Съжалявам ако и друг път е дискутирана темата .. но не можах да намеря отговор затова се обръщам към вас.
Казуса е следният:
Домашен арест съм по наказателно дело в София , но ми предстои да се явя като свидетел по друго дело във Велико Търново откъдето имам изпратена призовка .
Въпросът ми е ... сам ли ще пътувам до Велико Търново с разрешение на наблюдаващия прокурор или ще ме кара до там съдебна охрана ? Делото е в 9 часа сутринта и ако ме кара съдебна охрана то предният ден ли ще ме вземе от София и там преспиването в ареста ли е... изобщо как са уредени нещата по този въпрос...
Благодаря предварително за отговорите
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
RQ:Малко информация при Домaшен арест
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: RQ:Малко информация при Домaшен арест
Адвокат имате ли си по наказателното дело, по което сте с мярка "домашен арест"? Обадете се на него и той ще ви разясни какво можете да правите и какво не.
Уведомете прокуратурата, че ви е пристигнала призовка и ще трябва да се явите по друго дело в друг град. И имайте предвид, че "Съдебна охрана" не са служба за таксиметрови превози на задържани лица.
Уведомете прокуратурата, че ви е пристигнала призовка и ще трябва да се явите по друго дело в друг град. И имайте предвид, че "Съдебна охрана" не са служба за таксиметрови превози на задържани лица.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Няма законово уредена процедура за изтърпяването на тази мярка за неотклонение.
Според мен най-лесното и разумното, което можеш да направиш е да се свържеш с кварталния ти, който следи за изпълнението на тази мярка, и да го уведомиш него за това дело във Велико Търново! А ако се налага и нещо допълнително, той ще ти каже.
Успех!
Според мен най-лесното и разумното, което можеш да направиш е да се свържеш с кварталния ти, който следи за изпълнението на тази мярка, и да го уведомиш него за това дело във Велико Търново! А ако се налага и нещо допълнително, той ще ти каже.
Успех!
- pretor
- Младши потребител
С този си отговор ми приличате мааалко на кварталния ми.... обърнете се към адвоката си... имам адвокат от който хич не съм доволен .. сам си уредих домашния арест без негова помощ а той взе че започна да си приписва заслуги ... ей такива най ги обичам и като се почнаха едни локумииииии ... аз трябва да дам пари на еди кой си аз давам на съдята и тем подобни глупости.... просто не ми се слушат. Вчера имахме с адвоката ми доста сериозен разговор в който го уведомих директно , че пари ще му дам при свършена работа ... тези с парите напред съм го ял и съм се наслушал на празни обещания.
Съвсем сериозно ви казвам сам си уредих домашния арест след 6 месечен престой на Г.М.Димитров ... адвоката дори не искаше и не ми даваше да си пусна молба за мярка ... аз го направих през главата му и резултата е налице , само го уведомих че съм си пуснал мярка и съм писал в молбата да ми бъде назначен служебен адвокат и той сам прояви инициатива да се яви на мярката..... и на стълбите още ме посреща с новината ( която предварително знаех ) че прокурора ще ме подкрепи за домашен арест..... Е не му казах как съм си уредил сам въпроса и след съдебното заседание ми вика че работата с домашния ми арест ми струва 3000 лева.... побесях от нерви като знам че не си е мръднал пръста .. та затова за адвокат не ми говори .... въпроса ми беше зададен за да може някой запознат да ми отговори .
п.пс. Кварталния ми и той незнае , днес говорих с него и ми каза че може би съдебна охрана ще ме вози до Търново , но още незнаел нищо.
Съвсем сериозно ви казвам сам си уредих домашния арест след 6 месечен престой на Г.М.Димитров ... адвоката дори не искаше и не ми даваше да си пусна молба за мярка ... аз го направих през главата му и резултата е налице , само го уведомих че съм си пуснал мярка и съм писал в молбата да ми бъде назначен служебен адвокат и той сам прояви инициатива да се яви на мярката..... и на стълбите още ме посреща с новината ( която предварително знаех ) че прокурора ще ме подкрепи за домашен арест..... Е не му казах как съм си уредил сам въпроса и след съдебното заседание ми вика че работата с домашния ми арест ми струва 3000 лева.... побесях от нерви като знам че не си е мръднал пръста .. та затова за адвокат не ми говори .... въпроса ми беше зададен за да може някой запознат да ми отговори .
п.пс. Кварталния ми и той незнае , днес говорих с него и ми каза че може би съдебна охрана ще ме вози до Търново , но още незнаел нищо.
