Здравейте,пускам нова тема защото не намерих точна това което ме интересува.
Става въпрос за клевета и обида-само че в социалната мрежа Facebook, писани са коментари към мой снимки,от човек чийто профил също е истински и го познавам. В тези редове той реди обиди и клевети към мен и моето семейство,крайно съм възмутен и пуснах жалба до РУП, но доколкото разбрах само ще го предупредят писмено да не комуникира с мен,нито на живо,нито он-лайн.
Мен ме интересува къде трябва да пусна жалба в съда или в прокуратурата за да може да се вземат наказателни мерки по Чл. 146. (1) и Чл. 147. (1) от НК.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За клевета и обида
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: За клевета и обида
miloto90 написа:Здравейте,пускам нова тема защото не намерих точна това което ме интересува.
Става въпрос за клевета и обида-само че в социалната мрежа Facebook, писани са коментари към мой снимки,от човек чийто профил също е истински и го познавам. В тези редове той реди обиди и клевети към мен и моето семейство,крайно съм възмутен и пуснах жалба до РУП, но доколкото разбрах само ще го предупредят писмено да не комуникира с мен,нито на живо,нито он-лайн.
Мен ме интересува къде трябва да пусна жалба в съда или в прокуратурата за да може да се вземат наказателни мерки по Чл. 146. (1) и Чл. 147. (1) от НК.
Делата по тази материя (обида и клевета) са наказателни от частен характер. Простичко казано - не пишете до прокуратурата, трябва вие да заведете дело чрез адвокат. Въпросът е как ще обезпечите доказателствата за успешно доказване на твърденията си. Ха се получи тъжбата, ха изчезнат коментарите под снимките. После "вещото лице" как ще ги вади - не знам
-
teogeo - Активен потребител
Въпросът е как ще обезпечите доказателствата за успешно доказване на твърденията си.
чисто любопитство - един нотариус няма ли да свърши работа?
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
prost написа:Въпросът е как ще обезпечите доказателствата за успешно доказване на твърденията си.
Да, теоретично може - нотариална заверка на съдържание. Но, не питай старило, питай патило - един път и на мен ми се е налагало да искам нотариална заверка на съдържание в Интернет. Трудно се намира нотариус, който да те разбере какво искаш. Аз намерих една млада нотариуска
Другото е, че можеш да поискаш обезпечение на доказателства от съда. Умирам да видя как ще реагира някой магистратин от РС-Дулово, например
-
teogeo - Активен потребител
Ами....списък с клавишните комбинации може и да свърши работа
Абсолютен профан
- prost
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|