начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Злоупотреба с лични данни от моб. оператор

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Злоупотреба с лични данни от моб. оператор

Мнениеот nikodim77 » 16 Сеп 2013, 20:06

Здравейте,
Значи... Прочетох и питането и отговорите.?!
И да, наистина на мобилните оператори трябва да им се натрият носовете... даже да им се счупят. Но, ще си позволя леко да критикувам питащата. Считам, че отговорилите са изчерпателни и ясни, доколкото могат да се запознаят с Вашия случай. Като изключа, че тук таме има наченки на противоречия във въпросите и поясненията и ,че последните Ви два поста почти се повтарят, то, не мога да повярвам, че не намирате поне един Адвокат, който да не се страхува да се изправи срещу „фирма с огромен правен отдел”. :roll: Повечето професионалисти (не само в правото) са именно такива защото приемат големи предизвикателства. Подредете си цялата документация, която сте събрала по случая, и право при Адвокат! Ето тук например, постнете апел за помощ, включете си личните съобщения или посочете адрес и/или телефон, както и електронна поща, и Вярвам, че ще се свържат с Вас не един а няколко Адвоката.
Нали се сещате, че ако наистина не сте полагали свой подпис по договора, за който говорите, то и свидетеля, който твърди, че ей така сте му го предоставила за ползване всъщност е в престъпния кюп.
Да попитам; този свидетел (ползвателят на картата) Вие познавате ли го? Има ли ли сте някакви взаимоотношения с него и по-конкретно упълномощавали ли сте го някога за нещо?
Последен съвет, съберете си мислите подредете целия казус логично и по-детайлизирано и ако желаете го постнете тук. Сигурен съм, че ще се включат още форумци. Но пак казвам /пиша/ търсете съдействие от Адвокат.
Пожелавам успех в тази „битка” и да драснете някой ред за изхода на събитията. :)
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот zhnik » 17 Сеп 2013, 09:30

Благодаря, че отделихте време да прочетете всичко. Отговарям на въпросите Ви: Не съм подписвала въпросния договор (иначе просто щях да платя натрупаната сметка, както по-горе отбелязах, не е малка, но все пак по възможностите ми). Да, оказва се, че познавам човека, който е ползвал картата. Никога не съм го упълномощавала за каквото и да е, не съм знаела, че именно той ползва тази сим-карта.
zhnik
Младши потребител

Мнениеот borovinka » 18 Сеп 2013, 09:51

zhnik написа:Благодаря, че отделихте време да прочетете всичко. Отговарям на въпросите Ви: Не съм подписвала въпросния договор (иначе просто щях да платя натрупаната сметка, както по-горе отбелязах, не е малка, но все пак по възможностите ми). Да, оказва се, че познавам човека, който е ползвал картата. Никога не съм го упълномощавала за каквото и да е, не съм знаела, че именно той ползва тази сим-карта.

Ако горното е вярно, освен наказателно производство (в което ще имате конкретно физ.лице - извършител, което да носи наказателна отговорност), можете да заведете и гражданско дело за установяване, че не дължите сумите поради измама (по ЗЗД). Консултирайте се с адвокат.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 18 Сеп 2013, 10:18

borovinka написа:...можете да заведете и гражданско дело за установяване, че не дължите сумите поради измама (по ЗЗД)

Колега, простете, че ще опонирам, но лично аз смятам, че за гражданско дело е твърде рано по ред причини.
До тук фактите са следните- събирач на мобилен оператор тормози негов ( бивш или настоящ, не прочетох всичко) клиент за дължимостта на някакви суми ( липсва каквото и да е доказателство и за тях) на договорно основание. Точка. Самият мобилен не дава, каквато и да е индикация в потвърждение действията на събирача, напротив по-мълчалив от риба е.
Отделно, сама питащата твърди, че
Не представят копие от договора
, ерго- няма сила, която да ги задължи да представят такъв и в гражданско дело, което означава, че резултатът по този ОУИ е предвидим :wink: .
Хайде, да не бърза толкоз, м? Не всеки казус е за съд, това ми е мисълта. :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот zhnik » 18 Сеп 2013, 12:20

Благодаря, че се включихте! Моля за мнение: Наистина ли РПрокурор не може да задължи оператора да предостави копие на договор, по силата на който длъжностно лице е издавало фактури? Наистина ли предвидените глоби са символични (къде да търся-НПК?) Получава се нещо такова: спасението на давещия е в ръцете на самия него...
zhnik
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право