начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми

Мнениеот Xitap » 27 Ное 2012, 14:04

Здравейте,
пиша Ви като обикновен гражданин на кръстопът. Значи преди 2 дена (25.11.12 - Неделя) около 23:00 видях как едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми съвсем така умишлено, злобно и целенасочено. Напипах го веднага, пребих го и го оставих. Сега въпроса ми е да подавам ли жалба да си търся парите от увредения гюрук и има ли шанс да ми плати нещо тоя, или да ходя да се саморазправям с него, докато не си плати?
Xitap
Младши потребител

Re: Нужда от консултация

Мнениеот marek972 » 27 Ное 2012, 20:35

Xitap написа:Здравейте,
пиша Ви като обикновен гражданин на кръстопът. Значи преди 2 дена (25.11.12 - Неделя) около 23:00 видях как едно лице от мъжки пол сряза гюрука на автомобила ми съвсем така умишлено, злобно и целенасочено. Напипах го веднага, пребих го и го оставих. Сега въпроса ми е да подавам ли жалба да си търся парите от увредения гюрук и има ли шанс да ми плати нещо тоя, или да ходя да се саморазправям с него, докато не си плати?

свидетели намират ли ти се под ръка ?
marek972
Потребител

Мнениеот Xitap » 28 Ное 2012, 09:14

Приятелката ми е свидетел на цялата случка, и един комшия видя отгоре. Ама и видя, като го понабих де.
Xitap
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 28 Ное 2012, 19:01

Xitap написа:Приятелката ми е свидетел на цялата случка, и един комшия видя отгоре. Ама и видя, като го понабих де.

я си припомни... тоя комшия отгоре не се ли прибра малко преди да почнеш да го биеш :wink:
marek972
Потребител

Мнениеот votpuska » 28 Ное 2012, 21:42

Да, ти познаваш ли го този? За какво ти реже гюрука?
Той ако е пострадал по-хубаво се моли той да не подаде жалба че тогава ти ще трябва да плащаш. При такива случаи щом можеш да го пребиеш, очевидно си по-силен и е трябвало да го задържиш и да извикаш полиция, не да го пребиваш. Особено ако смяташ да си търсиш след това правата, иначе си оставаш с боя и си налягаш парцалите, щото прекаляваш.
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Мнениеот Xitap » 29 Ное 2012, 10:56

Бе познвам го, един келеш тука от квартала, краде тасове, емблеми и прави мизерии. Не съм имал сблъсък досега с него, просто явно беше друснал белата магия и решил да нареже попадналата му пред очите кабриолетка. И аз го респектирах със зверски шутове, юмручни удари, ама малко му беше. А каско нямам, щото застрахователите отказват да застраховат мек таван на кола. Само да посмее да подаде жалба, келеша! 1000 лв поне ми е сега ремонта, та не смятам от моя джоб да ги вадя!
Xitap
Младши потребител

Назад към Наказателно право