- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тъжба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тъжба
Здравейте,имам няколко въпроса към Вас.Касае се за нанесена ми лека телесна повреда в тоалетната на заведение.Не съм провокирал по никакъв начин извършителя и искам да заведа тъжба като частен тъжител.Пуснах жалба в полицията с искане да бъде идентифициран извършителя и да бъдат иззети видеозаписите от охранителните камери,но началника след като се запозна с жалбата ми отговори,че "щял да отиде да види" и "много трудно" щяло да е,защото било станало в тоалетна.Отговорих му да не ме занимава с глупости и че винаги има начин да се видят лицата и всички,които влизат и излизат от заведението.Още повече въпросното лице беше с охранител.Запомних и двамата.Минах през съдебна медицина и сега искам да пусна тъжба в районен съд.За нея обаче е необходимо да бъде известен извършителя или греша?Ако полицията откаже съдействие (имам дори съмнения,че жалбата е заведена в деловодството) какво мога да направя?Искам да съдя до дупка гадното копеле,което си позволи това,моля помогнете.Как да идентифицирам 100% извършителя?
- khan_krum
- Младши потребител
Re: Тъжба
Пускате си тъжбата в Районния съд, като описвате случая така, както се е случил. Ако не познавате лицата, които са ви били, описвате това обстоятелство -> престъплението е от частен характер и съда ще разпореди какво да се прави по-нататък, за да си свършат органите работата и да намерят бияча.
Такова нещо като "жалбата ми не е входирана в полицията" не може да има - вие нали през деловодството я пуснахте, а не "чрез познат полицай", който "обеща да свърши работа"?
Такова нещо като "жалбата ми не е входирана в полицията" не може да има - вие нали през деловодството я пуснахте, а не "чрез познат полицай", който "обеща да свърши работа"?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Минути след като написах жалбата дойде дежурният,който я взе и прочете,а секунди след това се появи и началника.След кратък разговор началника едва ли не директно каза,че няма да се занимава с моята жалба,защото видите ли "не можел да види на камерите кои са извършителите".Щял да отиде може би да провери,но трудно било...Възразих веднага,че самоличността на извършителите може да се установи,защото макар в тоалетната на заведението да не се вижда какво е станало,то все пак има камери,от които се вижда кой влиза и излиза от клуба.В това време дежурният,който беше до него и трябваше да внесе жалбата в деловодството каза,че "деловодството вече било приключило",но след минута излезе и ми даде хвърчащо листче с вх. номер на жалбата.Това ме усъмни.
- khan_krum
- Младши потребител
Няма какво да ви усъмнява, щом имате "хвърчащо листче" с номера й (така ги дават, това да не ви смущава), значи има заведена такава жалба. Оттук насетне - > лично и/или чрез адвокат, проверявате какво става по образуваната преписка и така.
Прочетете внимателно и първия ми пост, защото там е ключа от загадката.
Прочетете внимателно и първия ми пост, защото там е ключа от загадката.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Кажете ми откровено,има ли смисъл да подавам тъжба т.е. шанса да бъде намерен извършителя какъв е от практическа гледна точка?Задавам този въпрос,защото усетих мързела в очите на началника и това,че едва ли много,много ще се занимава...И още нещо: като е станало в тоалетната и там въпреки,че имаше много хора аз нямам познати мои,които да свидетелстват,какъв е шанса да докажа,че деянието е извършено?
- khan_krum
- Младши потребител
khan_krum написа:Кажете ми откровено,има ли смисъл да подавам тъжба т.е. шанса да бъде намерен извършителя какъв е от практическа гледна точка?Задавам този въпрос,защото усетих мързела в очите на началника и това,че едва ли много,много ще се занимава...И още нещо: като е станало в тоалетната и там въпреки,че имаше много хора аз нямам познати мои,които да свидетелстват,какъв е шанса да докажа,че деянието е извършено?
При тези обстоятелства меко казано - никакъв. А и те са били двама. Така че и да са разбере кои са, което е доста съмнително че ще бъде обективирано с доказателствен материал, те ще кажат "не сме ние" и толкова. Или което е по-лошото - "тоя скочи на бой и ние се защитавахме"...
Освен това - няма мързел.
Не случайно тези махленски простотии се преследват по тъжба на пострадалия и се търсят обезщетения по частно-правен път.
