- Дата и час: 20 Ное 2024, 14:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задържано МПС при регистрация в КАТ-София
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Задържано МПС при регистрация в КАТ-София
Здравейте , имам един неразрешен казус , който продължава вече близо 5-ти месец.Закупих мотор нов внос , без българска регистрация.Направен ми беше договор за покупко продажба директно между мен и италиянския продавач.Когато го закарах в кат за нова регистрация със български номера , беше установено ,че има интервенция по номерата на рамата и в следствие на това мотора беше задържан в районното управление.Мотора има всички необходими документи ( оригинален талон , гражданска, документ ,че е отписан от Италия ).След задържането и показанията ,който дадох беше образувана преписка , която бе върната от прокурора за повече доказателства.До колкото знам след направено разследване мотора не се издирва никъде( не получавам много информация от служителите ,който се занимават със случая) .Назначена беше експертиза от служителите на РПУ-то в което е задържан мотоциклета и беше потвърдено първоначалното съмнение за което е задържан.Служителите от районното поискаха от продавача от който закупих мотора да даде показания и след като го направи ( той твърди ,че няма такова нещо и не е възможно защото всички необходими документи и може да се провери от къде е закупен , преминаването му през границата и т.н.) , тя отново бе върната в съда за прокурорско решение.Когато отидох да проверя номера на преписката ми беше казано ,че трябва да напиша молба със исканията ми към прокурора.Тъй като не съм запознат почти до никъде с правно-нормативните актове не я написах веднага , а предпочетох варианта да се допитам до по-запознати хора ,които биха ме насочили какво трябва да съдържа въпросната молба за да има по-голяма тежест.Много благодарен бих бил ако някой предложи решение или даде съвет за цялата ситуация и дори по-обективно мнение за това ще мога ли да си го взема обратно или е загубена кауза ..
- superbadd
- Нов потребител
Re: Задържано МПС при регистрация в КАТ-София
Вземи един адвокат и да ти напише каквото трябва.
- Xitap
- Младши потребител
Мерси за отговора , бих се радвал ако се включи още някой .
- superbadd
- Нов потребител
Съгласно разпоредбата на чл.111,ал.2 НПК иззети като веществени доказателства предмети могат да Ви бъдат върнати и преди приключване на наказателното производство (ако приемем че след преписката има досъдебно или преписката не е прекратена), ако това не би затруднило разкриването на обективната истина и ако същите не са предмет на административно нарушение. За целта подавате молба до прокурора да Ви върне мотора, който се произнася по това искане. В случай ,че прокурорът откаже връщането, този отказ може да бъде обжалван пред съответния първоинстанционен съд. В производството по реда на чл.111,ал.3 НПК съдът проверява обосноваността на съображенията на прокурора за отказа да се върнат веществените доказателства.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Отново благодаря за мнението.Въпросната молба която трябва да подам ,ще бъде написана от адвокат , но тъй като никога не ми се е налагало да прибягвам до адвокатски услуги искам да попитам дали всеки един би се справил успешно или трябва да намеря специалист точно по наказателни дела ( голяма помощ биха били и препоръки за такъв )
- superbadd
- Нов потребител
Ще се справи
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Бихте ли пояснил:
- моторът е закупен на Ваше име в чужбина, така ли ?
- и колко време минава от вкарването му до регистрацията в КАТ ?
- моторът е закупен на Ваше име в чужбина, така ли ?
- и колко време минава от вкарването му до регистрацията в КАТ ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Моторът го закупих от продавач в България,който го е внесъл от Италия.Беше ми направен договор за покупко-продажба директно на мен и италиянския гражданин , който го продава (по информацията която имах разбрах ,че това не би трябвало да е проблем).Времето от покупката до деня на регистрацията е около 1 месец.Сега се връщам от среща с адвокат , който провери в Районната прокуратура на място преписката и каза ,че на този етап не е необходимо да подавам молба и трябва да изчакам решението на прокурора в зависимост от отговора,докато служителките на гишетата там и следователката от РПУ-то където се съхранява мотора и води следствието казаха да подам такава ....
- superbadd
- Нов потребител
от superbadd » 02 Авг 2013 01:25 pm
Моторът го закупих от продавач в България,който го е внесъл от Италия.Беше ми направен договор за покупко-продажба директно на мен и италиянския гражданин , който го продава (по информацията която имах разбрах ,че това не би трябвало да е проблем).Времето от покупката до деня на регистрацията е около 1 месец.Сега се връщам от среща с адвокат , който провери в Районната прокуратура на място преписката и каза ,че на този етап не е необходимо да подавам молба и трябва да изчакам решението на прокурора в зависимост от отговора,докато служителките на гишетата там и следователката от РПУ-то където се съхранява мотора и води следствието казаха да подам такава
Ще Ви поразкарат по съдилищата и след колкото си искат години ще ви го дадат в насипно състояние, както ми се случи и на мен, въпреки че спазих всички предвидени от закона срокове за регистрация в КАТ еди-къде си.
В тия неща има намеса на едни органи, закова ще ви поотложат малко та дано се пооткажете от МПС-то. Намесата на органите е с цел придобиване на едни книжни знаци и докато не се отмени тази практика, ще продължава така.
- lakavitsa
- Потребител
superbadd написа:Моторът го закупих от продавач в България,който го е внесъл от Италия.Беше ми направен договор за покупко-продажба директно на мен и италиянския гражданин , който го продава
Сам по себе си договорът е неистински документ ...
