- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обида на дете със сексуален подтекст
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Обида на дете със сексуален подтекст
Здравейте,
мога ли да съдя съсед, който в присъствието на двама други свидетели каза дословно следното:
"Ааа, ти ли си? А аз им викам, я го малкият (за детето ми) къде е ходил да го "боцкат"!" Единият спътник го изръга с лакът в ребрата и му каза да престане да говори глупости.
Срещаме се на един черен път, между овощни градини малко след последните къщи на града. Пътят е сравнително оживен, хора непрекъснато се движат по него, разхождат си кучетата, бягат за здраве или просто отиват от едната в другата махала.
Видимо не му обърнах внимание, размених си няколко приказки с другите двама от тяхната групичка и накрая съседът пак каза дословно същото: "А, аз им викам къде е ходил малкият по горите да "го боцкат", а то не бил малкият, ми ти!" Другият пак го ръга с лакът в ребрата и му казва да престане да говори глупости.
Мога ли да го съдя и за какво точно: обида, уронване на достойнство на малолетен член на семейството?
мога ли да съдя съсед, който в присъствието на двама други свидетели каза дословно следното:
"Ааа, ти ли си? А аз им викам, я го малкият (за детето ми) къде е ходил да го "боцкат"!" Единият спътник го изръга с лакът в ребрата и му каза да престане да говори глупости.
Срещаме се на един черен път, между овощни градини малко след последните къщи на града. Пътят е сравнително оживен, хора непрекъснато се движат по него, разхождат си кучетата, бягат за здраве или просто отиват от едната в другата махала.
Видимо не му обърнах внимание, размених си няколко приказки с другите двама от тяхната групичка и накрая съседът пак каза дословно същото: "А, аз им викам къде е ходил малкият по горите да "го боцкат", а то не бил малкият, ми ти!" Другият пак го ръга с лакът в ребрата и му казва да престане да говори глупости.
Мога ли да го съдя и за какво точно: обида, уронване на достойнство на малолетен член на семейството?
- wenzy
- Младши потребител
Re: Обида на дете със сексуален подтекст
wenzy написа:Мога ли да го съдя и за какво точно: обида, уронване на достойнство на малолетен член на семейството?
То това е и единствения начин да си вземе бележка.Такива от дума не разбират. Ако ли пък някой ваш близък, от мъжки пол, реши да го предупреди-това също вариант.Въпросът е комплексен-може и до бой да се стигне,а от това файда нямате хич.Не че е лошо някой да му набие канчето,но...
Пускайте му едно дело,че да му държи влага.Така,както го е казал,не е лесна работа да се приеме сексуалния подтекст,но все пак е обидно изявление във всички случаи.
П.П. Тъкмо ще разбере и съдът как боцка,щом като толкова му харесва да се...боцка
- svettoslav
- Активен потребител
По - добре говорете първо с адвокат , преди да започнете дело . Не бързайте да съдите хората , преди да сте чули мнението на доказан професионалист по нак. право. Ив никакъв случай не изпращайте ваш близък от мъжки пол да предупреждава .
Quis custodiet ipsos custodes?
- miniscule
- Потребител
Отричат в полицията и той, и този, който го ръгаше с лакът (защото е зависим финансово), но се оплетоха в лъжи пред служителите
Питам го: "Като не е казал това, защо го ръгаш с лакът да не говори глупости?" Ми той нещо казал, ма не помнел какво казал, ма не бил казал такова нещо?!?
А мъжът ми го попитал на публично място дали ми е обяснявал къде ходел малкият да го боцкат, а той се оправдал с: "Майтап, бе!" Мъжът ми го нарекъл "Простак, такъв майтап ще си правиш с твоето семейство", а онзи отговорил "Добре", явно страхувайки се от потенциални шамари. Честно казано половин шамар му стига, но добре, че мъжът ми се въздържа. В последните дни, обаче, много наглее, щял да ни съди за клевета, щото имал свидетели.
И аз си мисля, че такъв съдът трябва да го боцне, за да се научи да си затваря мръсната уста.
А и тъпото е, че живеем на един етаж, врата до врата.
Питам го: "Като не е казал това, защо го ръгаш с лакът да не говори глупости?" Ми той нещо казал, ма не помнел какво казал, ма не бил казал такова нещо?!?
А мъжът ми го попитал на публично място дали ми е обяснявал къде ходел малкият да го боцкат, а той се оправдал с: "Майтап, бе!" Мъжът ми го нарекъл "Простак, такъв майтап ще си правиш с твоето семейство", а онзи отговорил "Добре", явно страхувайки се от потенциални шамари. Честно казано половин шамар му стига, но добре, че мъжът ми се въздържа. В последните дни, обаче, много наглее, щял да ни съди за клевета, щото имал свидетели.
