- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за компетентно мнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за компетентно мнение
Здравейте работя в нощен клуб,като охрана с още 2 колеги преди около 6 месеца в клуба дойде попдпийнала компания 4-5 човека,цяла вечер правеха някакви проблеми,палеха цигари,бутаха околните,държаха се неприлично правехме им забележка поне на 3 пъти към 3 и 30 часа почнаха да бутат столове запалиха пак цигари и с колегите отидохме почнаха да ни заплашват и псуват и ги изведохме от бара като те оказаха някаква съпротива и за да я потушим и сме ги понатиснали с малко на единия му потече кръв от носа,те си трагнаха ,ние затворихме заведението и си тръгнахме.След като си тръгнахме те са се върнали почнали са да ритат по вратата на бара и са извикали полицията и са подали жалба срещу нас.След 3-4 дни отидохме в полицията да дадем обяснение по случая и така до пред една седмица когато получихме призовки да се явим в 5 рпу да даваме пак обяснения,дадохме обяснихме и вчера получихме по още една призовка на нея пише да се явим в качеството си на свидетели и имаше тел номер звъннахме и дознателя каза,че ще се явяваме за разпознаване и че тези пияните са си изкарали медицинско за лека телесна повреда,според вас какво може да се очаква и трябва ли да си нагажираме адвокат за разпознаването,и ако ни разпознаят което според мен ще стане ще има ли дело?Благодаря предварително за отговорите ви.
- ohranitel
- Нов потребител
Re: Моля за компетентно мнение
Имате ли редовен трудов договор и попълнена трудова книжка?
Изпълнили ли сте своите задължения, които са вписани в длъжностната Ви характеристика?
Докладвали ли сте на работодателя си за инцидента по надлежно установения ред в Правилника за вътрешния трудов ред?
Ако има три отговора "ДА", то няма за какво да се боите. Иначе си търсете адвокат.
П. П. Ако обвинението е само за лека телесна повреда, то няма да бъде повдигнато срещу Вас обвинение от прокуратурата. Ще има наказателно дело от частен характер, което е по-добре за Вас.
Изпълнили ли сте своите задължения, които са вписани в длъжностната Ви характеристика?
Докладвали ли сте на работодателя си за инцидента по надлежно установения ред в Правилника за вътрешния трудов ред?
Ако има три отговора "ДА", то няма за какво да се боите. Иначе си търсете адвокат.
П. П. Ако обвинението е само за лека телесна повреда, то няма да бъде повдигнато срещу Вас обвинение от прокуратурата. Ще има наказателно дело от частен характер, което е по-добре за Вас.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Имaме договори лицензирaни сме..
- ohranitel
- Нов потребител
Не разбрах да си вземаме ли адвокат на разпознаването и като ни разпознаят какво следва?
- ohranitel
- Нов потребител
Разпознаването на лицe в досъдебното производство се извършва с цел да се потвърди идентификацията на лицето пострадало от престъплението или извършителят.След като сте призовани в качеството си на свидетели носите отговорност по Чл.290 НК,за което ще бъдете предупредени преди да извършите разпознаването.Вие сте разпознаващият/те ,а показаните лица разпознати.Резултатите за извършеното действие по разследването се закрепват в протокол.
-
Pause - Активен потребител
Здравейте днес бях на разпознаване с още 2 колеги мене не ме разпознаха,но разпознаха единия колега като човека който е извел един от тях и го е държал отвън,а другия колега също са го разпознали като човека, който е ударил потърпевшия с леката телесна.Какво да очкваме от тук нататък?
- ohranitel
- Нов потребител
ohranitel написа:Здравейте днес бях на разпознаване с още 2 колеги мене не ме разпознаха,но разпознаха единия колега като човека който е извел един от тях и го е държал отвън,а другия колега също са го разпознали като човека, който е ударил потърпевшия с леката телесна.Какво да очкваме от тук нататък?