И най-забутаното районно е задръстено от стотици жалби на хора, недоволни от други хора, от рода на "той ме удари ...", "той пък що каза за майка ми...", "той каза че ще ми отреже ..." ... И за два тупаника ще се гледат часове записи, за да се установи филанкишията, който казва "не съм аз" и толкова.
Така че се оправяйте като мъже, и стига пискали, щото вече аман от преписки "кой е по-по-най" ...
Случките дето някой го срещнали и го набили за "удоволствие" са единични. В повечето случаи е "Гошо скочи лошо на един от тия...", само дето после Гошо се жали.
Хайде да не импровизирам на тема "За какво служат тоалетните в заведенията" и кой, какво и с кого си мери там ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Г-не,пределно ясно ми стана,че сте бивш следовател или дознател.Изказването ви уважавам в първата му част където обясявате ситуацията и именно това е проблем за мен,но аз имам и други свидетели,които бяха в тоалетната и ако трябва ще искам и очна ставка за да се изясни всичко и ще гледам да ги хвана в лъжа.Напълно разбирам за какво става въпрос,но нали затова са тези *** камери в заведенията?За какво са иначе,за да ми се правят на много оборотни разни смешници,на които им дадоха парите да развиват дейност ли?Имаше и две момичета вътре,които бяха свидетели и които също запомних идеално.Общо стават 5-ма.Вие мислите ли,че 5 човека могат да имат една и съща версия за случило се противоправно деяние?Аз се съмнявам.
И сега относно другата част на поста ви.Г-не,не ме интересува кой какво жали в районното,вие знаете ли един единствен удар до какво може да доведе?Нещо повече-писна ми да ми се правят на важни разни лекета по дискотеките.Мога много добре да се бия и някой ден,ако загърбя истинското в себе си някой такъв много ясно ще разбере,че с мозък на врабец в този живот не става.Ако моята жалба и тъжба успеят това ще бъде успех срещу всички лекета,които са излезли да се правят на мъже и удрят в гръб истинските мъже като мене.Квалификацията истински мъж ми е давана нееднократно от различни субекти,но няма да се отклонявам от темата.Ако искате може да ми помогнете и да направим,така че да получа адекватен съвет.Помогнете ми това леке,което напада в гръб без каквито и да е причини (ако е това,че съм казал здрасти много си хубава на момиче минута преди това) значи още по лошо: имаме комплексирано леке,не само леке.Това са общественоопасни личности и заслужават само едно.Благодаря за вниманието.
И сега относно другата част на поста ви.Г-не,не ме интересува кой какво жали в районното,вие знаете ли един единствен удар до какво може да доведе?Нещо повече-писна ми да ми се правят на важни разни лекета по дискотеките.Мога много добре да се бия и някой ден,ако загърбя истинското в себе си някой такъв много ясно ще разбере,че с мозък на врабец в този живот не става.Ако моята жалба и тъжба успеят това ще бъде успех срещу всички лекета,които са излезли да се правят на мъже и удрят в гръб истинските мъже като мене.Квалификацията истински мъж ми е давана нееднократно от различни субекти,но няма да се отклонявам от темата.Ако искате може да ми помогнете и да направим,така че да получа адекватен съвет.Помогнете ми това леке,което напада в гръб без каквито и да е причини (ако е това,че съм казал здрасти много си хубава на момиче минута преди това) значи още по лошо: имаме комплексирано леке,не само леке.Това са общественоопасни личности и заслужават само едно.Благодаря за вниманието.
- khan_krum
- Младши потребител
khan_krum написа:Г-не,пределно ясно ми стана,че сте бивш следовател или дознател.Изказването ви уважавам в първата му част където обясявате ситуацията и именно това е проблем за мен,но аз имам и други свидетели,които бяха в тоалетната и ако трябва ще искам и очна ставка за да се изясни всичко и ще гледам да ги хвана в лъжа.Напълно разбирам за какво става въпрос,но нали затова са тези *** камери в заведенията?За какво са иначе,за да ми се правят на много оборотни разни смешници,на които им дадоха парите да развиват дейност ли?Имаше и две момичета вътре,които бяха свидетели и които също запомних идеално.Общо стават 5-ма.Вие мислите ли,че 5 човека могат да имат една и съща версия за случило се противоправно деяние?Аз се съмнявам.
По първата част - трябва да теглим думите с ченгел. Щом хубавата е видяла - какъв е проблемът ? Имате свидетел.
По втората част - именно за меренето говорех.