И аз си мисля, че такъв съдът трябва да го боцне, за да се научи да си затваря мръсната уста.
А и тъпото е, че живеем на един етаж, врата до врата.
- wenzy
- Младши потребител
miniscule написа:По - добре говорете първо с адвокат , преди да започнете дело .
Е,то остана и с фелдшер да говори.
- svettoslav
- Активен потребител
miniscule написа:По - добре говорете първо с адвокат , преди да започнете дело . Не бързайте да съдите хората , преди да сте чули мнението на доказан професионалист по нак. право.
Че и доказан,че и професионалист....тя сложна работа стана докато си намери адвокат.
И защо на всяка цена делото трябва да бъде наказателно?
П.П. Апропо,за "доказания" специалист необходимо ли е някакви правни статии да е публикувал в областта на наказателното право или може и само по слухове да се спрем на него?
- svettoslav
- Активен потребител
wenzy написа:...и той, и този, който го ръгаше с лакът (защото е зависим финансово), но се оплетоха в лъжи пред служителите
А има ли някаква възможност тези двамата,освен че се ръгат с лакти през деня,между другото и да се боцкат отвреме навреме през нощя?
В такъв случай,да знаете,че със сигурност нищо няма да изкопчите като признание и т.н.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:П.П. Апропо,за "доказания" специалист необходимо ли е някакви правни статии да е публикувал в областта на наказателното право или може и само по слухове да се спрем на него?
- marek972
- Потребител
Не си давайте парите за глупости. Да, бихте могъл да подадете тъжба (ако вече не е изтекъл 6-месечен срок от момента на обидата, защото в този момент сте узнал за нея), но от това дело нищо няма да излезе - деецът вероятно знае какво е имал предвид, вие предполагате какво е имал предвид, но е прекалено иносказателно за съда и ще Ви отсвири на общо оснвоание; само ще се набутате за разноски - Ваши и на подсъдимия. Ако толкова държите да чуете как звучи гласът Ви в съдебна зала, пробвайте с гражданско дело: ако за наказателното имате 10-ина процента шанс за успех, в гражданското ще са два-три пъти повече. Много такива дела са ми минали през ръцете и затова Ви давам чисто човешки съвет. Читави адвокати и по граждански, и по наказателни дела има достатъчно, ако толкова държите да има дело. Аз също не Ви съветвам да правите акция "респект" на комшията - има голяма вероатност нещата да се обърнат срещу Вас. Мачкайте го по устав и ще сте изряден. Успех!
- rakiasunrise
- Младши потребител
rakiasunrise написа:Аз също не Ви съветвам да правите акция "респект" на комшията - има голяма вероатност нещата да се обърнат срещу Вас.
За сега тук в темата никой не е говорил за такова нещо. "Предупреждение" значи именно предупреждение.Нито заплашване с незаконни действия,нито с нещо престъпно.
Какво по-редно и логично от опит за нормален човешки диалог? Явно,че щом нещата са минали през полиция и онзи продължава да проявява безсрамие и арогантност-то остана да стоиш и със скръстени ръце.Ако си овца-да,може и да се радваш даже на подобни срещи.А ако пък си по-голяма овца-като нищо ще мине и за комплимент.
Няма друг начин,освен съд.А пък кой какви разноски щял да плаща едва ли е тук въпросът на въпросите.Това ли стои на първо място или достойнството на човека.При това,касае се за малко дете.Що за съвет-ако й се водило дело-да води.
Какво щял да отсъди съда?!? Степента на вероятност за оправдаването на онзи ли е от значение да си защитиш правото,което по безобразен начин е накърнено?!?
Ако този няма намерение да си промени поведението(а той вероятно няма след безрезултатната полицейска проверка /а тя е такава по обясними причини-няма престъпление от общ х/тер;няма доказано хулиганство и т.н./) какво друго ти остава освен да го дадеш на съд? Смятам 10 пъти по-добре отколкото, мъжа й някой ден да му начупи тиквата и да се стовари върху тях всичко.
Какво щяло да стане,пък какво щяло да се докаже. Ако аз съм съдия ще ти кажа много бързо какво ще стане-ще бъде осъден за обида,ако същата бъде доказана;ако не бъде ще бъде оправдан.Със сигурност ще се позамисли занапред какво да прави.
На следващо място-в случай че някой от приятелите излъже по делото- още същия ден ще бъде подаден сигнал в прокуратурата за лъжесвидетелствуване! Гарантирам ти,че са напълнили гащите при първото им призоваване на разпит.А вероятно ще ги пълнят и доста време занапред.
