начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Възможно педофилство, търся правна помощ.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Възможно педофилство, търся правна помощ.

Мнениеот elichkaa » 26 Авг 2013, 13:05

cruzzein , ще се опитам да отговоря на въпросите Ви , не съм юрист, а студент,с което искам да предупредя, че мнението ми не е обвързващо.
По отношение на първият Ви въпрос, дали от разговора може да се направи предположение за склоняване към секс- да, може да се направи такова предположение, но разговорът от фейсбук не е достатъчен, трябват показанията и на самата непълнолетна, възможно е в реална обстановка да са извършвани спрямо непълнолетната и действия за склоняване към секс.
2- Този тип престъпления се преследват по тъжба на пострадалия.
3- Съобщенията от фейсбук нямат голяма доказателствена сила, все пак всеки може да разбие нечии прфил, да пише от негово име и т.н.т, самият разговор по мрежата не е достатъчен , както споменах и по-горе, необходими са и свидетелски показания. Другият важен момент тук е, че непълнолетната комуникира по някакъв начин с въпросният господин, добавила го е като абонат в социалната мрежа, отговаря на съобщенията му...
4- "Ще ти кажа аз, има време"- не е достатъчно, за да бъде налице заплаха.
Ако искате да помогнете , моят съвет е да си поговорите с непълнолетната, обяснете й ситуацията и какво сте видели, но имайте и предвид, че фейсбук е лично пространство, нямате право да се ровите и четете чужди разговори.
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот excelsior » 27 Авг 2013, 00:53

Между другото, съветвам те да употребяваш правилна терминология, щото за мен лично се превръщаш в престъпник, когато правиш това, което ти направи с употребата на етикета в заглавието.
За да става въпрос за педофилия, трябва да има интерес от възрастен индивид към дете в ПРЕДПУБЕРТЕТНА възраст. Тук очевидно няма такова нещо.

Има по-скоро хебефилия или ефебофилия (в зависимост от това, колко напред в пубертета е момичето).

Правната терминология:
[според обекта на сексуалните желания]
- предпубертетни - педофилия;
- в ранните до средни етапи на пубертета (при момичетата обикновено 11 - 13/14 год., но варира доста поради различното начало на пубертета) - хебефилия;
- средно до късно юношество (при момичетата обикновено 14/15 - 17/18 год.) - ефебофилия;

Последното обикновено се счита за нормално, щото въпросните вече притежават физиката на възрастни и съответните вторични полови белези...
excelsior
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Авг 2013, 01:56

Няма нужда от някакво порицание.

Просто са си разменили съобщения. Има си по кодекса санкции. Не е изключено и момичето да провокира. Не мисля, че трябва да се санкционира.

Има степени на флирт. Много хора оглеждат по-млади момичета.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 27 Авг 2013, 09:31

И аз да допълня - текстът който Ви интересува е в чл. 151 НК. На кратко не би следвало да има престъпление ако 14-годишното момиче "разбира свойството или значението на извършеното" (е вменяема и осъзнава какво прави), ако деянието не е извършено "чрез използване на положение на зависимост или надзор" и до колкото цялото това не съставлява престъпление по чл. 152 (изнасилване). А и естествено момичето трябва да е навършило 14 години.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот borovinka » 27 Авг 2013, 09:50

Ако самата 14-годишна (която ако е навършила 14 е непълнолетна, а не малолетна) не се оплаче от подстъпите на господина в интернет, няма как да се отправят сигнали срещу него. Вие не сте легитимирана да го направите. Ако предприемете някакви стъпки и не се докаже нищо, нито 14-годишната потвърди, човекът може да ви съди за набеждаване и тогава става сложно за вас.
Родителите на девойката знаят ли с какво се занимава в интернет и с кого си комуникира? На мен по-скоро целият случай ми прилича на липсващ родителски контрол. Ако нейните не искат/не могат, вземете вие дискретно, като по-голяма приятелка да я ограмотите за опасностите в интернет- за това колко е опасно да се срещаш с непознати, особено ако не си казал на родителите си и на приятели къде и с кого излизаш и кога, как хората се представят за едни в нета, а в действителност зад профила може да стои съвсем различен човек, обяснете й (ако не знае), че има мъже, които изпитват полово удовлетворение от контакт с по-малки от тях лица и че това е вид полово извращение, за което не трябва да мълчи, ако има нещо подобно спрямо нея.
Най-вече я предупредете да се пази и й кажете при всички случаи, в които излиза (особено ако смята да се вижда с непознати от нета), да се обажда къде ще бъде, поне двама души да знаят къде е и да казва в колко часа ще се прибере, както и да си държи батерията на телефона заредена, а самия телефон - включен. :mrgreen:
Днешните деца ги предупреждаваме, но само Господ може да ги опази.

