начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Аз съм собственик на дял от автомобил

Казуси за недвижими имоти

Аз съм собственик на дял от автомобил

Мнениеот Добряк » 19 Ное 2004, 21:58

Карат ми колата с фалшиво пълномощно. Препродават я пак с фалшиво. Аз съм собственик на дял от автомобила. В момента я кара едно надменно ................ което не плаща данъците към държавата. Тъпият ми баща който е собственик по талон нищо не прави да спрат да се трупат данъци. В полицията ми казаха че за да направат нещо трябва да бъде обявена за открадната. Бащами си е взел парите без да пита дали аз или братми я искаме като наследници. Как да постъпя сега за да не плащам после аз лихвите и глобите.
Добряк

Re: Фалшиво пълномощно

Мнениеот Abu Talib » 20 Ное 2004, 14:57

Да се атакува фалшивото пълномощно.
Abu Talib

Мнениеот shveda » 21 Ное 2004, 12:38

Спрете я от движение.
shveda
Потребител

Мнениеот Добряк » 21 Ное 2004, 20:50

Как като талона нее в мене пък и баща ми фигурира сам в талона. Моляте шведе дай акъл как да го направа защото накрая ще направа така че тая бричка да изчезне от тоя свят. Дотегнами да се права на добър. А после господина с пълномощното менте да се спасява. БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Добряк

Мнениеот Добряк » 21 Ное 2004, 20:53

Между другото мога ли да претендирам да си взема колата като наследник.
Добряк

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 22 Ное 2004, 08:02

Между другото можеш и да се откажеш от своя дял от колата, така поне няма да плащаш данъци глоби и т.н. отказа от право на собственост се вписва в службата по вписванията, тогава твоя дял преминава в полза на държавата, после уведомяваш и КАТ и няма да има основание да те търсят във връзка с колата.

Почти всичко друго което можеш да направиш доколкото разбирам каква е ситуацията ще означава да накиснеш баща си за фалшивите пълномощни...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот boba » 22 Ное 2004, 09:36

Колега, как ще се впише в Службата по вписванията отказ от право на собственост върху автомобил? Или, може би, имате предвид, отказ от наследство - та това е пълно безумие!
boba

Мнениеот evgo » 22 Ное 2004, 11:11

Колежката Анастасия май не си е била изпила кафето.
Отказ от право на собственост и отказ от наследство - две много различни неща, първото от които е недействително. Да не говорим кога възниква наследство.
evgo

Мнениеот ==== » 22 Ное 2004, 11:49

Oh, zavaliata.... dobre, 4e pone 4uvstvo za humor ti e ostanalo...
====

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 22 Ное 2004, 14:57

ami kolega dokolkoto mi e izvestno ima edin registur imenno za takiva sluchai.. i ne samo za nedvijimi imoti, vapreki che lichno az ne sum pravila takova vpisvane... vsashtnost vpisvaneto ne e zadaljitelno za validnostta na otkaza, arg. ot chl.100al1 ZS kogato ne se kasae za nedvijim imot... edin otkaz s notarialna zaverka na podpisa predstaveno pred KAT i obshtinata shte svarshi ne po losha rabota... no dokolkoto si spomniam imenno otkazite ot sobstvewnost se vpisvat zashtoto tazi sobstvenost preminava sled otkaza kum durjavata i s vpisvaneto se ohraniavat neinite interesi...
no shtom go osporvate specialno shte proveria.. moje puk da sum pozabravila tova onova, no registur na otkazite ima... otdelno ot vpisvaneto na otkaza po rpartidata bna nedvijimia imot v imotnia registar...
kolega evgo, kolkoto do tova dali e deistvitelno zashto ne si prochetete chl 99ZS...predi da tvardite podobni neshta... ;-))) mai i vashto kafe ne e bilo oshte gotovo...
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот doznatel » 22 Ное 2004, 16:30

пробвай като отидеш в най близкото РПУ обяви талона за изгубен. от КАТ Издават нов талон и нови номера. с тях отиваш и бракуваш колата без да я караш. трябва да се платят старите задължения.
doznatel
Нов потребител

Мнениеот doznatel » 22 Ное 2004, 16:40

този abu talib има ли представа как се атакува пълномощно. пробвал съм нотариуса винаги излиза чист.
doznatel
Нов потребител