А сега пък ако вземем да разсъждаваме какво щяло да стане по делото за лъжесвидетелстване-дали ще кредитират показанията на майката и на детето(ако е способно да дава такива,не знам възрастта му) или пък на двамата му "приятели по боцкане" - има кой да го решава;А тук на някои хора мнооооого може да им се стъжни.
- svettoslav
- Активен потребител
Благодаря на всички за отговорите!
В този случай каква е разликата между наказателно и гражданско дело?
"Боцкащият" господин е умопомрачително свидлив, така че, ако го осъдят да плати някакво обезщетение, много ще го заболи, дори и да са 200 лева. Устата, ясно, няма да си я затвори, но понеже псува наляво и надясно, и обижда без да подбира, крайно време е някой да му натрие мутрата.
А аз бих си доставила удоволствието да ги видя как лъжат в съда.
В този случай каква е разликата между наказателно и гражданско дело?
"Боцкащият" господин е умопомрачително свидлив, така че, ако го осъдят да плати някакво обезщетение, много ще го заболи, дори и да са 200 лева. Устата, ясно, няма да си я затвори, но понеже псува наляво и надясно, и обижда без да подбира, крайно време е някой да му натрие мутрата.
А аз бих си доставила удоволствието да ги видя как лъжат в съда.
- wenzy
- Младши потребител
Kолега svettoslav, отговорът Ви е благорпиятен за адвокатурата (приличен хонорар за поне две инстанции), но не и за wenzy. Човекът поиска съвет, а това не означава да търси морална подкрепа (още по-малко надъхване), а преценка на възможности и вероятности. Аз знам какво казвам и защо го казвам. Явно Вие сте по-добре запознат с практиката на националните съдилища по делата за обида, затова аз се оттеглям на заслужена бирена неделя Желая успех на Вас и на клиентите Ви.
P.S. Назидателният тон не прави мнението Ви да изглежда по-добре обосновано. Просто безплатен съвет и за Вас. С най-колегиално чувство.
P.S. Назидателният тон не прави мнението Ви да изглежда по-добре обосновано. Просто безплатен съвет и за Вас. С най-колегиално чувство.
- rakiasunrise
- Младши потребител
wenzy написа:"Боцкащият" господин е умопомрачително свидлив........
Явно доста добре познавате "боцкащия"... съсед
А и не разбирам - защо си мислите, че въпросния "подтекст" е към детето ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
rakiasunrise написа: Желая успех на Вас и на клиентите Ви.
По-скоро на мен.Клиентите-на второ място.
Извинявам се за тона,прав си.Просто съм чувствителен когато са намесени деца. И аз съм човек,бе маа му стара,просто деликатна е материята с децата....а бе направо да изплюя камъчето-педофил съм
Но поне си признавам.
2.Практиката може и по-добре да я познаваш,но говорим за ценности все пак...което в един момент изисква действия.
Иначе има си начини за всичко.Освен това какво значи да "спечелиш делото"?!? Именно усложненията,които може да породи съдебния казус,вероятно ще се окажат възпиращи.
rakiasunrise написа:аз се оттеглям на заслужена бирена неделя
Ти къде я пиеш тая бира,бе приятел? Да дойда и аз ,че да почерпиш.Оти я съм като баа ти Ганя,дирим некой да ме черпЕва,ръйш ли. Че и "заслужена" ?!? Да не спечели някое дело за обида тая седмица?
Аз пък днеска ги обръщах с обръщачката на плажо,по три баби германки наведнъж...що пара изкарах... и за бира има...и за дечурлията има...
Чакам само да почнат училище,че да тръгвам по детските градини...
...да се боцкаме
П.П. Но и с по-възрастни се боцкаме-кеф ти "втора младост",кеф ти "трета възраст" ....а,бе в общи линии - откъде какво пъкне...важното е да се боцкаме
- svettoslav
- Активен потребител
Всички сме чувствителни, когато става дума за деца, братле. Не си само ти.
Беше ми приятно да поспорим. Дано сме били полезни и на питащия!
Не ти липсват нито акъл, нито чувство за хумор.
Успех!
Беше ми приятно да поспорим. Дано сме били полезни и на питащия!
Не ти липсват нито акъл, нито чувство за хумор.
Успех!
- rakiasunrise
- Младши потребител
doc03 написа:wenzy написа:"Боцкащият" господин е умопомрачително свидлив........
Явно доста добре познавате "боцкащия"... съсед
А и не разбирам - защо си мислите, че въпросния "подтекст" е към детето ?
++ едно дело за клевета и тия мамчета вирват нацупено нос
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|