djimaka написа:frangolita написа:djimaka написа:Здравейте ! Бих искал да кандидатствам за конкурс обявен от АМ за Младши инспектор в Агенция Митници. Искам да попитам по-запознатите: какви нормативни документи трябва да се познават при изпита от одобрените кандидати ? Намерих на сайта на Агенция Митници http://customs.bg/bg/page/77 , всичко ли трябва да се прочете? . Бихте ли ми дали някакъв съвет над какво да поработя и как да се подготвя .Имам висше образование в сферата на икономиката, владея чужд език това предимство ли е ? Благодаря на всички предварително, за информацията.
Здравейте! Когато в сайта на АМ излезе списъка с допуснатите до конкурс кандидати, ще бъдат посочени и материалите, по които да се подготвяте.
Иначе материалите, които бяха посочени при предния конкурс за длъжността "Инспектор в Агенция Митници”, който се проведе през август, бяха следните: Закон за митниците; Правилник за прилагане на закона за митниците; Закон за акцизите и данъчните складове; Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове; Валутен закон; Закон за марките и географските означения; Закон за държавния служител;
Изпита се състои от 3 теста: Тест за интелигентност; Тест за професионална компетентност; Тест за психологическа пригодност и лоялност. Ако прегледате vol.1 и vol.2 по темата, ще намерите доста подробности, които ще Ви бъдат от полза
Благодаря за информацията имам само два въпроса Теста за интелигентност колко време е и колко въпроси има, а в Теста за професионална компетентност отворени и затворени въпроси ли има ? Прочетох предните две теми по темата и ми дадоха представа процедурата.
Първия тест, който се прави е за интелигентност. Времето, за което се прави е около 20 минути, като е разделен на части, всяка част съдържа по няколко (5-6-7-8) задачи и за всяка група задачи има определено време. Не сещам колко е общия брой на въпросите. Неприятното е, че само се чува: "имате 2 минути", "имате минута и половина"... което е доста разсейващо и изнервящо. Втори се решава теста за професионална компетентност. Имате 25 мин. за 25 въпроса от Законите, които бях писала. Въпросите са само тип "затворени". Последен е теста за психологическа пригодност и лоялност - продължава 40 мин. и съдържа 69 въпроса.