Здравейте на всички, нов потребител съм и имам няколко въпроса.
Естеството е следното: Преди 3 седмици си намерих работа за която ми искат свидетелство за съдимост.Живея в София, но съм роден от Видин. Отидох до нотариата на "попа" и от там ми казаха-след 3 дни.
Отивам след 3 дни и те ми казват:-имал си дело 98г. по което не се знае дали си платил глобата-ще пращаме питане до съда във Видин:Ако не е платена-ще излезе че си осъждан, мини след седмица.Аз им казвам:аз съм реабилитиран?! те:незнам.
АЗ хванах и отидох до Видин където ми извадиха свидетелство на което пише:Неосъждан , след което като дойде срока когато ми казаха да мина в нотариата в София-
Минах след седмица-този път служителката пак рови и ме намери като ми каза същото с разлика че ще питат НАП за глобата.Аз и казах че от видин са ми извадили чисто свидетелство-тя: Незнам съдята го изисква това, дай телефон за контакти да ви се обадя когато е готово-оставих го. Още нямам отговор от тях.
Делото 98 беше за престъпление от ОХ.
1:След като излиза чисто във Видин, Възможно ли е тук да кажат че не съм си платил глобата и да пише че съм осъждан?
2:Аз глоба не си спомням да съм плащал ,но мисля че съм реабилитиран(незная дали е със заповед на съда -както мисля или по право), защото досега съм си вадил още 2 пъти освен последния сега и пак излизаше чисто(първия път пак от видин, втория от Бургас)та след като съм реабилитиран-реабилитацията не заличава ли и глобата? и ако не-какво да направя? (в нап проверка не ми излиза че имам глоба за плащане)
3:При условие че ми изваждат от "по месторождение" Чисто свидетелство-те(в София) могат ли да се "заядът" че не съм платил глобата и да пише вече :Осъждан, и пак -какво може да се направи?-ако реабилитацията заличава и глобата и ми издадат :Осъждан -да търся ли от Видин по делото листа за реабилитация и какво да направя пак в случая?
4:тече 3 и ще почне 4 седмица откакто го подадох и нямам отговор- как да постъпя?/какво могат друго да ми направят?/
Едит:Намерих:МВР РД на вътрешните работи Заповед: Относно:Снемане на принудителна административна мярка за отказ да се издаде/отнеме/паспорт
На основание:свидетелство за съдимост........No****/**.**.2001-лицето е реабилитирано
Заповядвам Отменям наложената принудителна административна мярка по чл.76 т.2 от ЗБДС със заповед No ***/18.**.2000 на Директора на РДВР-Видин на лицето ************* егн:******** от град Видин ************ Заповедта да бъде изпълнена незабавно съгласно чл16 от закона за административното производство.Същата в тридневен срок да бъде доведена до знанието на санкционираното лице.
Заповедта може да бъде обжалвана по реда на ЗВАС
гр.Видин 2001г Директор:****** (подпис и печат на мвр-видин)
Това може ли да ми помогне с нещо?- бях си вадил първия път свидетелството след това когато излезе чисто от видин.
Извинявам се за многото въпроси, но се притеснявам, досега всичко беше наред-а сега ми излиза това и незная как да постъпя, ще съм благодарен за компетентното ви мнение.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свидетелство за съдимост за дело от ОХ. и реабилитация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Свидетелство за съдимост за дело от ОХ. и реабилитация
Чисто ти е свидетелството, технически минава известно време, докато Софийски районен направи справка с Видински районен съд, за да се установи, че си реабилитиран. Щом от Видин излиза чисто, значи всичко е наред.
В НАП също нямаш отразена дължима глоба, нали?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
@ borovinka
Да, нямам отразена дължима глоба в НАП.
Въпроса е ако съм имал глоба и не съм я платил,защо я няма в НАП, и могат ли да я отразят сега-след справката (ако я правят чрез съда справката) и ако я отразят, ще образуват ИД ли? И пак ли ще се водя "ОСЪЖДАН"? В смисъл нали според НК Чл. 82. (1) Наложеното наказание не се изпълнява, когато са изтекли: 5. две години за всички останали случаи. (моят случай е условна присъда и глоба по дело от 98г.)
