- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Набеждаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
Набеждаване
Здравейте!
Случи се следното:
На 29.07. около 20 и 30 часа ме събуди за пореден път силна музика от отсрещния магазин, където се събират пияниците от махлата. Аз излязох сънен, отидох при единия от тях- Н.В. и му казах "Може ли да ви помоля да намалите музиката, понеже от месеци я усилвате и човек не може да си почине?" Той ми отвърна "Да, разбира се", а собственичката на магазина- Н.С.- отговори веднага след него "Да, моето момче, повече няма да се повтори. Аз отговорих "Благодаря" и се прибрах вкъщи.
след няколко минути чух спор на висок глас, като предположих, че се карат дали да се намали музиката или не. Тя идваше от един черен голф 3
пред него беше спряла спортната кола Хонда на този, с когото говорих- Н.В.
от нея музика не се чуваше.
5 минути след като намалиха музиката, собственикът на голфа го паркира пред вкъщи и усили музиката докрай. МАгазинът се намира на 10м от вкъщи. 30 минути музиката бумтя пред вкъщи и чувах псувни и други неценнорни изрази по мой адрес, придружени с въпроса "кой си ти, че ще ми казваш да си намаля музиката, бе ............?". Те идваха от шофьора на черния голф 3, когото аз не познавам и дори не знам как изглежда. След като се разотидоха всички, около 21:25- 21:30, шофьорът на черния голф 3 извика "Лека вечер, ............, да го сложа на майка ти....", запали си колата и замина. Аз не съм излизал от вкъщи, след като 40-50 минути по-рано ги помолих да си намалят музиката. Вчера също не бях излизал от вкъщи до 12 и 10- 12 и 15, когато полицейскки джип спря пред вкъщи и полицаите ми казаха,че трябва да отида с тях в районното в Аспарухово. Аз ги помолих да ме изчакат да си взема 1 душ и ще дойда, те се съгласиха. 10на минути по-късно пътувахме към Аспарухово. По пътя ги попитах за какво ме викат, а те ми отвърнаха, че и те не знаят. Пристигнахме, вкараха ме в една стая в мазето и пред мен подписаха заповед за задържането ми за 24 часа.
издадоха я.
връчиха ми един екземпляр и на мен.
Малко по-късно, преди да ме разпита разследващият полицай, двамата полицаи, които ме доведоха, казаха че ме викат, заради някакви спукани гуми.
Когато влязох на разпит при разследващия, той ми каза, че собственичката на магазина е подала жалба срещу мен, заради това, че съм строшил стъклото на спортната й хонда(хондата е на Н.В., не на Н.С.. ОТ полицаите разбрах, че те двамата били гаджета.). На всичкото отгоре, имало двама свидетели, които ме били видяли как хвърлям камък по стъклото, подгонили ме били нагоре към вкъщи и ме били видяли как тръшвам вратата след мен. Това всичко е описано в жалбата и "свидетелите" са потвърдили.
Всичко е скалъпено срещу мен
аз не съм напускал дома си въобще през цялата вечер и до обяд, докато не дойдоха полицаите и да ме вземат.
В жалбата си Н.С.- собственичката на магазина- е писала, че след като съм се прибрал първия път, съм излязъл втори път да ги псувам и да налитам на бой, заедно с баща ми. Той също ги бил псувал и им бил налитал на бой.
Само че баща ми беше нощна смяна
и го нямаше на 29.07 цял ден и цяла вечер. Прибра се чак днес сутринта на 30.07.
3 часа ме държаха в районното
след това разследващият подписа една разписка и ме пусна да си ходя вкъщи. Но ми каза, че не ми вярва на обяснението. понеже нямам алиби. Реално, само майка ми и брат ми могат да потвърдят, че съм си бил вкъщи, обаче те са заинтересована страна и няма да им се вземат показанията кой знае колко предвид. Та в общи линии нямам алиби. Разследващият ми каза, че не ми вярва като цяло и че смята, че го лъжа.
През цялото време другият полицай в стаята ми повтаряше да си призная- че така ще е по-добре за мен, защото само ще платя глоба и ще им покрия щетите и няма да имам черно петно в досието, което да ми попречи на кариетата,
Аз отказах. Казах им, че няма да призная за нещо, което не съм извършил.
Не съм предполагал, че има толкова долни хора. Сами да си трошат колата, да си намерят "свидетели", които са ме "видели" аз да я троша и са ме "гонили" към вкъщи, и са ме "видяли" как влизам в нас и тръшкам вратата, само и само, за да ме сплашат. И всичко това, само защото съм ги помолил да си намалят музиката.
Умът ми не го побира що за хора има.
