начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

въпрос по чл. 343б

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: въпрос по чл. 343б

Мнениеот sunrise » 30 Юни 2014, 23:14

Ще го разпитват какво се е случило,как се е случило. Няма нищо притеснително, но не се опитвайте да съчинява за да оправдава брат Ви. При наличие на кръвна проба и рецидив, най-много да го "лепнат" за лъжесвидетелство.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 08:36

Някакви идеи? :shock:
allroy
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 01 Юли 2014, 09:03

Естествено, че ще го разпитват поотделно, едва ли ще се стигне до очна ставка между двамата. Какви идеи очаквате, обясних Ви за какво ще го питат. Целта Ви е повече от прозрачна: Да Ви дадем списък с въпроси, за да се подготви така, че да е в полза на брат Ви. Ще трябва да разкаже със свои думи кога, къде и как точно се е извършено престъплението,ще му зададат няколко въпроса. Освен това, човек не може да лъже неумишлено. Все пак, запознайте се с чл.290 НК, също и с подбудителство към извършване на престъпление. Ако човекът е добросъвестен, няма за какво да се притенсява, дознателите не ядат хора, а и вероятно ще се премине към споразумение с прокуратурата и повече няма да бъде разпитван.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 09:45

sunrise написа:Естествено, че ще го разпитват поотделно, едва ли ще се стигне до очна ставка между двамата. Какви идеи очаквате, обясних Ви за какво ще го питат. Целта Ви е повече от прозрачна: Да Ви дадем списък с въпроси, за да се подготви така, че да е в полза на брат Ви. Ще трябва да разкаже със свои думи кога, къде и как точно се е извършено престъплението,ще му зададат няколко въпроса. Освен това, човек не може да лъже неумишлено. Все пак, запознайте се с чл.290 НК, също и с подбудителство към извършване на престъпление. Ако човекът е добросъвестен, няма за какво да се притенсява, дознателите не ядат хора, а и вероятно ще се премине към споразумение с прокуратурата и повече няма да бъде разпитван.

Съжалявам за предишния коментар получи се недоразумение,sunrise,Благодаря ти за изчерпателния отговор!
allroy
Младши потребител

Мнениеот votpuska » 03 Юли 2014, 23:08

Начи брат ти ако имаше малко акъл щом има свой човек за свидетел щеше да го натисне да отричат до дупка и да твърдят примерно че пробата е била отрицателна и може би впоследствие е подменена, или пък че дрегерът/спринцовката вече е била употребена. А ако имаше много акъл вместо сега да ти реве и ти да пишеш вместо него (ако действително става дума за брат щото наистина няма логика ти да питаш вместо него) щеше предварително да прочете закона и да откаже да даде проба и да се размине с 2000 лв. глоба. Ама както е казал мъдрият български народ - г@з глава затрива. :lol:
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 05 Юли 2014, 15:35

votpuska написа:Начи брат ти ако имаше малко акъл щом има свой човек за свидетел щеше да го натисне да отричат до дупка и да твърдят примерно че пробата е била отрицателна и може би впоследствие е подменена, или пък че дрегерът/спринцовката вече е била употребена. А ако имаше много акъл вместо сега да ти реве и ти да пишеш вместо него (ако действително става дума за брат щото наистина няма логика ти да питаш вместо него) щеше предварително да прочете закона и да откаже да даде проба и да се размине с 2000 лв. глоба. Ама както е казал мъдрият български народ - г@з глава затрива. :lol:

Не само парична е санкцията, а влече и 2г. лишаване от правоуправление( чл. 174, ал.3 ЗДвП).
Последното не е здравословно за професионален водач, освен ако не си търси ново поприще... ( не е здравословно и за нас, ако остане в този бранш...)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот votpuska » 05 Юли 2014, 23:28

Е, да ама пак в сравнение с пандела може би е по-за предпочитане..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот doc03 » 06 Юли 2014, 11:38

Има различни идеи за такива случки ...

Изображение

:)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 07 Юли 2014, 09:16

Аз дълги години карах без книжка, не защото нямам, а защото нямам точки. За алкохол имам две присъди - от 2005 и от 2008, като едната беше глоба, другата се оказа, че е била пробация ( аз не бях и разбрал за последната ). 2010 реших да приключа с тъпотиите, защото се наложи да ме осйдят ефетивно и то не за алкохол, а просто защото не съм правоспособен. От тогава до днес съм се качвал на кола цифром и словом 4 пъти и то все в ситуации, които не търпят компромис. Иначе си припалвам колата от време на време 2-3 пъти в месеца, за да се сети, че е кола, а не вила. Та съвет от мен, да спре да кара, докато не му изтече наказанието и след това да мисли едно идея повече.
Със сигурност на делото ще успее да се споразумее за условна присъда, но това не е победа, щото във всеки един момент, може да се наложи да я излези, ако направи нещо .
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот sunrise » 07 Юли 2014, 18:24

Даже почти мога да се обзаложа, че ще си я излежи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 07 Юли 2014, 18:53

chinchilla написа:... Та съвет от мен ...

Лошото е, че няма да има чуваемост, дори и от теб ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 08 Юли 2014, 11:29

doc03 написа:
chinchilla написа:... Та съвет от мен ...

Лошото е, че няма да има чуваемост, дори и от теб ...

Ми, това е негова воля. Аз съм патил и затова се опитвам да дам правилна насока. На мен, ако някой, който е лежал за такава простотия, ако ми беше обяснил нещата, нямаше аз да стигна до тук.
В крайна сметка, той сам решава за себе си.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право