начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Забрана за доближаване.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забрана за доближаване.

Мнениеот nsk_88 » 17 Яну 2013, 21:48

Може ли някой да подаде жалба в полицията и да иска да му се даде документ за забрана за доближаване от човек,който не е отправял заплахи а оплакващия се да съди само по външния вид на човек и от хорските думи?
И какво става ако тези души работят в една фирма и нямат възможност да стоят далече един от друг а се издаде такава забрана?
nsk_88
Младши потребител

Re: Забрана за доближаване.

Мнениеот TheOldMan » 18 Яну 2013, 00:06

Много американски фирми гледате... :)
Както как така си го представяте тоз документ? Някакъв лист А4 с много подписи и печати по него? И ще го размахвате пред "заплашващия" като щит?
Ограничаване на свободи в каквато и да била форма може да издава само съда. Демек - трябва да заведете някакво дело, съда да разгледа доказателствата и да издаде решение за ограничаване на нечии свободи под някаква форма.
Но ... като гледам какви са ви "доказателствата"...
Можете да подадете някакво оплакване в полицията. След преценка от страна на полицаите евентуално те може да "проведат беседа" с него, което би му подсказало, че ако с вас се случи нещо, първо него ще питат.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право