начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Нуждая се от правна консултация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нуждая се от правна консултация

Мнениеот reni123456 » 17 Ное 2012, 23:44

Интересува ме при отрицателна кръвна проба за наркотични вещества и в същото време положителна - в урината КОЕ ИЗСЛЕДВАНЕ СЕ ПРИЕМА ЗА ПРИОРИТЕТНО В СЪДА? ЗАЩО ПРАВЯТ И ДВЕТЕ ПРОБИ?
Отрицателната проба в кръвта не доказва ли, че наркотичното вещество е прието преди няколко дни и макар да има следи от него в урината, към момента на тестването ефекта от въздействието му е преминал?
Или погледнато по друг начин - ако някой изпуши една цигара с трева, значи ли, че 10 дни не трябва да шофира, тъй като в такъв срок остават следи в урината? И по каква логика, предвид че еуфорията отминава за часове и после човека си е съвсем нормален...
Последна промяна reni123456 на 18 Ное 2012, 21:33, променена общо 1 път
reni123456
Нов потребител

Re: Нуждая се от правна консултация

Мнениеот TheOldMan » 18 Ное 2012, 01:08

Подобни "консултации" в интернет са просто невъзможни. Защото първото нещо което трябва да се уточни е в кой от двата случая попадаме:
1. Малко се надрусах, хванаха ме и сега се опитвам да се измъкна.
2. Честна пионерска - нищо не съм взимал, невинен съм, има някаква грешка.

Но тъй или иначе в талона нямате повече точки (и да не са ви връчили заповедта, ваше задължение е да знаете с колко точки разполагате - точно както би трябвало да знаете с какви пари разполагате в банката без тя да е задължена да ви праща известие че няма леш в сметката). Така че малко ще почивате и ще се возите на дясната седалка. А целокупното население може да си поеме малко по-смело въздух, преди да пресича или да кара.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот reni123456 » 18 Ное 2012, 21:51

Цитирам Ви: "Амфетамин тестът на урината е сигурен, и дори този, закупен в аптеките е годен за "съдебна употреба". В кръвта може и да няма, като това не значи, че тестът е грешен."

Ако правилно разбрах, Вие сте полицай :) В тази връзка сигурно имате обяснение на въпроса ми защо водите за кръвна проба заподозрян, за който вече имате положителна проба от уринен тест?
reni123456
Нов потребител

Мнениеот street » 23 Ное 2012, 18:25

обаче "кърти" наглото си е нагло...
до питащия:
Върви при адвокат и си плати!!!! Питай там!!!
Ако аз съм съдия за подобен случай ще ти дам ефективна! на максимум!!! Само заради наглостта ти!
Не стига ,че ми караш надрусан , ами и наглееш да се измъкнеш чист при явна вина!!!
Иди при някой адвокатин дето ще те одруса едни хубави пари - поне това да ти е за урок!!!
Аватар
street
Потребител

Назад към Наказателно право