Та, по същество, какво каза адвоката - заявление в полицията или жалба в прокуратурата ?
-
khan_krum док не Ви го каза с лошо в първия си коментар и е прав, че в общия случай преди удара е станало нещо, което да провокира последното. В случая вашата реплика към хубавото момиче, което може да е било с "лекето" е довело до удара по всяка вероятност. А момичето само с репликата "здрасти. много си хубава" ли се размина? Да не се окаже, че това "здрасти" е било "зждарстиииийиииии, мноууууу си убава "хлъц" и да е имало и някъкво докосване от Ваша страна (я да сте я прегърнал, я нещо друго?), а момичето да се е оказало гадже на въпросния побойник и той също като истински мъж да е реагирал както си му е реда? Вие знаете, че в една история има поне 2 гледни точки. Не се съмнявам в думите Ви обаче може да пропускате нещо както пропуснахте в началото да кажете че е имало момиче (предполагам в такъв случай че действието се развива в общото пространство между дамската и мъжката тоалетна)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Спам, ама не мога да се сдържа, четейки темата, да сложа и следния коментар: Май в днешно време подрастващата младеж от "истински мъже, потвъдени от поне 3 достоверни източника" ходи по разни чалго-"теки" (и диско-"теки", доколкото още ги има), само за да яде кю-"теки" (тях ги има в изобилие, когато доказаните мъже тръгнат да доказват качествата си пред нова публика и хоризонти). Да бяхте посещавали повече библио-"теки", гаранция, че кю-"теки"те там щяха да са в минимално количество, да не кажа - хич. А девойки, хубави и начетени, се срещат в посочените последни заведения по-често, отколкото в тези от първите два вида. Даже има и шанс да забележиш отдалеч какъв й е вкуса, че да можеш да я заговориш, "тематично", дет'се вика.
Край на отклонението и не приемайте забележката ми твърде навътре - просто идеята е да подбирате занапред на какви места ходите и с какви хора се срещате там. За ЛТП, говорете с адвокат, после действайте с прокуратура и съд, че да не се обърнат нещата на набеждаване в престъпление.
Край на отклонението и не приемайте забележката ми твърде навътре - просто идеята е да подбирате занапред на какви места ходите и с какви хора се срещате там. За ЛТП, говорете с адвокат, после действайте с прокуратура и съд, че да не се обърнат нещата на набеждаване в престъпление.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Не съм говорил с адвокат все още.Относно момичето - няма никакво основание да се притеснявам,защото не е докосвана от мен и не съм бил в "хлъц" състояние.Господа,аз не се правя на мъж с чужди жени.Дори и представа нямам защо бях ударен,а това просто е единственото,за което мисля,че би било причина.Може да е нещо съвсем различно,може този човек да се е препознал,може да е бил надрусан,защото в погледа му се четеше злоба и агресия и беше под напрежение.Ако обаче всички свидетелстват срещу мен,какво става?Трябва при очната ставка да ги хвана в лъжа,така ли е?Секунди след като всичко стана,непознато момиче мина покрай мен и каза "еми така ти се пада"?!Останах потресен от агресията на тези хора и наглостта,които без да знаят изобщо какво е станало злорадстват ей така за да има сеир в дискотеката.Попитах веднага "кое така ми се пада бе",но не получих никакъв отговор и онази офейка.В правовата държава при направа на комплимент не се получават удари от надрусани субекти.И реално относно набедяване: кажете ми,че се шегувате?Как може да има набедяване като има 5-ма свидетели,които трудно биха излъгали с едно и също?
