начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

събират ли се доказателства в производство по МНО

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

събират ли се доказателства в производство по МНО

Мнениеот perper1 » 05 Дек 2012, 23:12

Привет. Интересува ме в производство по чл. 64 /вземане МНО ЗС/ и чл. 65 НПК /искане за изменение на МНО ЗС/в досъдебната фаза, допустимо ли е да се събират доказателства - да се разпитват свидетели, експертизи /не само дали здравословното състояние позволява престоя в ареста/ и т.н. относно авторството на деянието. Благодарности.
perper1
Младши потребител

Re: събират ли се доказателства в производство по МНО

Мнениеот nk7702n » 05 Дек 2012, 23:18

perper1 написа:Привет. Интересува ме в производство по чл. 64 /вземане МНО ЗС/ и чл. 65 НПК /искане за изменение на МНО ЗС/в досъдебната фаза, допустимо ли е да се събират доказателства - да се разпитват свидетели, експертизи /не само дали здравословното състояние позволява престоя в ареста/ и т.н. относно авторството на деянието. Благодарности.

Събират се само доказателства, касаещи МНО - определянето и изменението и.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот perper1 » 06 Дек 2012, 00:24

Благодаря!
Значи в производство по чл. 64 НПК, мога да поискам да се извърши разпит на свидетели, чрез показанията на които ще се докаже, че към момента на извършване на деянието, обвиняемия е бил в съвсем друг град. Така няма да може да се приеме, че е налице обосновано предположение той да е извършил престъплението, тъй като доказателствата на обвинението са косвени и много рехави, но ако ги оставя само те да са по делото, без да съм осигурил алибито, току виж съда взел МНО ЗС.Смятам да поискам и следствен експеримент, пък ако мине.
Питам това, тъй като направих такива доказателствени искания пред разследващия, обаче ми ги отхвърлиха. Сега ще внасят искане по чл. 64 НПК и смятам в това производство да поискам от съда да призове и разпита тези свидетели. Не съм срещал обаче такива случаи - в производство по чл. 64/65 НПК съдът да разпитва свидетели и да назначава експертизи, различни от СМЕ за установяване дали здравето на на обв. му позволява да лежи в ареста, та за това реших първо да попитам тук.
perper1
Младши потребител

Мнениеот onzitam4 » 13 Дек 2012, 00:44

Като ти направят следствен експеримент в производство по МНО, ела ми се обади :mrgreen:
onzitam4
Младши потребител

Назад към Наказателно право