Това "технически" само за Софийски районен ли важи или за навсякъде, защото аз когато си го вадих от Бургас (имах адресна рег. там) преди 6 или 7 години ми стана готово за 3 или 5 дни .... сега нещо....
Да, нямам отразена дължима глоба в НАП.
Въпроса е ако съм имал глоба и не съм я платил,защо я няма в НАП, и могат ли да я отразят сега-след справката (ако я правят чрез съда справката) и ако я отразят, ще образуват ИД ли? И пак ли ще се водя "ОСЪЖДАН"? В смисъл нали според НК Чл. 82. (1) Наложеното наказание не се изпълнява, когато са изтекли: 5. две години за всички останали случаи. (моят случай е условна присъда и глоба по дело от 98г.)
borovinka написа:Чисто ти е свидетелството, технически минава известно време, докато Софийски районен направи справка с Видински районен съд, за да се установи, че си реабилитиран. Щом от Видин излиза чисто, значи всичко е наред.
Това "технически" само за Софийски районен ли важи или за навсякъде, защото аз когато си го вадих от Бургас (имах адресна рег. там) преди 6 или 7 години ми стана готово за 3 или 5 дни .... сега нещо....
- stamina1
- Нов потребител
За навсякъде важи, просто СРС са много натоварени и при тях технологичното време е по-дълго.
За неплатена глоба няма как да ти отразят пак да се водиш "осъждан" - веднъж щом си реабилитиран, фактът на плащане на глобата или не не играе в отношението на наказателната отговорност. Неплащането на глобата има значение само за евентуално изпълнително производство срещу теб, каквото казваш, че няма.
За неплатена глоба няма как да ти отразят пак да се водиш "осъждан" - веднъж щом си реабилитиран, фактът на плащане на глобата или не не играе в отношението на наказателната отговорност. Неплащането на глобата има значение само за евентуално изпълнително производство срещу теб, каквото казваш, че няма.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka написа: Неплащането на глобата има значение само за евентуално изпълнително производство срещу теб, каквото казваш, че няма.
Казвам че няма защото нямам отразена дължима глоба в НАП,или?
А могат ли да образуват ИП сега на този етап за тази глоба?(по това дело от 98г.)
borovinka написа:За навсякъде важи, просто СРС са много натоварени и при тях технологичното време е по-дълго.
Тогава защо ми говорят за самата глоба ако не била платена щяло да се водя"Осъждан" става въпрос за служителите от бюрото за съдимост?
И още нещо- сега края на другата седмица ще стане месец, а в края на 2-рата седмица ми записаха телефона като ровиха в едни папки и ми изваждаха заявлението с един прикрепен лист на него, на който пише колко е била глобата а именно 50000 98г =50лв и номера на делото? Да ходя да го търся сам (свидетелството за съдимост)или да ги чакам да се обадят?
Извинявам се за въпросите си.Благодаря.
- stamina1
- Нов потребител
borovinka написа:За навсякъде важи, просто СРС са много натоварени и при тях технологичното време е по-дълго.
Няма отношение и според други, но тук в нотарята като ходих в петък (въоражен с бележката за платената глоба) на едно лице му бяха дали предния ден свидетелство на което пишеше осъждан , пак беше за глоба и той беше взел бележката, но онази му обясняваше че това е бележка само за някакви лихви не за сумата по делото. Аз (след месец) си го исках -естествено отговора беше:имаме ти телефона-още нямаме отговор, Аз им казвам имам бележка ето-копие: бях го снимал на 2 различни ксерокса /разбираемо беше/ обаче искаха оригинала-които дадох първоначално ,после си го исках пак и отидох да го снимам в ксерокса до нотарята-излезе много добре-дадох им го него.(Първата която ми взе оригинала ми каза да съм минел понеделник,а втората-сряда? Така че явно-за тях трябва да е платена глобата-иначе пишат:осъждан?!?!
Ще пиша пак за развоя по случая(какво са ми дали или не са дали, дали съдията ми е признал копието)
- stamina1
- Нов потребител
Какъв е този нотариат?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|