- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Условната в сила ли е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Условната в сила ли е?
Здравейте, имам един въпрос относно един проблем. Преди година ми беше поставено наказание - Условно наказание - лишаване от свобода за 6 месеца с 3 години изпитателен срок за притежание на канабис. Преди 2 дни ми се обадиха от една компания, която се занимава с безжичен интернет и ми съобщиха, че имам дълг към тях и трябва да им платя до седмица, иначе ще ми насрочат дело след 2 седмици и ще бъда осъден на запор в размер на около 400 лв. Въпросът ми е - влизам ли в затвора, ако не погася дълга, или ми се налага само запор, при положение, че условната ми не е изтекла и има 2 години до изтичането и? Благодаря Ви предварително.
- phen0me
- Нов потребител
Re: Условната в сила ли е?
Не, не влизате. Спокойно. Все още неплащането на задължения към доставчици не е престъпление Ще си понесете гражданската отговорност, ако са налице предпоставките за това /с две думи, ако дължите, ще си платите рано или късно, една или друга сума, доброволно или доброзорно/, но заради този или друг подобен дълг в затвора няма да лежите.
-
lexy21 - Активен потребител
Благодаря Ви изключително много. Самият запор няма ли давност и информацията, която ми давате на 100% актуална и достоверна ли е. Отново БЛАГОДАРЯ.
- phen0me
- Нов потребител
Информацията е на 1001% актуална и достоверна А по въпроса за давността - да, за гражданската претенция има давност, но тя не се прилага служебно, а длъжникът следва да се позове на нея било чрез възражение по заведено срещу него дело, било чрез инициирането на дело, в което да докаже, че давността за претендираните задължения е изтекла. Сега Ви търсят една обща сума, която най-вероятно е сбор от няколко вноски и лихви. За всяка дължима вноска давността започва да тече от момента, в който най-късно е трябвало да я платите, но не сте и така сте изпаднал в забава - 3 г. и така за всяка вноска поотделно, но давността може и да е била прекъсвана/спирана, респективно да не е изтекла дори годините по календарчето да са минали.
-
lexy21 - Активен потребител
Получих изключително изчерпателни и бързи отговори. Огромни благодарности
- phen0me
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|