Мнениеот evgo » 22 Ное 2004, 17:51

Колега Анастасия Терзиева,
явно съм се изразил недостатъчно точно, затова нека изясним нещата по принцип.
Недействителен е частичният отказ от наследство-само за определена движима вещ или недвижим имот, още повече за ид.част от вещ какъвто е случая.
Иначе сте права за отказ от право на собственост. Отказът от право на собственост върху недвижим имот е уреден в чл.100 ЗС и чл.25 от ЗСПЗЗ за земеделските земи. По аргумент от чл.99 ЗС валиден е и отказ от право на собственост върху движима вещ - напр.МПС. Ясно е, че отказът от това право е формален акт и се извършва с декларация с нот.заверка на подписа, но законът не е уредил място за вписване на този отказ. В тази връзка възникват поне три въпроса: 1.Кого ползва направения отказ - с оглед на отпадане на разпоредбата на чл.3, т.5 от ЗДС, а още по-интересен е въпроса ако има направен отказ от право на собственост върху ид.част от МПС. 2.Къде следва да бъде заявен отказът - в КАТ и/или данъчна служба. 3.Какво става при евентуално прехвърляне на собствеността при наличие на отказ от единия от съсобствениците.
Въпросите са теоретични. А дали има практика.
Поздрави!
evgo

Мнениеот Добряка » 22 Ное 2004, 21:03

Когато отидох да питам много мой човек в полицията който е капитан, той ми каза. -За да вземеш нов талон трябва да представиш колата в КАТ. Няма ли кола няма и нов талон. - Вече съм в небрано лозе в което растат данаци. ПИТАМ СЕ НЕДАЙ БОЖЕ ДА УДАРАТ ДЕТЕ И ИЗОСТАВАТ КОЛАТА НЯКЪДЕ, КАКВО НИ ЧАКА И КОЛКО РАЗПРАВИИ. ТА ТАКА СТАВАМЕ БУКВАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ЧЕСНО КАЗАНО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПОСТРАДА ОТ ТАЯ БРИЧКА. А АЗ ДА НОСЯ ОТГОВОРНОСТ.
Добряка

Мнениеот Добряка » 25 Ное 2004, 01:10

Предприех кофти ход и се надявам да бъде разобличен нотариуса който е издал пълномощното. Така се надявам да направи всеки който е засегнат от някаква институция за да останат само тези който са юристи по призвание. И не ме интересуват последствията защото две години се правих на добър. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ СЪВЕСТНИ ЮРИСТИ ." с уважение ДОБРЯКА"
Добряка

Мнениеот Bl » 25 Ное 2004, 01:35

Аз не разбрах ти наследник на кого се яввяаш?? Въобще на какво основание претендираш че си наследник. Защото оставам с впечатление, че баща ти е жив.как са разпределени дяловете по между ви?? След като баща ти се води собственик по талон защо се опасяваш, че ти ще плащаш данъци. И какво е това фалшиво пълномощно?? Кое му е "фалшивото"? Че е издадено от лице, което се явява собственик на колата?
Bl

Мнениеот ян » 25 Ное 2004, 07:43

в учебниците по гражданско право има достатъчно информация за прекратяване на упълномощаването /поглени и в чл.41 ЗЗД за оттегляне и т.н/ ... ако разбира се баща ти жеале да си вземе колата обратно...
защото пълномощник, който знае, че е прекратена представителната му власт, и въпреки това я упражнява, постъпва неправомерно и виновно. ако причини вреди на упълномощителя, ще дължи обещетение за тях на деликнто основание...
ян

Мнениеот vagabon4o » 25 Ное 2004, 08:11

Какви лихви и глоби ще плащаш след като казваш,че колата е продадена вече с фалшиво пълномощно?
В момента на кое име се води тази кола?
Ти я имаш вероятно на основание сънаследник,не е проблем да докажеш че не си участвал в продажбата и да се удовлетвориш,заради колата с друг дял от наследството.
Напиши по подробно ,за какво става дума
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот vagabon4o » 25 Ное 2004, 08:12

Какво ти става бе тя и без това колата не е на негово име,кой го кара да плаща данъци за нещо което е вече продадено
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот ;-) » 25 Ное 2004, 09:07

Явно е наследник на майка си. Колата е в режим на СИО.
;-)

Следваща

Назад към Имотни казуси