- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Аз съм собственик на дял от автомобил
|
|
58 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Фалшиво пълномощно
znaete li drugite danni nomer rama dvigatel i t.n.?
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Някъде прочетох,че познаваш хора в полицията! Стига бе, намирането на тези данни е лесна работа!Пращай му поканата, и взимайте колата.Пак казвам,това трябва да става от името на собственика - баща ти.Ако тариката му се кара кола - ОК само да си плати глобите и данъците( ако има такива) и да направите една кротка покупко - продажба.Ако откаже да върне колата,след получаването на поканата ( може призовкаря на нотариуса да я връчи и вработата му) ,може да я обявите за открадната и т.н. Той вече я владее без основание (пълномощното,дори и фалшиво е прекратено!)
- ins
- Младши потребител
Точно така Иване ,и аз това разправям от половин час.
- ins
- Младши потребител
Нали ти казвам,бе обявете я за издирване!
Просто тариката няма измъкване.Гарантирам ти ,че това са железни клещи.
Просто тариката няма измъкване.Гарантирам ти ,че това са железни клещи.
- ins
- Младши потребител
e ner e tragedia tezi danni bi triabvalo da mogat da se poluchat ot KAT
-
Изгубих цял ден в КАТ и ПРУто но защоли? После четах дебелите книги и стигнах до заключението че само иск по 108 може да помогне. А аз не искам да подвеждам баща ми под одговорност. Искам само да махна данъците.
- Добряка
Добряк, ти май не искаш да се оправиш със ситуацията. Какво значи, че не може да стане. Няма невъзможни неща. Защо баща ти не оттегли пълномощното без да праща нотариална покана. След това обявете колата за открадната и въпроса ще се реши. Какъв е проблема не разбирам. А ако не искаш да решиш проблема , а само да се опакваш, това е друг въпрос.
- geryvesy
- Младши потребител
безумие е защото ако се откяазе от колата като наследство той ще трябва да се откаже от ЦЯЛОТО НАСЛЕДСТВО , ЗН НЕ ДОПУСКА 4АСТИ4ЕН ОТКАЗ.
СТРУВА ЛИ СИ ЗАРАДИ ЕДНА КОЛА
[%sig%]
СТРУВА ЛИ СИ ЗАРАДИ ЕДНА КОЛА
[%sig%]
- xxxxxx
До evgo, (а и до всички други които желаят да се отзоват)
ето един въпрос малко извън темата.
Мен ме мъчи един въпрос - относно отказа от право на наследяване. Защото някой също твърдеше, че отказ от право на наследяване е недействителен, ако този отказ касае част от наследството.
Та конкретния случай: Почива лице което е ЕТ. Наследници са съпругата му и двама сина. Единия син е ЕТ, другия не е. Майката също не е ЕТ. Този син който не е ЕТ желае да продължи дейността на фирмата. Майката и другия син нямат нищо против. Те желаят да направят отказ от наследство по отношението полагаемите им се наследствени дялове от предприятието на ЕТ като съвкупност от права,задължения и фактически отношения с цел другия син да наследи фирмата на ЕТ ведно с предприятието й. Останалото имущество извън имуществото на ЕТ засега не е предмет на делба или наследяване. Както казах, срещнах коментар, че частичен отказ от наследство е недействителен. Аз не смятам, че това е така, поне що се отнася до отказ от наследяване на фирмата на ЕТ ведно с предприятието. Дали съм прав?
А дали вариант с доброволна делба в съотношение на частите: 100%: 0%: 0% може да свърши работа?
ето един въпрос малко извън темата.
Мен ме мъчи един въпрос - относно отказа от право на наследяване. Защото някой също твърдеше, че отказ от право на наследяване е недействителен, ако този отказ касае част от наследството.
Та конкретния случай: Почива лице което е ЕТ. Наследници са съпругата му и двама сина. Единия син е ЕТ, другия не е. Майката също не е ЕТ. Този син който не е ЕТ желае да продължи дейността на фирмата. Майката и другия син нямат нищо против. Те желаят да направят отказ от наследство по отношението полагаемите им се наследствени дялове от предприятието на ЕТ като съвкупност от права,задължения и фактически отношения с цел другия син да наследи фирмата на ЕТ ведно с предприятието й. Останалото имущество извън имуществото на ЕТ засега не е предмет на делба или наследяване. Както казах, срещнах коментар, че частичен отказ от наследство е недействителен. Аз не смятам, че това е така, поне що се отнася до отказ от наследяване на фирмата на ЕТ ведно с предприятието. Дали съм прав?
А дали вариант с доброволна делба в съотношение на частите: 100%: 0%: 0% може да свърши работа?
- лунатик
Поздрави, Лунатик. Можеше да го пуснеш като ново съобщение тоя казус. Нямам практика, но ми хареса Решение № 2 от 1997г. на ВКС по ф.дело № 149/96г., V г.о.
Общо взето ето какво се казва там:
Първи вариант - делба на основание чл.34 ЗС.
Втори вариант - прехвърляне на ид.части от търговско предприятие на основание чл.60 във връзка с чл.15 ТЗ. Следва да се спази изискването за уведомяване на кредиторите.
Общо взето ето какво се казва там:
Първи вариант - делба на основание чл.34 ЗС.
Втори вариант - прехвърляне на ид.части от търговско предприятие на основание чл.60 във връзка с чл.15 ТЗ. Следва да се спази изискването за уведомяване на кредиторите.