П.С. Чета написаното и оставам с впечатление, че лицата се познават и извън интернет, че даже мъжът е приятел на приятелка на момичето. Господинът дали знае, че девойката е на 14? Сега има девойчета, които на 14 изглеждат като на 20, (а като станат на 20 заприличват на 40-годишни, ама това е друга тема). Та идеята ми е, човекът дали знае, че момичето, с което си говори, е в "прокурорска" възраст?
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Авг 2013, 19:42

Преки наблюдения или опит в такива случаи не са от значение.

Важното е конкретно да се подходи, за да се получи резултат.

Според мен трябва да се смесят два метода - заплашване, че ще се стигне до наказателен съд и разговор с непълнолетната. По скоро по-меки методи, доколкото ще пострадат и двамата - единият е направил някакви опити, но от друга страна открита процедура ще бъде крайна мярка.

Трябва да се каже на този, че ще бъде съден. Той е възрастен и ще разбере. Лесно може да се подаде жалба.

Трябва да се говори с момичето - очевидно, то няма желание да води разговор или да се среща с човека.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 27 Авг 2013, 21:13

cruzzein написа:
borovinka написа:П.С. Чета написаното и оставам с впечатление, че лицата се познават и извън интернет, че даже мъжът е приятел на приятелка на момичето. Господинът дали знае, че девойката е на 14? Сега има девойчета, които на 14 изглеждат като на 20, (а като станат на 20 заприличват на 40-годишни, ама това е друга тема). Та идеята ми е, човекът дали знае, че момичето, с което си говори, е в "прокурорска" възраст?

Да, познават се. Най - добрата приятелка на момичето (25 годишна) има връзка с К.Т.
Положението на Т.И. е доста сложно. Тя живее при майка си и пастрока си, който не се държи много добре с нея.
Т.И. Го има в приятели във facebook.com, защото както си личи от съобщенията между двамата, К.Т има връзка с приятелка на Т.И.

bludniq_sin, благодаря за мението, но въпросът ми не е за изнасилване, а за склоняване към секс на непълнолетна.

ivan_lawyer, разбирам ако наистина става въпрос, за по млади хора, както споменахте, но въпросният К.Т. е на 34, а Т.И е само на 14. Не вярвам да погледнете с такова пренебрежение, ако това се случва с вашата дъщеря.

Въпросите ми бяха за това, дали има начин момичето да получи защита по законов път или нещата трябва да се свеждат до публична гласност и саморазправа.

На 14 години, с най-добра приятелка на 25, движи се в среда на 25-35 годишни, при това доста преди да стане на 14 ... отдавна някой, който е длъжен да се грижи за за Т.И. е пренебрегнал ... някои неща :D Убеден съм, че това "девойче" е доста по-открехнато, отколкото го представяш, а и изобщо не съм сигурен, че не би разбрала "свойството или значението на извършеното" с нея

Ще ме прощаваш, cruzzein, ама нещо хич не ти вярвам (професионална болест :) )
Според мен, причината да пишеш тук е доста далеч от демонстративната загриженост, която проявяваш към въпросното "дете"... Наричаш я "една позната", а знаеш толкова неща за нея, при това в подробности.
Що ли си мисля, че искаш да отстраниш К.Т., ама търсиш някакъв подмолен начин, щото те е шубе да отидеш и да му шибнеш два тупаника, м ? :)

Апропо, явно си от мъжки пол (съдейки по начина ти на мислене, не за друго, ама напоследък се оказва, че не съм спец по дамска психика :D ) ... та в тази връзка, на колко години си, алтруисте cruzzein ? :roll:

П.П. Ако подбудите ти да създадеш темата са единствено от либоФ към ближния и с цел възтържествуване на правдата - поднасям извинения :D

П.П.П. След като широкия кръг публика вече е запознат с диалога между К.Т. и Т.И., защо и "най-добрата" приятелка да не бъде запозната ? Би свършило работа, според мен.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Авг 2013, 23:10

Е, добре де, в крайна сметка не сме специалисти по темата.

