начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Въпрос за Наказателно Постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за Наказателно Постановление

Мнениеот enoeht » 15 Юли 2014, 19:54

Здравейте имам въпрос относно наказателно постановление което получих.
Въпросът ми е следният:
Има ли срок в който трябва да получа Н.П. тъй като акта е от преди 1 година както и наказалтеното постановление ,но по неясни за мен причини го получих днес.Освен това в него пише ,че може да се обжалва в 7 дневен срок ,но тъй като не е ясно опоменато от датата на получаване ,дали мога да го обжалвам относно това ,че аз реално го получавам след датата за обжалване ?
Другият ми въпрос ,тъй като акта е с постановено глоба ,ако реша да не го обжалвам и него платя ,но нямам недвижимо и каквото и да било имущество на мое име ,но работя с постоянен договор ,могат ли да ми запорират заплатата примерно ?
А същевременно ми пращат и покана да изплатя сумата в 7 дневен срок по член 182 то ДОПК преди да ме дадат на съдия изпълнител :roll: .Как след като аз за първи път получавам това НП ?
enoeht
Нов потребител

Re: Въпрос за Наказателно Поста просто новление

Мнениеот street » 15 Юли 2014, 21:05

Мога да ти кажа , но това струва пари и ще взема "хляба" на някой колега.. адвокат, за това няма да отговоря!
За това съветвам и други колеги не давайте правни съвети просто "ей така" от "добро сърце", защото за вас са просто 2 реда които на практика струват пари, а форума се напълни с тарикати, които искат безплатен правен съвет и по този начин "прецакват" колегите които са си дали " зор" да учат и четат закони.
Според мен стига "аванта"!!! В края на краищата като идеш в магазина не ти дават хляб само защото си гладен , искат ти 1 лев за него, при юридическите съвети е същото... нали така!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот enoeht » 15 Юли 2014, 21:10

street написа:Мога да ти кажа , но това струва пари и ще взема "хляба" на някой колега.. адвокат, за това няма да отговоря!
За това съветвам и други колеги не давайте правни съвети просто "ей така" от "добро сърце", защото за вас са просто 2 реда които на практика струват пари, а форума се напълни с тарикати, които искат безплатен правен съвет и по този начин "прецакват" колегите които са си дали " зор" да учат и четат закони.
Според мен стига "аванта"!!! В края на краищата като идеш в магазина не ти дават хляб само защото си гладен , искат ти 1 лев за него, при юридическите съвети е същото... нали така!

Благодаря ти много за помощта,надявам се някога като попаднеш в подобна ситуация да незнаеш какво да правиш и да потърсиш помощ някой крайно не меркантилен да ти отговри по същия начин !!!
enoeht
Нов потребител

Мнениеот street » 15 Юли 2014, 21:42

enoeht написа:
street написа:Мога да ти кажа , но това струва пари и ще взема "хляба" на някой колега.. адвокат, за това няма да отговоря!

Благодаря ти много за помощта,надявам се някога като попаднеш в подобна ситуация да незнаеш какво да правиш и да потърсиш помощ някой крайно не меркантилен да ти отговри по същия начин !!!

Меркантилен??
Ти без заплата работиш явно и искаш другите да го правят и за това били меркантилни. Ха! Юридическия съвет не е помощ а платена правна услуга и е крайно време колегите да спрат да я дават по форумите и да не реват после ,че нямали работа и да "оправят бакии" заради "юридически форумни съвети" За да ти даде някой правен съвет - той е учил 5 години, положил е сумати изпити, има стаж ,трябва да отидеш лично при него с всичките документи по казуса ти, за да ти даде адекватен съвет, а ти се сърдиш, че не ти дават съвет "на тепсия" във форума, където най-много някой да те "подведе"... Като идеш на майстор за колата си какво му викаш " Я смени маслото, филтрите и накладките, защото му разбираш" или му плащаш за това !? Юриста също полага труд - макар и за българина това да е неразбираемо! Така ,че нямаш право да се сърдиш! Защото за едно такова дело ще платиш на някой колега поне 150-200 лева а ти искаш " на аванта" .... "и кой да се сърди после..."