- evgo
Как се оттегля пълномощно от което няма никакво копие, не се знае и кой нотариус го е изготвил? Полицията иска такова да бъде представено от наша страна. Иначе за обявяване за открадната е следващият ми ход щом не става с добро.geryvesy написа:
> Добряк, ти май не искаш да се оправиш със ситуацията. Какво
> значи, че не може да стане. Няма невъзможни неща. Защо баща ти
> не оттегли пълномощното без да праща нотариална покана. След
> това обявете колата за открадната и въпроса ще се реши. Какъв е
> проблема не разбирам. А ако не искаш да решиш проблема , а само
> да се опакваш, това е друг въпрос.
> Добряк, ти май не искаш да се оправиш със ситуацията. Какво
> значи, че не може да стане. Няма невъзможни неща. Защо баща ти
> не оттегли пълномощното без да праща нотариална покана. След
> това обявете колата за открадната и въпроса ще се реши. Какъв е
> проблема не разбирам. А ако не искаш да решиш проблема , а само
> да се опакваш, това е друг въпрос.
- Добряка
Абе , човек! Отиваш при който си искаш нотариус.Пишете нотариална до този,който с пълномощно(фалшиво) от баща ти , кара колата - това е оттегляне на пълномощно.Просто поискай да ти върне колата и ключовете!
- ins
- Младши потребител
НАПИШИ ,че ти е откраднал колата .........и кажи на ченгетата къде е и си я вземи,я стига се мота,че колко хора -колко приказки исписаха...Успех и смело!!!
- Младежа
КАК ДА ОБЯВИ КОЛАТА ЗА ОТКРАДНАТА, КАТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА КАТО СОБСТВЕНИК, А ЯВНО БАЩА МУ НЕ ИСКА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА. ДОРИ ДА Я ОБЯВЯТ ПО ИНИЦИАТИВА НА ДОБРЯКА, НАЛИ ПО ТЕХНИТЕ МАСИВИ ЩЕУСТАНОВЯТ, ЧЕ НЕ ТОЙ А ТРЕТО ЛИЦЕ Е СОБСТВЕНИК НА КОЛАТА. И КАТО ПОПИТАТ БАЩАТА НА ДОБРЯКА "ОТКРАДНАХА ЛИ ТИ КОЛАТА", ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ ЧУЯТ - "НЕ ... /ПРО/ДАДОХ Я!!!" ОСВЕН ТОВА Е НАЛИЦЕ И ПЪЛНОМОЩНО...
ДО ДОБРЯКА
КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ТВОЯ БАЩА ПО ВЪПРОСА. ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕСИ ТОЙ?? ОСВЕН ТОВА НЕ СИ НАПИСАЛ ВЪОБЩЕ ЗАЩО ПЪЛНОМОЩНОТО Е ФАЛШИВО????
ДО ДОБРЯКА
КАКВО Е МНЕНИЕТО НА ТВОЯ БАЩА ПО ВЪПРОСА. ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕСИ ТОЙ?? ОСВЕН ТОВА НЕ СИ НАПИСАЛ ВЪОБЩЕ ЗАЩО ПЪЛНОМОЩНОТО Е ФАЛШИВО????
- BL
В случая си губим времето колега, различни колеги предложиха на човека какви ли не варианти, но той нито се доверява на някого, нито е готов още сам да вземе решение. И май проблема идва от там че другите съсобственици не се сещат да си защитят интереса, но не позволяват и на него да го направи...
Според мен, ако я обяви за открадната рискува да си навлече основателно обвинение в набедяване от онзи тип, защото баща му все пак е взел пари за тази кола и той знае че тя не е открадната, има и писмен документ в този смисъл, по скоро неговата и на брат му част е обсебена от баща му.
А всички те явно са на доста различни мнения... Може както го посъветвах преди да направи отказ от своята идеална част от колата, може да поиска и делба на наследството и колата да остане в дял на баща му, така поне няма да търсят лично него, може много неща, но явно не е само това проблема и никой тук няма да им го реши, докато съсобствениците не дойдат на един акъл...
Според мен, ако я обяви за открадната рискува да си навлече основателно обвинение в набедяване от онзи тип, защото баща му все пак е взел пари за тази кола и той знае че тя не е открадната, има и писмен документ в този смисъл, по скоро неговата и на брат му част е обсебена от баща му.
А всички те явно са на доста различни мнения... Може както го посъветвах преди да направи отказ от своята идеална част от колата, може да поиска и делба на наследството и колата да остане в дял на баща му, така поне няма да търсят лично него, може много неща, но явно не е само това проблема и никой тук няма да им го реши, докато съсобствениците не дойдат на един акъл...
-
Явно всички не разбрахте. Братми не го интересува нищо"Проблема си е на бащами" казва той. Бащами си гледа любовницата и ракията" Какво става с нашия проблем" пита той. А аз глупака искам да разреша проблема. Относно въпроса за пълномощното. "Когато е продал бричката е взел парите, нали. Без да упълномощава. След три дена куповача я препродава като прави пълномощно от името на бащами. Как е взел данните не се знае. А аз глупака се опитах да говора с новият "собственик" да му я прехвърлиме. При което получих заплаха че ще ми счупи краката. Сега продължава да я кара без да плаща данъка. Накрая мога да кажа че съм глупак а не добряк.
- Добряка
58 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|