начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ

Мнениеот Светлана Петрова » 06 Яну 2005, 23:53

Дължа ли 0,5% от месечното възнаграждение за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите"? Едноличен търговец съм. Наела съм съпруга си на трудов договор. В указанията на НОИ се казва: "На основание чл. 7, т. 1 – 3 не се дължат осигурителни вноски за:
1. съдружниците в търговското дружество;
2. членовете на органите за управление и контрол на търговеца;
3. съпрузите и роднините по права линия на търговеца – физическо лице, или на лицата по чл. 7, т. 1 и т. 2."
Светлана Петрова

Re: ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕ

Мнениеот pove4e » 11 Яну 2005, 19:50

От така цитирания текст е ясно, че не дължите, защото сте търговец – физическо лице и сте наели своя съпруг.
pove4e

Re: ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕ

Мнениеот Светлана Петрова » 14 Яну 2005, 19:28

Благодаря за отговора. Не знаех като едноличен търговец дали съм физическо или юридическо лице и затова цитирах текста.
Светлана Петрова

Мнениеот radini » 08 Авг 2006, 08:09

И защо й е адвокат?
Може би да наеме Вас за този сложен казус.
radini
Младши потребител

Назад към Данъчно право