начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Мнениеот mad_max » 03 Юни 2014, 11:30

Здравейте , имам питане на което не намирам отговор , за това реших да пиша тук , с надеждата , че някой ще ми отговори . Ще опитам из основи да обясня за какво става въпрос .
Имам влязла в сила Условна присъда от месец Юли 2012 год. , възползвал съм се от правото си , през време на процеса , да обжалвам присъдата , като и на 3 - те инстанции , присъдата беше потвърдена . ВКС излезе с окончатена присъда месец Юли 2012 г., и нещата за мен приключиха .
Интересното в случая е , че съдията докладчик от 2- ра инстанция ( Апелативен съд ) , в момента е привлечен , като обвиняем , и е с повдигнато обвинение . До колкото разбрах Досъдбеното производство срещу него е започнало , през 2010 г , през 2011 год . Декември месец , когато той ми потвърди присъдата е , бил следствен , но доказателствата , които го уличават в извършване на престъпление , и повдигане на обвинение са събрани едва през тази година . Та въпроса ми е следния , мога ли да искам възобновяване на делото , като се позова на фактите , които споменах по горе в написаното , и да искам делото да се гледа от друг състав на съда , или е нодопустомо , ще се радвам , ако ми дадете насока , как точно трябва да постъпя .
mad_max
Нов потребител

Re: Сложен казус , относно възобновяване на Дело

Мнениеот 1968 » 04 Юни 2014, 09:15

Няма да стане в конкретния случай.За да има основание да се иска възобновяване, престъплението следва да е извършено във връзка с участието в наказателното производство.
1968
Потребител

Назад към Наказателно право