Не казвате за какво деяние става дума дали за телесна повреда по основния състав или има и друга квалификация.Резултатите от разпознаването очевидно не са добри за колегите Ви.Какво да очаквате оттук нататък зависи от всички събрани до момента доказателства, възможно е някои факти да се изяснят и след извършеното разпознаване.
Последна промяна nk7702n на 25 Окт 2013, 21:44, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Здравейте
Според мен ,трябва да се прекрати ако е образувано наказателно дело от прокурора с постановление на основание Чл.24 ал.4 т.1 НПК липса на тъжба с оглед спазване на процесуалните предпоставки за допустимост, на производството за лека телесна повреда.
Според мен ,трябва да се прекрати ако е образувано наказателно дело от прокурора с постановление на основание Чл.24 ал.4 т.1 НПК липса на тъжба с оглед спазване на процесуалните предпоставки за допустимост, на производството за лека телесна повреда.
-
Става дума за лека телесна повреда(кръв от устната),и все пак тези момчета след като сме ги изхвърлили си тръгват от бара и се появят след като ние охранителите си тръгваме и после се връщат до бара намират вратата затворена почват да я ритат и да викат да излезем и да се бием като мъже(управителя,който отчита сетвитиори се показва и без да отвяря през стъклената врата ги вижда как никой не им отваря и после звънят на полицията).В полицията ни казаха да си съберем сервитиори, бармани, управител,хостеса и да ги призовем да дадат показания в наша полза и да кажат,че всъщност тези добри хора,не са чак толкова добри след като използват заплахи като(ти знаеш ли какво е страх,ще изкарам ножа и ще ви изпадат червата,и аз дигам 150 кг лежанка и др. глупости)
- ohranitel
- Нов потребител
Pause написа:Здравейте
Не знаем дали е осъществен само съставът на деяние по чл. 130. Щом е имало заплахи, ритане на врати и др., може да предположим,че е повдигнато обвинение по чл.216 или по чл. 325?
Ако говорим само за телесната повреда, е ясно, че е приложим чл.161 /1 /от НК.
- nk7702n
- Старши потребител
Заплахите бяха отправени от "битите' клиенти те ритаха вратите и искаха да се бият не ние охранителите.
- ohranitel
- Нов потребител
Прокурорът е компетентен на ДП да формулира обвинението и да реши каква ще е съдбата на ДП .Също така ,да намери отговор на въпроса има ли извършено престъпление, кой е извършителят подлежи ли на наказание и какво да е то арг. Чл.1 от НПК.
-
ohranitel написа:Заплахите бяха отправени от "битите' клиенти те ритаха вратите и искаха да се бият не ние охранителите.
... и Вие, (заедно с персонала), както си му е ред, се възмутихте, извикахте полиция за да озапти тая сган ..., да се извършат ПСД и да се отпочне ДП срещу сочените лица по чл.325, ал.1, нали ?
(Ще е лошо, ако групата на "битите" (като бройка) се окаже по-голяма, от тази на ... небитите ... )
Pause написа:Здравейте
Според мен, при 131, ал.1, т.2 (какъвто е случаят), няма да се прекрати - и си е напълно допустимо ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
След извършено разпознаване(на тримата охранители тоес мен и колегите) разпознаха единият колега,за другият бил държал пострадалият,който има лека телесна,а мене не ме разпозна,и каза,че имало още 2 човека които са го били.Разпознаването беше преди няколко седмици сега викаха шефа на бара,шефа на охранителна фирма да дава график на охраната за въпросната дата,викат 3 сервитиора 1 барман и един управител,явно прокурора иска да събере още доказателства .Та мисълта ми е като персонала на заведението каже какво се е случило и как тези са нарушили реда в заведението и са били изведени най-културно,какво следва?
- ohranitel
- Нов потребител
Вие пък, колко " културно" бяха изведени!?
- nk7702n
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|