- khan_krum
- Младши потребител
khan_krum написа:Не съм говорил с адвокат все още.И ние така подозирахме. Относно момичето - няма никакво основание да се притеснявам,защото не е докосвана от мен и не съм бил в "хлъц" състояние.Господа,аз не се правя на мъж с чужди жени.Дори и представа нямам защо бях ударен,а това просто е единственото,за което мисля,че би било причина.Може да е нещо съвсем различно,може този човек да се е препознал,може да е бил надрусан,защото в погледа му се четеше злоба и агресия и беше под напрежение.Ако обаче всички свидетелстват срещу мен,какво става? Става лошо за вас - трябва да докажете обективната истина такава, каквато твърдите, че е. Биячът не трябва да доказва, че не ви е бил - вие доказвате, че точно той ви е ударил. Трябва при очната ставка да ги хвана в лъжа,така ли е? Е па' чак "очна ставка" за едното бой... Секунди след като всичко стана,непознато момиче мина покрай мен и каза "еми така ти се пада"?!Охоо, още нови факти се появяват. Май наистина заради девойката е станала патъкламата. Останах потресен от агресията на тези хора и наглостта,които без да знаят изобщо какво е станало злорадстват ей така за да има сеир в дискотеката. А вие защо ходите на места, където са такива агресивни - "употребили алкохол и наркотици" по ваши думи, хора? Внимавайте с квалификациите кой е бил пиян и кой дрогиран, че пак ви напомням за отговорността за набеждаване. Попитах веднага "кое така ми се пада бе",но не получих никакъв отговор и онази офейка.В правовата държава при направа на комплимент не се получават удари от надрусани субекти.И реално относно набедяване: кажете ми,че се шегувате? Никак даже. Как може да има набедяване като има 5-ма свидетели,които трудно биха излъгали с едно и също? Ами ако от другата страна има още 5, които са видели точно обратното?
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
След като и госпо'ицата е изразила становище досежно ... ще го нарека - патакламата тамо нейде е заровено и кучето и се чудя да не би в бъркотията да сте извършил нещо (без да искате - някаква система от телодвижения ) тъй гдето и за "дамата" и за "господина" то да се е сторило непристойно и обидно, което да е предизвикало иначе необяснимия акт на агресия спрямо вашата личност?
Така че е хубаво всичко да си припомните от случката - да не стане така както един форумник питаше за съвет как да подаде жалба срещу лице което стреляло срещу него с газов пистолет май, а в един момент се оказа, че той самият е привлечен като обвиняем в нанасяне на средна (забележете - средна) телесна повреда което си е бая работа
Става това, че може да попаднете в следния текст "Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание." като надлежен орган се явяват следствени, прокурорски или съдебни органи. Ако съдът оправдае лицето Х то той от своя страна може да подаде сигнал срещу вас и заедно с другите свидетели да доведат до злощастни за Вас последствия. (ако успеят да дадат сходни показания - няма нужда да се припокриват дословно, стига да не са в явно противоречие)Ако обаче всички свидетелстват срещу мен,какво става?
Така че е хубаво всичко да си припомните от случката - да не стане така както един форумник питаше за съвет как да подаде жалба срещу лице което стреляло срещу него с газов пистолет май, а в един момент се оказа, че той самият е привлечен като обвиняем в нанасяне на средна (забележете - средна) телесна повреда което си е бая работа
- bludniq_sin
- Потребител
Вече пуснах тъжбата и тя е изпратена на прокуратурата.Аз съм честен човек и заявявам,че всичко,което ви казвам тук е самата истина.Никога няма да тръгна да пускам тъжби,ако съм хванал за задника момиче,не мога даже да повярвам,че заставате на страната на хора,които нанасят удари.Какви са тези глупости "не ходете там",а къде-вкъщи ли да стоя и да гледам Слави шоу??Какво е това съмнение относно моята версия?Ще се занимавам ли да клепам някого при положение,че имам къде,къде по важни приоритети в живота си и времето ми е ценно.Какво е това отношение "Охо още факти излизали"...Момичето получава комплимент от мен,след което аз виждам широката й усмивка 24 карата на лицето,това явно е видяно от надрусния й кавалер и той решава да търси мъст от ревност.Ето това е простата истина.Няма други версии,няма други обстоятелства.Затова и като поисках обяснение всички се направиха на луди и потулиха случая.Между другото леката телесна не е престъпление от общ характер,защо тогава тъжбата е изпратена на прокурор?И това добре ли е?
- khan_krum
- Младши потребител
Леката телесна Е престъпление от общ характер, което обаче се преследва по тъжба от пострадалия. Освен ако не е по хулигански подбуди (131, 1, 12)
-
- не мисля, че някой тук заема страна, просто повярвайте, че въпреки твърдението Ви, чене мога даже да повярвам,че заставате на страната на хора,които нанасят удари.
такива (убеден съм) ако опре до съд ще изскочат изневиделица. Помислете - ако момичето е било с лицето, което Ви е атакувал какво ще каже тя в съда - дали наистина ще има същата като вашата версия, особено след по вашите думи на излизане ви е казала "така ти се пада"? Мисля, че болшинството от хората, които са Ви отговорили знаят, че за едно и също събитие най-често има поне 2 гледни точки (съответни 2 версии) - Вие описвате вашата, но ето една история, която има и малка връзка с вашия случай:Няма други версии,няма други обстоятелства.