Ще ми дадете ли някакъв съвет какво да правя от тук нататък?
Случи се следното:
На 29.07. около 20 и 30 часа ме събуди за пореден път силна музика от отсрещния магазин, където се събират пияниците от махлата. Аз излязох сънен, отидох при единия от тях- Н.В. и му казах "Може ли да ви помоля да намалите музиката, понеже от месеци я усилвате и човек не може да си почине?" Той ми отвърна "Да, разбира се", а собственичката на магазина- Н.С.- отговори веднага след него "Да, моето момче, повече няма да се повтори. Аз отговорих "Благодаря" и се прибрах вкъщи.
след няколко минути чух спор на висок глас, като предположих, че се карат дали да се намали музиката или не. Тя идваше от един черен голф 3
пред него беше спряла спортната кола Хонда на този, с когото говорих- Н.В.
от нея музика не се чуваше.
5 минути след като намалиха музиката, собственикът на голфа го паркира пред вкъщи и усили музиката докрай. МАгазинът се намира на 10м от вкъщи. 30 минути музиката бумтя пред вкъщи и чувах псувни и други неценнорни изрази по мой адрес, придружени с въпроса "кой си ти, че ще ми казваш да си намаля музиката, бе ............?". Те идваха от шофьора на черния голф 3, когото аз не познавам и дори не знам как изглежда. След като се разотидоха всички, около 21:25- 21:30, шофьорът на черния голф 3 извика "Лека вечер, ............, да го сложа на майка ти....", запали си колата и замина. Аз не съм излизал от вкъщи, след като 40-50 минути по-рано ги помолих да си намалят музиката. Вчера също не бях излизал от вкъщи до 12 и 10- 12 и 15, когато полицейскки джип спря пред вкъщи и полицаите ми казаха,че трябва да отида с тях в районното в Аспарухово. Аз ги помолих да ме изчакат да си взема 1 душ и ще дойда, те се съгласиха. 10на минути по-късно пътувахме към Аспарухово. По пътя ги попитах за какво ме викат, а те ми отвърнаха, че и те не знаят. Пристигнахме, вкараха ме в една стая в мазето и пред мен подписаха заповед за задържането ми за 24 часа.
издадоха я.
връчиха ми един екземпляр и на мен.
Малко по-късно, преди да ме разпита разследващият полицай, двамата полицаи, които ме доведоха, казаха че ме викат, заради някакви спукани гуми.
Когато влязох на разпит при разследващия, той ми каза, че собственичката на магазина е подала жалба срещу мен, заради това, че съм строшил стъклото на спортната й хонда(хондата е на Н.В., не на Н.С.. ОТ полицаите разбрах, че те двамата били гаджета.). На всичкото отгоре, имало двама свидетели, които ме били видяли как хвърлям камък по стъклото, подгонили ме били нагоре към вкъщи и ме били видяли как тръшвам вратата след мен. Това всичко е описано в жалбата и "свидетелите" са потвърдили.
Всичко е скалъпено срещу мен
аз не съм напускал дома си въобще през цялата вечер и до обяд, докато не дойдоха полицаите и да ме вземат.
В жалбата си Н.С.- собственичката на магазина- е писала, че след като съм се прибрал първия път, съм излязъл втори път да ги псувам и да налитам на бой, заедно с баща ми. Той също ги бил псувал и им бил налитал на бой.
и го нямаше на 29.07 цял ден и цяла вечер. Прибра се чак днес сутринта на 30.07.
3 часа ме държаха в районното
след това разследващият подписа една разписка и ме пусна да си ходя вкъщи. Но ми каза, че не ми вярва на обяснението. понеже нямам алиби. Реално, само майка ми и брат ми могат да потвърдят, че съм си бил вкъщи, обаче те са заинтересована страна и няма да им се вземат показанията кой знае колко предвид. Та в общи линии нямам алиби. Разследващият ми каза, че не ми вярва като цяло и че смята, че го лъжа.
През цялото време другият полицай в стаята ми повтаряше да си призная- че така ще е по-добре за мен, защото само ще платя глоба и ще им покрия щетите и няма да имам черно петно в досието, което да ми попречи на кариетата,
Аз отказах. Казах им, че няма да призная за нещо, което не съм извършил.
Не съм предполагал, че има толкова долни хора. Сами да си трошат колата, да си намерят "свидетели", които са ме "видели" аз да я троша и са ме "гонили" към вкъщи, и са ме "видяли" как влизам в нас и тръшкам вратата, само и само, за да ме сплашат. И всичко това, само защото съм ги помолил да си намалят музиката.
Умът ми не го побира що за хора има.
Ще ми дадете ли някакъв съвет какво да правя от тук нататък?