Съжалявам, че сте обиден от отношението, малко е трудно да съветваш за това.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Авг 2013, 00:58

cruzzein написа:1. От правна гледна точка това склоняване на непълнолетна към секс ли е?
2. Мога ли аз, като трета страна да предприема действия.
3. Ако мога, съобщенията във facebook.com имат ли доказателствена сила?
4. Може ли последната част да се сметне за заплаха?
К.Т. Ще ти кажа аз, има време.

Всяка помощ е добре дошла.

Доколкото виждам на поставените от Вас правни въпроси Ви е отговорено. Аз лично не разбирам защо се представихте за жена и какви подбуди имате и не съм сляпо вярваща в алтруизма на хората. Това обидно ли Ви звучи? :roll:
Ако целта Ви е наистина да помогнете на момичето, просто поговорете с него. На тази възраст то има нужда от близък приятел, с когото да обсъди ситуацията, да изрази мислите и чувствата си. Това със сигурност би било проява на добрина. Приятна вечер!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот justmy » 28 Авг 2013, 03:59

поредния чикиджия търси мъст :arrow: бан за тия жалкарчета

темата е СПАМ
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот doc03 » 28 Авг 2013, 09:15

justmy написа:поредния ...

... казано накратко
:D

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот bludniq_sin » 28 Авг 2013, 09:39

cruzzein написа:[
bludniq_sin, благодаря за мението, но въпросът ми не е за изнасилване, а за склоняване към секс на непълнолетна.

Да уточня - в поста съм дал на кратко случаите, в които би имало престъпление спрямо твоята позната. Ако дори да се стигне до секс между нея и въпросния г-н няма наличие на някоя от хипотезите, които съм ти дал то няма да има основание за наказателно преследване на мъжа.

П.П - Както каза "куката" преди мен (no offence док) самият факт, че момичето си има най-добра приятелка на 25 (нерде ямбол - нерде станбул - акъла и интересите на 25 годишна не са като тези на 14 г. колкото и да е преживяла), и залита по 35 г. (според разговора не изглежда да липсва интерес от нейна страна,а по-скоро си придава фасони - ако беше обратното трябваше до сега 100 пъти да е споделила с "най-добрата" си приятелка - иначе каква приятелка е) е леко обезпокоителен. Средата, в която явно се движи няма да и повлияе добре за в бъдеще, ама спирам със спама, че мн се отклоних и аз. Проблемът тук не изглежда да е свързан с погазване на закона, а морален.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот elichkaa » 28 Авг 2013, 18:19

cruzzein, не мисля,че някой се е опитал да Ви изкара "боклук", както сам се изразихте, колегите се опитаха да Ви помогнат с коментар или мнение. В случая, Вие специално можете да помогнете на момичето като си поговорите с нея, обяснете й как Вие виждате нещата и я посъветвайте да бъде по-внимателна с този К.Т , нещо което се съмнявам на нейната възраст да не го знае. Все пак наистина от разговора между тях, които сте копирали е повече от очвидно ,че се познават и комуникират. Ако тя не иска да общува с него и да се оттърве като цяло много лесно може да прекъсне комуникацията, ако наистина този К.Т излиза с най-добрата й приятелка, то тя самата каква приятелка е щом не й казва какво се случва и какъв човек има до себе си.
elichkaa
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 28 Авг 2013, 18:52

Не бях влизала отдавна в този раздел, ама ми стана смешно... Написаното горе да се приеме за склоняване към секс? - трябва много нещо да съм изпуснала от наказателното право.

