не би да сте се опитали да извършите своеволно" прихващане" на дължимите суми за трудови възнаграждения срещу финансови средства от хотела?
А, относно лицата, които са разпитани, няма как да знаем дали са разпитани посочените от Вас туристи и колко лица точно са разпитани като свидетели, без да сме прочели събраните доказателства.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:bulldozer написа: Да не би да сте се опитали да извършите своеволно" прихващане" на дължимите суми за трудови възнаграждения срещу финансови средства от хотела?...работих на морето с моята приятелка ,която беше Управителка по договор ‘’Администратор’’ и аз неин помощник по договор “Сервитьор”. След като имаше лош мениджмънт на хотела от страна на Собствениците и последствие напускане на персонала поради трудни условия за рабора и неплащане на работна заплата
Предвид негативния предходен опит от досега с некоректни работодатели, най-вероятно именно за "прихващане" става дума.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Така или иначе щяхме да ги върнем ,отидохме на интервю и да видим какви са условията задържаха от новия хотел и Шефката веднага се обадила на нейн човек в полицията.. той по телефона доста “Ласкаво” се изрази и се почна .... Мен ме нтересува ако са взели показания от Руснаците това ли е най-лошото, всички питаха за касовия апарат но там нищо не е отчитала момичето явно тях ги интересува всички ?
- bulldozer
- Младши потребител
Взели сте парите защото не са ви платили. Върнали сте ги, дали по собствено решение, дали предвид обстаятелствата - няма значение. Каквото и да докажат, няма прокурор (който е чел НК-то), който да повдигне обвинение.
Според мен е налице чл.323, и предвид ал.3 на същия - няма да има наказание. (Поне от опита ми със СРП)
Според мен е налице чл.323, и предвид ал.3 на същия - няма да има наказание. (Поне от опита ми със СРП)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа: няма прокурор (който е чел НК-то), който да повдигне обвинение.
Ааааа, познавам такъв прокурор. Казва се Борислав ......... от РП - Плевен.
- ilian_todorov
- Активен потребител
doc03 написа:Взели сте парите защото не са ви платили. Върнали сте ги, дали по собствено решение, дали предвид обстаятелствата - няма значение. Каквото и да докажат, няма прокурор (който е чел НК-то), който да повдигне обвинение.
Дай Боже моля се всеки ден !!! Че почвам на изпитателен срок в финансова къща а там такива проверки правят , за най-малкото, ще ми покажат вратата
- bulldozer
- Младши потребител
bulldozer написа:...всички питаха за касовия апарат но там нищо не е отчитала момичето явно тях ги интересува всички ?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Да добро изказване ,мисълта ми беше ,че всеки ден “Касовия Апарат’’ приключва на нула !!!
- bulldozer
- Младши потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|