- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Аз съм собственик на дял от автомобил
|
|
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Фалшиво пълномощно
Все си мисля, че ситуацията е следната : бащата на Добряка е вписан в талона на колата, самата кола е придобита преди смъртта на майката. Майката умира.
След това бащата упълномощава някого /лицето Х/ да управлява колата и да я продаде на лице по своя преценка /включително и на себе си/, и срещу сума, каквато намери за добре. Подписвайки това пълномощно, той получава определена сума за колата. Решава, че я е продал на лицето Х. Договор с нотариална заверка на подписите няма. На база издаденото му пълномощно /вероятно и с клауза за преупълномощаване/ Х преупълномощава друго лице /У/, като си получава сумата за колата. Договор пак няма, да не говорим пък за някакви нотариални заверки. И точно лицето У е т.нар. надменно ..................
Добряк, така ли е ?
След това бащата упълномощава някого /лицето Х/ да управлява колата и да я продаде на лице по своя преценка /включително и на себе си/, и срещу сума, каквато намери за добре. Подписвайки това пълномощно, той получава определена сума за колата. Решава, че я е продал на лицето Х. Договор с нотариална заверка на подписите няма. На база издаденото му пълномощно /вероятно и с клауза за преупълномощаване/ Х преупълномощава друго лице /У/, като си получава сумата за колата. Договор пак няма, да не говорим пък за някакви нотариални заверки. И точно лицето У е т.нар. надменно ..................
Добряк, така ли е ?
- protekta
- Потребител
След като майками е починала семеиното имущество как се дели според вас. Когато бащами почине някой ден кой според вас приема наследството, пасиви и активи. ПИТАМ.? Или според българското законодателство и според вас, трябва да плащам за глупостите на други а?
- Добряка
Знам самоче не съм юрист, и досега никой не иска да се наеме за това. А аз не мога да се права на такъв. Сяка жаба трябва да си знае гьола. Несъм искал безплатна услуга.
- Добряка
Две години чакам да се прехвърли тая кола. Пича нежелае да го направи, и продължава да я кара с нашия талон. Няма разписка, няма договор, Пак питам ако удари недай боже човек избяга и зареже някъде тая бръкма кого ще влачат по следствията? Тогава всички ще кажат "ГЛЕДАЙТЕГИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ КАК СА ИЗБЯГАЛИ, ЯЗЪК ЗА ЧОВЕКА ДЕТО Е УДАРЕН" Тогава всички ще искат да ни осъдят. А сега не съм ли достатъчно ясен защо се ядосвам.
- Добряка
Пак казвам куповача взима колата с уговорка да се прехвърли на другия ден. Самоче вместо да дойде за прехвърляне той я препродава веднага. Не ми е ясно как е направил пълномощно от името на бащами, пълна мъгла. Аз казвам за такава ситуация, "ДА ТИ Е ДРАГО ДА СЕ ЯДОСВАШ".
- Добряка
Добряк, горе съм написала какво се прави в такива случаи, ако си от София мога и да го направя, както и да ти гарантирам че това ще ти реши проблема,освен ако ситуацията по документи не се окаже доста по-различна от това което си описал във форума.
Имах подобен случай с мой роднина, с това усложнение че този с пълномощното беше блъснал една кола, не си беше платил гражданската отговорност на колата и от Гаранционния фонд търсеха собственика за изплатените пари, които иначе се покриват от застраховката
Имах подобен случай с мой роднина, с това усложнение че този с пълномощното беше блъснал една кола, не си беше платил гражданската отговорност на колата и от Гаранционния фонд търсеха собственика за изплатените пари, които иначе се покриват от застраховката
- Anastassia Terzieva
и добре че ставаше дума за 300 лева и нямаше пострадали...
е в кокретния случай се разбраха по друг един начин за който се досещаш, пък и от това повече кола не ставаше и я дадоха за старо желязо...
е в кокретния случай се разбраха по друг един начин за който се досещаш, пък и от това повече кола не ставаше и я дадоха за старо желязо...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
По принцип проблема нее само мой аз искам да го разреша като цяло, което означава да се направи така че братми и бащами да не носят отговорнос евентуално някой ден. Благодаря все пак. Ако и варянта който съм измислил не стане сигурно пак ще обикалям ПРУтата, КАТ, и накрая ще трябва да вода фиктивно дело с бащами за да си размърда полицията задника. Между другото съм от София.
- Добряка
Дайте му срок на оня пич и му кажете че ако до един месец не дойде да прехвърлите колата и то за негова сметка оттегляте пълномощното, всички се отказвате от собственост върху колата , тя става държавна , и ако той няма документ за парите които е дал, което като гледам е много вероятно а вие така или иначе сте ги получили той ще е прецакания
това разбира се ако баща ви и брат ви са на същия акъл...
това разбира се ако баща ви и брат ви са на същия акъл...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Да разбирам, но същия не си казва името крие се не дава копие от пълномощнотокоето твърди че има, не си дава и адреса. Така поставени нещата се осложняват, защото едва ли не трябва да гониме МИХАЛЯ. Знаеме само къде работи и малкото му име. Според вас как да постъпя с човек който ме заплашва че ще ми счупи краката ако предприема някакви мерки срещу него? с уважение "Колев"
- Добряка
Добряк ,баща ти срещу какъв документ е получил парите?
