- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос ????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос ????
Може ли да Ви попитам нещо,че нещо не ми е ясно. Как така експерта,който е направил заклучението се води ,че работи в полицията и второ как така специалиста- техник(който е снимал и фиксирал следите) и той работи в полицията а като чета в НПК пише,че вещото лице ;Чл. 397. Не може да се назначи за извършване на експертиза вещо лице, което е заинтересовано от изхода на производството или има с някоя от страните по делото отношения, които пораждат основателни съмнения в неговата безпристрастност. Като се води на работа в полицията ми се струва,че е пристрастно към случая????
- tin444eto
- Младши потребител
Re: Въпрос ????
Искайте нова независима експертиза.Ако има отношение със една от страните-не е безпристрастен,така мисля аз,не чакайте всяка минута бездействие работи срещу вашия случай .....
- dracata
- Потребител
айде двамцата ръка под ръка в бг мама и гледайте
да не се връщате повече, че яко втръснахте на всички
да не се връщате повече, че яко втръснахте на всички
- marek972
- Потребител
Тинче, ти колко пъти ще отваряш тема за едно и също нещо?! Как да ти обясня, че по закон следователно по презумпция вещите лица и експертите нямат отношение/интерес към изхода на делото /било то гражданско или наказателно/. Тяхната задача е да спомогнат за изясняване на обективната истина в наказателното производство благодарение на специалните познания, които имат в областта, в която работят (преводачи, химици, физици, графолози, психолози, патолози и тн и тн и тн). Както ти бях посочил в другата тема - ако законодателят се притесняваше или често има случаи, в които се установява, че заключенията на експерти и вещи лица, служители в органите на МВР са манипулирани тъй че да подпомогнат функцията на обвинението в наказателния процес, то законодателят щеше да предвиди ограничение тези лица да не могат да бъдат в списъците с вещи лица (конкретно за вещи лица говоря). Такова изключение има когато такова лице е участвало в някакво друго качество в предходен етап в процеса тъй като може да се предположи, че то вече е формирало някакво отношение/ако щеш вътрешно убеждение за виновност или невиновност/ към процеса.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|