И за да не ти изглеждам "прекалено голяма гадина" ще ти кажа ,че имаш право да го жалиш от момента на дата на връчването на Н.П. срещу твоя подпис , срока тече от тази дата.
Аватар
street
Потребител

Re: Въпрос за Наказателно Постановление

Мнениеот enoeht » 15 Юли 2014, 21:54

Знаеш ли ,съгласен съм с теб и ще отида на адвокат ,когато обаче всички в бг почнат да си плащат софтуера игрите и филмите който свалят така че не ми се прави ,че и ти не правиш същото ,защото моя труд също тук е пренебрегван като твоя.
enoeht
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 15 Юли 2014, 22:20

Вижте, много колеги помагат тук и то някой от тях са толкова компетентни, че ако трябва да им платите труда, едва ли можете да си го позволите. Защо обаче, следващия път не опитате да развиете идеята си в кафето или магазина, със сигурност ще Ви разберат. :lol:
Колегата е прав:Първо, не може да се даде точен съвет по преразказ от две изречения, напротив, понякога фактите са такива, че може да Ви заблудят, при цялата си добросъвестност.
Второ:Не е сигурно Вие, питащите какво точно сте разбрали и как сте го интерпретирали.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Pause » 16 Юли 2014, 14:29

На ,мен ми хареса тезата на един друг Адвокат който каза ,че всеки си дава оценка на собственият труд нормално е да поиска цената за услугата насреща друг е въпросът, че причините за писането във Форума са субективни. Доколкото до правния съвет във форума,е потенциално опасен защото без правни познания е все едно да пиеш хапчета без поставена диагноза примерът е прост и разбираем.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот zmeyan » 16 Юли 2014, 17:13

Ама какви дела видяхте в случая...?
Човекът пита елементарни неща, за които нормален адвокат не би му взел голяма сума пари (според тарифите). Какви документи са нужни, за да се каже, че срокът за обжалване на постановлението тече от момента на връчването или че ако не плати, може да му се вземат парите от заплатата на трудво договор?
Колко струват при вас отговорите на тези въпроси и колко години обучение Ви бяха нужни да ги научите?
За тънкости и подробности винаги е по-добре консултация на място с адвокат срещу съответното заплащане, но това са елементарни неща. Не знам какво го захапахте човека.
zmeyan
Потребител

Мнениеот enoeht » 16 Юли 2014, 19:26

zmeyan написа:Ама какви дела видяхте в случая...?
Човекът пита елементарни неща, за които нормален адвокат не би му взел голяма сума пари (според тарифите). Какви документи са нужни, за да се каже, че срокът за обжалване на постановлението тече от момента на връчването или че ако не плати, може да му се вземат парите от заплатата на трудво договор?
Колко струват при вас отговорите на тези въпроси и колко години обучение Ви бяха нужни да ги научите?
За тънкости и подробности винаги е по-добре консултация на място с адвокат срещу съответното заплащане, но това са елементарни неща. Не знам какво го захапахте човека.

Благодаря Ви много за отговора и подкрепата.
enoeht
Нов потребител

Мнениеот Pause » 16 Юли 2014, 21:09

Чудно,питащият търси някаква съпричастност ,а не реална представа за защита на свои права и интереси. Мнението не е доказателствено средство както и изразеното в него с документите при адвокат да ви се избистри картинката.Няма захапване ,така ви изглежда както и въображаемото НП това е т.нар виртуална памет. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот danger » 16 Юли 2014, 22:13

здравеите получих призовка която пише за явяване в качеството на ... за справка ...по дознание и наи от долу пише за извършване на следните процесуални деиствия.... снемане на писмено обяснение някои ако знае нещо моля да помогне.. :)
danger
Нов потребител

Назад към Наказателно право