- ins
- Младши потребител
Ако тариката няма документ че е платил на баща ти , прекратете действието на фалшивото пълномощно - прати нотариална покана и му дай срок от 3 дни да върне пълномощното на баща ти( нищо,че е фалшиво) , колата,ключовете за нея и всички застрахователни полици.( трябва ти точен адрес , имената и т.н. на тариката)
- ins
- Младши потребител
Ами вземете си колата! Пълномощното се прекратява с изпращане на нотариална покана до тариката - даваш му срок от 3 дни да върне колата,оригиналното(фалшиво ) пълномощно,ключовете за возилото и т.н.
С този акт прекратяваш действието на пълномощното.Това от името на баща ти трябва да стане.Ако тариката иска да си кара колата - ОК, само да плати глобите и данъците,и да си направите договор за покупко - продажба.Ако откаже,въпреки,че е получил нотариалната покана, той вече владее колата без основанието - пълномощно , обявете я за открадната.
С този акт прекратяваш действието на пълномощното.Това от името на баща ти трябва да стане.Ако тариката иска да си кара колата - ОК, само да плати глобите и данъците,и да си направите договор за покупко - продажба.Ако откаже,въпреки,че е получил нотариалната покана, той вече владее колата без основанието - пълномощно , обявете я за открадната.
- ins
- Младши потребител
oko za oko zub za zub kazvat horata... i na praktika v BG takla i stava
za otkaz ne vi triabvat negovite danni samo vashite, vaprosa e che s otkaza naistina go precakvate zatova e dobre da mu dadete srok za tova imate dostatchno informacia shtom znaete kude raboti znachi mojete da go otkriete pone da si pogovorite, kajete mu che ne vi ostavia izbor- ako ne opravi kolata ta ako shte i na negovo ime a ne na kupuvacha, vie shte deistvate, a ako pak vi zaplashi- ne e zle da ima svideteli za tova,
inache vie sashto mojete da napravite tova s koeto toi v zaplashva, po princip vsichko si ima cena ako shte si govorite taka... daje mojete da pusnete edno oplakvane v policiata che vi e zaplashval i zashto kakto ikakvito danni imate za nego taka che posle da mu kajete oplakal sum se, ako neshto stane ti si purvia zapodozrian v spisaka
za otkaz ne vi triabvat negovite danni samo vashite, vaprosa e che s otkaza naistina go precakvate zatova e dobre da mu dadete srok za tova imate dostatchno informacia shtom znaete kude raboti znachi mojete da go otkriete pone da si pogovorite, kajete mu che ne vi ostavia izbor- ako ne opravi kolata ta ako shte i na negovo ime a ne na kupuvacha, vie shte deistvate, a ako pak vi zaplashi- ne e zle da ima svideteli za tova,
inache vie sashto mojete da napravite tova s koeto toi v zaplashva, po princip vsichko si ima cena ako shte si govorite taka... daje mojete da pusnete edno oplakvane v policiata che vi e zaplashval i zashto kakto ikakvito danni imate za nego taka che posle da mu kajete oplakal sum se, ako neshto stane ti si purvia zapodozrian v spisaka
- Anastassia Terzieva
Добряк, не разбрах от всичките писания следното: Ако колата е продадена с фалшиво пълномощно, значи е прехвърлена с това пълномощно, значи има нов талон за собственост на новия собственик. Така ли е? Ако е така, защо пишеш за отговорност и т.н?
Ако пък продажбата е спряла на етап пълномощно, значи ти като съсобственик имаш право да искаш съдействието на органите колата да ти бъде върната от лицето, което формално не е никакъв собственик, а само ползвател. Заяви го в полицията, поискай да ти издирят колата, посочи им къде вероятно се намира. Те ще я намерят, ще му вземат данните. Тогава вече е лесно-можеш да оттеглиш пълномощното с нотариална покана, да си вземеш обратно колата-въобще все начини да притиснеш гадняра да я прехвърлите.
Не мога да се съглася с изразеното по-горе становище, че е нужно задружното действие на всички съсобственици. Упълномощаването за разпореждане с цялата съсобствена вещ също е разпоредително действие, и то от чуждо име без представителна власт. В този смисъл смятам че имаш право да се защитиш самостоятелно.
Ако пък продажбата е спряла на етап пълномощно, значи ти като съсобственик имаш право да искаш съдействието на органите колата да ти бъде върната от лицето, което формално не е никакъв собственик, а само ползвател. Заяви го в полицията, поискай да ти издирят колата, посочи им къде вероятно се намира. Те ще я намерят, ще му вземат данните. Тогава вече е лесно-можеш да оттеглиш пълномощното с нотариална покана, да си вземеш обратно колата-въобще все начини да притиснеш гадняра да я прехвърлите.
Не мога да се съглася с изразеното по-горе становище, че е нужно задружното действие на всички съсобственици. Упълномощаването за разпореждане с цялата съсобствена вещ също е разпоредително действие, и то от чуждо име без представителна власт. В този смисъл смятам че имаш право да се защитиш самостоятелно.
- Иван
58 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|