nk7702n написа:Моля, моля, я по - сериозно, че модераторът ти диша във врата!
То хубаво ми диша,ама да не взема аз да му дишам по някое време,...че да видиш ти тогаз... "кой-кого"
|
|
nk7702n написа:Моля, моля, я по - сериозно, че модераторът ти диша във врата!
lexy21 написа:svettoslav написа:За мен обаче е невинен онзи от другата страна.
Еееееееее, добре
svettoslav написа:Задай си един важен според мен въпрос:
Необходимо ли е да си даваме сметка онзи нарушител в другото платно какви точно опасности е създал с нарушението си ?
svettoslav написа:Помисли си на спокойствие,ще видиш че съм на прав път.
svettoslav написа:Погледни по-общо на нещата.Всяко нарушение на правила за безопасност създава определени опасности за нещо.Те нали за това са за "без опасност ".
Или пък при нашия случай - "полита" колата и се врязва в една незаконно паркирана на 20 м. от първото ПТП.Спрял си човека в морската градина,макар че там е забранено изобщо да се влиза.Той и не влиза без друго,просто в нарушение на забраната,се е паркирал под една джанка на сенкя.
И той е нарушител,макар и не на "норма за безопасност".
Не може да е критерий дали нарушението е на правило за поведение по безопасност или друго някакво.Респективно-ако ли пък е "за безопасност"-за да имаме непредпазливост,смятам за нужно да се държи сметка за това каква опасност се е реализирала.
П.П. Една майка пресича на червен светофар,държейки детето си за ръка. На 20м. от тях става ПТП по вина на един водач. При удара хвръква една пластмасова част от джантата на едното МПС и причинява тел. повреда на детето. Виновна ли е майката.Тоест "съпричинител" ли е ? :oops:
nk7702n написа:svettoslav написа:Погледни по-общо на нещата.Всяко нарушение на правила за безопасност създава определени опасности за нещо.Те нали за това са за "без опасност ".
Или пък при нашия случай - "полита" колата и се врязва в една незаконно паркирана на 20 м. от първото ПТП.Спрял си човека в морската градина,макар че там е забранено изобщо да се влиза.Той и не влиза без друго,просто в нарушение на забраната,се е паркирал под една джанка на сенкя.
И той е нарушител,макар и не на "норма за безопасност".
Не може да е критерий дали нарушението е на правило за поведение по безопасност или друго някакво.Респективно-ако ли пък е "за безопасност"-за да имаме непредпазливост,смятам за нужно да се държи сметка за това каква опасност се е реализирала.
П.П. Една майка пресича на червен светофар,държейки детето си за ръка. На 20м. от тях става ПТП по вина на един водач. При удара хвръква една пластмасова част от джантата на едното МПС и причинява тел. повреда на детето. Виновна ли е майката.Тоест "съпричинител" ли е ? :oops:
Не.
svettoslav написа:Категоричен съм,че в разглеждания случай въпросът е за вината,а не за причинна връзка.И за мен този въпрос винаги е седял след изясняването на въпроса за непредпазливостта.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 51 госта