начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 13:41

Здравейте,не знаех как точно да формулирам заглавието си,хем да не звучи натрапчиво,хем пък да се разбере ,че наистина имам нужда от правен съвет и то бързо.Благодаря.

Страна по наказателно дело съм,за съжаление от грешната(потърпевша),на първа инстанция се присъедих към обвинението като ищец,след около 7-8 месеца разкатаване по мъките,съда реши да не уважи иска ми,и да осъди ответната страна до намерените в него откраднати вещи 1/10 от откраднатото.Прокуратурата подаде протест,а крадеца жалба,аз реших , че нямам излишни пари и енергия и не искам повече да се занимавам и да търпя всичките унижения на които бях подложен и не обжалвах.Но все пак получих призовка да се явя като страна на дело.Та въпроса ми е ДЛЪЖЕН ЛИ СЪМ ДА СЕ ЯВЯ НА ДЕЛОТО или цирка може да мине без мое присъствие.Благодаря.
gancho_
Младши потребител

Re: Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Мнениеот portokal » 20 Окт 2013, 14:07

Не си длъжен, освен ако апелативният съд не реши да те разпита отново като свидетел, което е почти невероятно.
Ако това ти е ненатрапчивият език (подложен на унижения, грешната потърпевша страна, съдът реши да не уважи, цирк), представям си какъв е натрапчивият. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 14:16

Благодаря за отговора,говорех за заглавието,и визирах спешно-за натрапчивост,защото според мен заглавието е причината да прочетеш или не прочетеш дадена тема,и съответно има възможност да бъдеш подведен,а описанието на проблема бе за хора които се чудят защо не искам да отида.Благодаря още веднъж-оценявам повече готовността Ви да помогнете.Успех.
gancho_
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 14:21

Интересно защо е на ниво Окръжен съд, каква е тази кражба.

Дали не е крупно нещо станало. Мен също ми взеха от едни плажни панталони пет лева или нещо. На Женски пазар - бившият Г. Кирков. така ме хвана яд на тази общност.

Но всички сме деца от далечен Памир.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 14:34

Не знам дали да отговоря,на помогналият ми потребител съвсем ще му стане натрапчиво,ще рискувам над 50 000 лева.
gancho_
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 15:05

В същност 50 хил лв. ли сте загубил или не е така.

Както и да е, всеки е губил малко или много пари. Проверете отчуждаване на имоти на дееца, за да се защитите - но времето изтича и има крайни срокове за мерките.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 15:27

Правилно сте ме разбрали,а докато държавата не поеме отговорност и не се създаде фонд за компенсация на жертвите от престъпления,всичко ще е по старо му,престъпление-пари-добър адвокат-свобода.Успех на всички,
gancho_
Младши потребител

Назад към Наказателно право