- telecomche
- Младши потребител
Напиши искане до водещия досъдебното производство в Сф и приложи заверено от теб копие на призовката.
На разследващия, който ти е изпратил призовка се обади по телефона и му кажи, че си под ДА по ДП № по описа на ххх РУП и ще отидеш ако ти разрешат.
На разследващия, който ти е изпратил призовка се обади по телефона и му кажи, че си под ДА по ДП № по описа на ххх РУП и ще отидеш ако ти разрешат.
- rama
- Потребител
rama написа:Напиши искане до водещия досъдебното производство в Сф и приложи заверено от теб копие на призовката.
Чакай чакай май пак останах неразбран ... какво значи АКО МИ РАЗРЕШАТ ... призовката е изпратена от СЪДА а не от дознател ... доколкото знам най висшата инстанция е съда , така че какво значи ако ми разрешат... въпроса ми беше не дали ще отида а как ще пътувам с конвой на съдебна охрана или сам ...
- telecomche
- Младши потребител
Не се притеснявай да досаждаш с въпроси на адвоката си. Уведомяваш разследващия и пътуваш сам на собствени разноски. А сега познай, дали съм сериозен или се шегувам?
- rama
- Потребител
rama написа:Не се притеснявай да досаждаш с въпроси на адвоката си. Уведомяваш разследващия и пътуваш сам на собствени разноски. А сега познай, дали съм сериозен или се шегувам?
Това исках да чуя , а не кварталния да ми се обяснява че съдебна охрана трябвало да ме кара
- telecomche
- Младши потребител
Ново 20.... тъй като делото беше отложено за друга дата този месец, вчера съпругата ми пусна от мое име молба до наблюдаващия прокурор в която описвам ситуацията и моля да пътувам сам до Велико Търново. Да ама не... сега ми се обади кварталния , че получил разпореждане и писмо от прокуратурата , че щяла да дойде съдебна охрана да ме вземе да ме кара до Търново..... парадокс , при положение , че делото е в 9.30 сутринта от софия би трябвало да ме вземат в 5 сутринта и то ако пътищата са разчистени от снега.... Досега имало ли е такива случай?
- telecomche
- Младши потребител
Ако това е отговора на кварталния, съдебна полиция ще те вземе предишната вечер, ще преспиш в С Затвор и на следващия ден, ще те закарат с конвой до делото. След това, ще те върнат обратно, ако се върнете същия ден, ще те закарат на ГМ Димитров, да чакаш кола от районното, чиито подопечен си, те съответно ще те закарат у вас . Ако не стане за същия ден, ще преспиш в арест във Велико Търново и, на следващия ден ще те върнат, като отново ще си на ГВ Димитров и ще чакаш кола от съответното районно, да те закара у вас. Това са точно и ясно стъпките.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Ако това е отговора на кварталния, съдебна полиция ще те вземе предишната вечер, ще преспиш в С Затвор и на следващия ден, ще те закарат с конвой до делото. След това, ще те върнат обратно, ако се върнете същия ден, ще те закарат на ГМ Димитров, да чакаш кола от районното, чиито подопечен си, те съответно ще те закарат у вас . Ако не стане за същия ден, ще преспиш в арест във Велико Търново и, на следващия ден ще те върнат, като отново ще си на ГВ Димитров и ще чакаш кола от съответното районно, да те закара у вас. Това са точно и ясно стъпките.
не е баш така , сега се обадих в конвойна служба и разпоредбата е само да ме закарат до там и да ме оставят на улицата ... а ще се връщам на собствени разноски след делото , демек утре пътувам до там и спя вечерта на хотел , на следващият ден е делото след делото се прибирам с автобус. Обади ми се лично прокурорката сутринта да ме уведоми че чак днес е получила молбата ми да не пътувам със съдебна охрана, и ми поясни че 2 дни живот на свобода ...
- telecomche
- Младши потребител
Може сега така да е, въпреки че малко се съмнявам. Няма логика да изпълняват домашния арест до половината. Споделям мен как едно време са ме карали, при абсолютно същите условия. Принципно, миналата година бях домашен арест. През времето, което бях, имах дело в СРС, кварталната ми каза, да си ходя сам и, че тях това не ги интересувало. Като отидох на делото, само съдийката ми написа бележка, с която удостовери, че през времето от - до съм бил на дело, както и, ако ме спрат на връщане и направят справка, да имам оправдание.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|