"Един ден върви един професор по наказателно право по коридора към аулата, до него върви някакъв мъж и натрапчиво му говори нещо. Професорът се измъкне, оня го спре за ръката и продължава да плямпа. Ние седиме и чакаме. Влиза професорът, оня след него, обръща го, удря му шамар, тръшва вратата и изчезва. Настъпи гробна тишина. Адска конфузия. Професорът седя няколко секунди като онемял, бавно се качи на катедрата, избърса си очилата, погледна гузно и каза: „Извинете, колеги, станахте неволни свидетели на моето унижение.“ Ние мълчим, той мълчи. По едно време продължи. „Такова унижение цивилизован човек не бива да преглъща. Ще го дам под съд. Имам една молба, ако някой от вас уважава стария си професор, нека опише с няколко думи сцената, която се разигра пред очите ви. Желателно е, ако помни, да опише и нападателя. Това е молба, колеги!“ Всички, повече от двеста души курс грабнахме писалките и го затрупахме с най-искрените си показания.
На следващата лекция Холанд бръкна в чантата си, извади куп листа и ги размаха. „Колеги, това тук са вашите показания на очевидци. Сега ще ви прочета как според вас изглежда нападателя, за един — висок, строен с тъмен костюм, за друг- оплешивяващ, със склонност към напълняване облечен в сиво, за трети — с очила със златни рамки, рус, дребен и т.н.“ „А сега — каза професорът — искам внимателно да огледате човека, който извърши инсценираното от мен нападение.“
Професорът отиде, отвори вратата и въведе млад мъж със спортно сако и поло. Никой не беше описал тези подробности.
Дами и господа, да ви представя моя зет инженер… — вече съм забравил името му. — При инцидента той беше облечен по същия начин.
— Така че какъв е изводът? Професорът отнесе шамара доброволно за да ни докаже, че очевидците са понякога празна работа, въздух под налягане, или гола вода както се случва."
- bludniq_sin
- Потребител
Тоест съветвате ме да оттегля тъжбата така ли?Искате да кажете,че нямам никакъв шанс и че човек трябва да бъде винаги бит в присъствие на други негови приятели/познати,които да свидетелстват-в противен случай да си стои вкъщи и да ближе раната?
- moonligh7
- Младши потребител
Къде прочетохте да ви съветват да си "оттеглите тъжбата"? (Не, че може подадена жалба до МВР/респ. прокуратура/ да се оттегли... те така или иначе ще си направят проверката, пък каквото излезе).
Намерете си свидетели. Ако сте бил сам по време на случката, не ви се очертава много светло бъдеще в доказването.
Колегите просто изказаха предположения, че при евентуалното доказване може да срещнете трудности при доказване на обективната истина такава, каквато е тя според вашата гледна точка. Обясниха ви, че не е нужно 100 процента припокриване на версиите, достатъчно е 2-3 от "другата страна" да заявят, че вие сте бил провокатор на събитието и неусетно ножа може да се обърне срещу вас, т.е. да си навредите още повече чрез подаването на жалбата. Добре е да знаете, че съществува и такова нещо като набеждаване, нали?
Успех и още веднъж - намерете си свидетели. И адвокат.
Намерете си свидетели. Ако сте бил сам по време на случката, не ви се очертава много светло бъдеще в доказването.
Колегите просто изказаха предположения, че при евентуалното доказване може да срещнете трудности при доказване на обективната истина такава, каквато е тя според вашата гледна точка. Обясниха ви, че не е нужно 100 процента припокриване на версиите, достатъчно е 2-3 от "другата страна" да заявят, че вие сте бил провокатор на събитието и неусетно ножа може да се обърне срещу вас, т.е. да си навредите още повече чрез подаването на жалбата. Добре е да знаете, че съществува и такова нещо като набеждаване, нали?
Успех и още веднъж - намерете си свидетели. И адвокат.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
khan_krum написа:Нещо повече-писна ми да ми се правят на важни разни лекета по дискотеките.
Може би някъде тук се крие ключът за избягване на
бъдещи проблеми от сходен характер.
Трябват сериозни свидетели - в противен случай
побоят може да се окаже сбиване
errare humanum est
-
nikolov__ - Младши потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|