Да, добре, разбрах ...
lakavitsa написа:В тия неща има намеса на едни органи, закова ще ви поотложат малко та дано се пооткажете от МПС-то. Намесата на органите е с цел придобиване на едни книжни знаци и докато не се отмени тази практика, ще продължава така.
Давай, давай, кажи ги органите - кой, на каква длъжност, какви знаци .. Казвай направо.
Щото ми писна от дис-тарикати, дето си мислят, че са 'фанали Моисей за ху.. (шлифера) и могат да си развяват коньо както си искат ..
-
Здравейте отново , все още не съм подал молбата до прокурора , тъй като имах среща с адвокат , които ми каза , че е по-добре да изчакам решението на съда преди това и след като излезне според него да я подам едва тогава.До колкото разбирам тази молба е с цел да се вземе по-изгоден отговор (в моя полза) и следователно не би трябвало да чакам да се произнесе без нея... Намерих 7 други адвоката , като всичките до един ми казаха ,че не се занимават с наказателно право и отказаха да я напишат .Бихте ли ми препоръчали някой към който мога да се обърна ?
- superbadd
- Нов потребител
Здравейте, не съм адвокат . Възниква един такъв въпрос. Какво ще правите с мотора, ако евентуално подадете молба и ви го върнат, преди да се е произнесъл съда? Единствено можете да си го пазите, в състоянието в което го получите, с други думи да го спасите от чупене и разграбване. Няма как да го карате, защото не е регистриран.
Успех.
Успех.
- stoianovs
- Младши потребител
Здравейте ,отново .. След като наех адвокат , който ми написа молбата , едва днес получих отговор от прокуратурата , който гласи следното :
Очакват се материали от друг орган за решаване на преписката.
Последен изходящ документ: Писмо за продължаване на срока за извършване на проверка
Адресат: РПУ 09-София
Дата: 17.09.2013
Кой следва да е ''другия орган" и мога ли да свърша нещо допълнително , което да ми бъде от полза докато чакам да минат сроковете , които никой не си прави труда да спазва и се превишават с месеци .... Когато запознах адвоката със случая , каза ,че има голям шанс да ми го върнат , но явно пак не е било достатъчно .Тази крайна дата която е посочена , очаквам да е след месец - два ( again and again )
Очакват се материали от друг орган за решаване на преписката.
Последен изходящ документ: Писмо за продължаване на срока за извършване на проверка
Адресат: РПУ 09-София
Дата: 17.09.2013
Кой следва да е ''другия орган" и мога ли да свърша нещо допълнително , което да ми бъде от полза докато чакам да минат сроковете , които никой не си прави труда да спазва и се превишават с месеци .... Когато запознах адвоката със случая , каза ,че има голям шанс да ми го върнат , но явно пак не е било достатъчно .Тази крайна дата която е посочена , очаквам да е след месец - два ( again and again )
- superbadd
- Нов потребител
Първоначален срок - 2 месеца + още 4, евентуално.
Но !
Не може проверката да приключи без съответната кореспонденция с държавата, където последно е било регистрирано МПС (ако е "нов" внос). Така че другият орган е полицията в държавата по последна регистрация на МПС, .... демек - запитване чрез ДМОС. Нещата се бавят от отсрещната страна, особено италианците ... те са класика в жанра ... за 6 месеца обикновено отговарят.
Само да не са 'зели БГ милиционерите и да са установили истинския номер на рамата, (експертите ни са едни от най-добрите в света), щото може да излезе, че се издирва МПС-то, и тогава ще стане приключение (не за Вас, за продавача ... само дето него не сте го виждал, и надали ще можете да го посочите, какво остава да го опишете, нали ? )
Тъй че - от някакъв псевдотарикатлък си патите. Всичко, което сте направил в нарушение (или заобикаляне) на Закона е било в полза на онзи, истинският продавач на колата, този, който е взел на ръка парите Ви. Но, явно сте алтруист
П.П. Адвокатът Ви толкова ли чак не е в час със задържани МПС, протичащи по чл.345а от НК-то, че се налага да питате и тук ?
Но !
Не може проверката да приключи без съответната кореспонденция с държавата, където последно е било регистрирано МПС (ако е "нов" внос). Така че другият орган е полицията в държавата по последна регистрация на МПС, .... демек - запитване чрез ДМОС. Нещата се бавят от отсрещната страна, особено италианците ... те са класика в жанра ... за 6 месеца обикновено отговарят.
Само да не са 'зели БГ милиционерите и да са установили истинския номер на рамата, (експертите ни са едни от най-добрите в света), щото може да излезе, че се издирва МПС-то, и тогава ще стане приключение (не за Вас, за продавача ... само дето него не сте го виждал, и надали ще можете да го посочите, какво остава да го опишете, нали ? )
Тъй че - от някакъв псевдотарикатлък си патите. Всичко, което сте направил в нарушение (или заобикаляне) на Закона е било в полза на онзи, истинският продавач на колата, този, който е взел на ръка парите Ви. Но, явно сте алтруист
П.П. Адвокатът Ви толкова ли чак не е в час със задържани МПС, протичащи по чл.345а от НК-то, че се налага да питате и тук ?
-
бройте месеците и годините, докато Ви бъде предоставено в насипно състояние, а може и някое нещо по моторетката пооткраднато.../пардон, противозаконно отнето/. Чака се реформиране на съдебната система.
- lakavitsa
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|