cruzzein написа:Една позната (Т.И. ,14 годишна) използва телефона ми за да влезе във facebook.com. Няколко дни по - късно видях, че е забравила да излезе от регистрацията си.
Бате, да си нямаш отпосле проблеми с чужда парола и прочее, защото вече си настъпил 171 НК...
Направи ми впечатление, че един мъж (К.Т.) на 34 години и пише доста настоятелно да се видят някъде само двамата.
Тук ще сложа копие на това, което са си писали- а- ха, е това имах предвид:
(...)
К.Т. Къде си?
Т.И. Навън защо? Ти?
К.Т. Е не знаеш ли къде съм?
Т.И. Предполагам, защо ме питаш къде съм?
К.Т. За да се видим някъде ако искаш. Само аз и ти.
Т.И. Ааа не, да ги нямаме такива, ти си имаш приятелка и не ме забърквай . Тя ми е най - добра приятелка и не
К.Т. Я не се прави.
Т.И. Какво да се правя?
К.Т. Че не ме искаш, Т.
(... 10 минути интервал от време...)
К.Т. Къде си? Много се бавиш.
Т.И. Ами че не, естествено. Как си мислиш така да си с най - добрата ми приятелка и да си мислиш. Нищо няма да стане.
К.Т. Ако не бях с нея какво? Щеше ли тогава?
Т.И. Не
К.Т. Я ходи се бягай
Т.И Какво очакваш да ти кажа?
К.Т. Много неща какво.
Т.И. Като например?

Имам няколко въпроса.
1. От правна гледна точка това склоняване на непълнолетна към секс ли е?- ми не, според мен, и неразбирам от къде колегите смятат, че може да излезе нещо по НК от това, което си постнал ( подчертаното трябва доста да се интерпретира, за да го докарам до нещо.
2. Мога ли аз, като трета страна да предприема действия- какви точно, че не ми става ясно?
3. Ако мога, съобщенията във facebook.com имат ли доказателствена сила?- не, защото няма как да докажеш авторство.
4. Може ли последната част да се сметне за заплаха? - въпрос на интерпретации, ама наказателното право не ги обича много. Представете си, че иска да чуе какво е времето?

Всяка помощ е добре дошла.

Обаче, ако ти си този писател К.Т - не си почтен ( което не е правна категория). Щото не всичко написано в нета е истина, а ти може да си всеки.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Авг 2013, 19:50

Има комисия към Министерски съвет. За борба с проявите.

Тя е натоварена с длъжността да следи.

Впрочем, по този начин може да се реагира.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот justmy » 29 Авг 2013, 16:16

doc03 написа:
justmy написа:поредния ...

... казано накратко
:D

тоо а толко прос че на местото на ДНК-то има синджир от кенефа
:x
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот doc03 » 29 Авг 2013, 19:20

Не.
Според мен не си прав за синджира. Хитряга е.
Темата крещи "Дайте да прецакаме К.Т.", и никъде не прозира питане "Как да защитим Т.И." Щото ... такива като К.Т. с лопата да ги ринеш.
Друго му куца в ДНК-то. Друг е проблемът. И е толкова натрапчив, особено напоследък. Мъжкарската порода е на изчезване, а заедно с нея са на изчезване и други неща. Пе*ераст*ка нация ни се заформя, човече ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 29 Авг 2013, 19:59

cruzzein написа:Получих помощта, разбрахме, че си сменям пола когато си искам, също така кой е гей и на кого какво му е ДНК-то. Разбрахме, че да си педофил (или както там му е термина) е нормално за българия и това се толерира от обществото, защото това показва до колко си мъж. Преди това да се е превърнало с чат за размяна на извратени снимки или каквото е интересно на "истинските" мъже ще помоля темата да се заключи или да се изтрие. Благодаря.

Нещо си зациклил, та да перифразирам:
Да завреш К.Т. там, където му е мястото, така че известно време да си забрави мераците - не ти стиска.
Да помогнеш на Т.И., или да я защитиш, или каквото и да е там - явно не ти е подвластно.
Това те мотивира да търсиш под вола теле. Е, точно под този вол - нЕма.
Простичко е ....

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот justmy » 30 Авг 2013, 14:27

заради подобни има създадени сдружения на бащи наклеветени от зли тъщи;съпруги и т.н. за педофилия :evil:
http://plovdivderby.com/index.php/homep ... uiski.html
нее лошо някой прокурор да се самосезира и да иска адреса на автора за клевета :idea:
Аватар
justmy
Потребител

Назад към Наказателно право