начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

МОЛБА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ВНЕСЕНА ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛБА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ВНЕСЕНА ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ

Мнениеот dudff » 10 Дек 2012, 17:43

Здравейте,
днес сключих сделка със съда, който определи:
"ОТМЕНЯ взетата спрямо мен мярка за неотклонение ГАРАНЦИЯ"

Прочетох в една минала тема, че трябва да взема копие от вносната ми бележка и да отида с молба (която по думите на някой съфорумници не била нужна) в Софийски Районен Съд. От там ще ми дадът парите кеш или ще ми ги преведат по посочена от мен банкова сметка.

До колко дни влиза в сила присъдата от съда?
Тъй като нямам копие от вносната ми бележка от къде мога да получа такова?
От къде да искам "заверен препис от акта на съда за освобождаване на гаранцията"?
dudff
Нов потребител

Re: МОЛБА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ВНЕСЕНА ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ

Мнениеот telecomche » 10 Дек 2012, 18:25

Аз лично съм си теглил гаранция и редът е следният...
В самото дело в папката има оригинал на вносната бележка за внесена гаранция по делото. Пишеш молба до деловодството на съда да ти бъде освободена гаранцията и те ти връщат бележката заедно с положен печат върху нея , че гаранцията е освободена . С тази бележка отиваш в банката и си теглиш парите ... само че само титуляра т.е. вносителя може да изтегли парите ако не си ги внесъл ти.
telecomche
Младши потребител

Re: МОЛБА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ВНЕСЕНА ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ

Мнениеот kremen » 12 Дек 2012, 13:13

Телекомче, ако позволиш една поправка - банката не ти връща парите, щото не си ги дал на нея. Парите са внесени по сметка на Съда или на СДВР. На вносната бележка пише по чия сметка са внесени. Та - на този, на чиято сметка са внесени, от него си се търсят. Има и една уловка: от гаранцията се удържа сумата за разноските по делото. В споразумението е записано колко се е охарчила държавата, за да осъди дееца.
kremen
Младши потребител

Назад към Наказателно право