- ageorg
- Нов потребител
Re: Набеждаване
Ако съдя по заглавието на поста, кокето сте дал,правилно се ориентирате какво се случва с вас.
А ако казвате истината (съгласете се да допусна и противното), най-добрата защита е нападението - съобщете за случилото се в Районна прокуратура Варна.
А ако казвате истината (съгласете се да допусна и противното), най-добрата защита е нападението - съобщете за случилото се в Районна прокуратура Варна.
Алибито може да се потвърди не само с показания на роднините ви, но принципно и с други способи.Но ми каза, че не ми вярва на обяснението. понеже нямам алиби. Реално, само майка ми и брат ми могат да потвърдят, че съм си бил вкъщи, обаче те са заинтересована страна и няма да им се вземат показанията кой знае колко предвид. Та в общи линии нямам алиби.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
За да съборите свидетелските показания е добре да компрометирате свидетелите. Научете всичко какво можете за тях и им изкарайте кирливите хора, за да внушите на прокурора колко долни хора са и колко вероятно е да лъжат преднамерено.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
цитат В жалбата си Н.С.- собственичката на магазина- е писала, че след като съм се прибрал първия път, съм излязъл втори път да ги псувам и да налитам на бой, заедно с баща ми. Той също ги бил псувал и им бил налитал на бой.
Нали баща ви може да докаже, че е бил на работа-в съответното време, описано в жалбата?
Нали баща ви може да докаже, че е бил на работа-в съответното време, описано в жалбата?
- 111888
- Потребител
votpuska написа:За да съборите свидетелските показания е добре да компрометирате свидетелите. Научете всичко какво можете за тях и им изкарайте кирливите хора, за да внушите на прокурора колко долни хора са и колко вероятно е да лъжат преднамерено.
Да не му спретнат после някое НЧХД за клевета?
И как ще се повлияе прокурора от едно такова "очерняне", което няма нищо общо с делото?
- ilian_todorov
- Активен потребител
ilian_todorov написа:votpuska написа:За да съборите свидетелските показания е добре да компрометирате свидетелите. Научете всичко какво можете за тях и им изкарайте кирливите хора, за да внушите на прокурора колко долни хора са и колко вероятно е да лъжат преднамерено.
Да не му спретнат после някое НЧХД за клевета?
И как ще се повлияе прокурора от едно такова "очерняне", което няма нищо общо с делото?
+1
АКО бащата действително е бил нощна смяна, АКО така изложената фактическа обстановка отговаря на истината, НЯМА нужда от действия срещу "свидетелите" в такава посока. Те и без това вече са поели сериозен риск за себе си Защо ageorg и той да се поема излишен (към момента) риск?
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Какви очерняния, какви 5 лева?
1. Адвокат-пеналист!
2. Искат се повторни разпити на всичките - с какво са били облечени (той и баща му), как точно е счупил и спукал (с коя ръка, къде е камъкът, къде е ножът, следи по тях има ли)
3. Разпити на близките, без значение какви се падат. Разпит на бащата и на работодателя му със съответните документи - ще компрометира техните свидетели, че лъжат!
4. Експертизи на камъка и гумите....
5. ...
6. ...
И друг път да си знае - сигнал в полицията, предупреждение, ако не става - акт. Това е.
1. Адвокат-пеналист!
2. Искат се повторни разпити на всичките - с какво са били облечени (той и баща му), как точно е счупил и спукал (с коя ръка, къде е камъкът, къде е ножът, следи по тях има ли)
3. Разпити на близките, без значение какви се падат. Разпит на бащата и на работодателя му със съответните документи - ще компрометира техните свидетели, че лъжат!
5. ...
6. ...
И друг път да си знае - сигнал в полицията, предупреждение, ако не става - акт. Това е.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
doc03 написа:Какви очерняния, какви 5 лева?
1. Адвокат-пеналист!
5. ...
6. ...
Е ти прекали! Свърши 1/2 от (мисловната) работа на адвоката!
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
Останалото ноу-хау е от кухнята, та го пропускам
.... ама не си забравям моите си ... едни 30%, например ...
П.П. На предубеденост от страна на полицията ми намирисва ... да не кажа нещо друго.
.... ама не си забравям моите си ... едни 30%, например ...
П.П. На предубеденост от страна на полицията ми намирисва ... да не кажа нещо друго.
-
Моята практика по подобен случай е да помоля тази/този която/който набеждава да ми се извини любезно в писмен вид с препоръчано писмо за разпространяване на неверни обстоятелства, без каквито и доказателства, а не на принципа "няма да ме лъже, я". В противен случай се позовавам на еди кой си член от НПК и предприемам необходимите действия. Да видиш как вика дъщеря си от другата страна на света да й пише писмото с подпис с препоръчано писмо. Щото индивидът не е знаел, както и полицаите от местното РУП, че това е престъпление. А и не можел да пише, без да допуска грешки...
- lakavitsa
- Потребител
lakavitsa написа:...да помоля тази/този ...
Това би имало ефект при евентуален умисъл - "абе...ядоса ме тоя с неговото мрънкане за музиката и затова ще го кача на ските. Е, може да му създаде проблеми полицията, ама кво...купон да става..."
Тука нещата са други. Дебели, искам да кажа. И като се добави и това:
doc03 написа:П.П. На предубеденост от страна на полицията ми намирисва ... да не кажа нещо друго.
с цялата му условност, предположението ми е, че с молби няма да стане.
Дано греша.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
111888 написа:цитат В жалбата си Н.С.- собственичката на магазина- е писала, че след като съм се прибрал първия път, съм излязъл втори път да ги псувам и да налитам на бой, заедно с баща ми. Той също ги бил псувал и им бил налитал на бой.
Да, може. Той вече пусна жалба в полицията за клевета, като в жалбата опомена, доказателствените средства, с които ще се докаже, че не се е намирал във Варна цял ден и цяла нощ.
- ageorg
- Нов потребител
eurolinker написа:doc03 написа:Какви очерняния, какви 5 лева?
1. Адвокат-пеналист!
5. ...
6. ...
Е ти прекали! Свърши 1/2 от (мисловната) работа на адвоката!
Първият ми въпрос, когато чух за камъка и че все още бил в колата, беше дали не могат да вземат отпечатъци от него, за да се установи дали съм го държал аз. Разследващият ми отговори, че от камък не могат да се вземат пръстови отпечатъци.
- ageorg
- Нов потребител
ageorg написа:111888 написа:Той вече пусна жалба в полицията за клевета, като в жалбата опомена, доказателствените средства, с които ще се докаже, че не се е намирал във Варна цял ден и цяла нощ.
ageorg, по мое скромно мнение, вършите хаотични действия. Тук пишете обстойно, цитирате предходни постове, НО четете ли внимателно написаното от другите (напр. doc03) и мен Ако съдя по действията ви, би следвало да отговоря отрицателно.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
eurolinker написа:ageorg написа:111888 написа:Той вече пусна жалба в полицията за клевета, като в жалбата опомена, доказателствените средства, с които ще се докаже, че не се е намирал във Варна цял ден и цяла нощ.
ageorg, по мое скромно мнение, вършите хаотични действия. Тук пишете обстойно, цитирате предходни постове, НО четете ли внимателно написаното от другите (напр. doc03) и мен Ако съдя по действията ви, би следвало да отговоря отрицателно.
Съжалявам, ако съм пропуснал нещо, което сте написали. Развитието на случая е следното.
Жалбата е само за спукани гуми(което е странно, понеже колата обикаля постоянно около къщи и е със счупено задно стъкло) и не е пусната срещу мен, а е срещу неизвестен извършител, като извън нея, устно, са споделили, че е вероятно аз да съм извършителят. Всичко останало са били лъжи и заплахи от страна на полицаите- сериозна, тежка психологическа атака. За което им правя "евалла", понеже наистина успяха да ме "вкарат във филма". И, ако бях направил нещо наистина, със сигурност щях да си призная. "Свидетели" не съществуват. Това също е измислица. Измислица е и, че заедно с баща ми сме ходили да се разправяме с тия пред магазина.
Бих искал да изкажа благодарности на всички вас, които отделихте от времето си за моя казус. Благодаря ви много!
- ageorg
- Нов потребител
ageorg, опитай да обжалваш заповедта за задържане като незаконосъобразна и неоснователно ограничаваща правото ти на свободно придвижване. Пробвай, може пък съдът да я отмени, нищо, че са минали 24 часа. Иначе ще ти виси, че си бил задържан по чл.216 от НК, или който и да е там, друг някакъв.
П.П. ... бях споменал предубеденост ... ама явно е "нещо друго"
П.П. ... бях споменал предубеденост ... ама явно е "нещо друго"
-
Пък и ако я отмените успешно що не пробвате да си отмъстите на автора ѝ - подавате сигнал до прокуратурата срещу него за евентуално извършени от него престъпления по чл. 282 (1), 286 (1) евентуално някакви други ако си харесате. Аз обезателно бих го направил. Разбира се надали ще бъде осъден, но.. вероятно ще има необходимия предупредителен ефект. Зависи от човека.. Някои кратуни са корави и само от дебела тояга разбират
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Би ли се мотивирал, позовавайки се (дума по дума) на текста на чл.282 ?
-
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|