начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 3

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 3

Мнениеот frangolita » 25 Окт 2012, 11:44

djimaka написа:
frangolita написа:
djimaka написа:Здравейте ! Бих искал да кандидатствам за конкурс обявен от АМ за Младши инспектор в Агенция Митници. Искам да попитам по-запознатите: какви нормативни документи трябва да се познават при изпита от одобрените кандидати ? Намерих на сайта на Агенция Митници http://customs.bg/bg/page/77 , всичко ли трябва да се прочете? . Бихте ли ми дали някакъв съвет над какво да поработя и как да се подготвя .Имам висше образование в сферата на икономиката, владея чужд език това предимство ли е ? Благодаря на всички предварително, за информацията. :)

Здравейте! Когато в сайта на АМ излезе списъка с допуснатите до конкурс кандидати, ще бъдат посочени и материалите, по които да се подготвяте.
Иначе материалите, които бяха посочени при предния конкурс за длъжността "Инспектор в Агенция Митници”, който се проведе през август, бяха следните: Закон за митниците; Правилник за прилагане на закона за митниците; Закон за акцизите и данъчните складове; Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове; Валутен закон; Закон за марките и географските означения; Закон за държавния служител;
Изпита се състои от 3 теста: Тест за интелигентност; Тест за професионална компетентност; Тест за психологическа пригодност и лоялност. Ако прегледате vol.1 и vol.2 по темата, ще намерите доста подробности, които ще Ви бъдат от полза :D

Благодаря за информацията имам само два въпроса Теста за интелигентност колко време е и колко въпроси има, а в Теста за професионална компетентност отворени и затворени въпроси ли има ? Прочетох предните две теми по темата и ми дадоха представа процедурата. :)

Първия тест, който се прави е за интелигентност. Времето, за което се прави е около 20 минути, като е разделен на части, всяка част съдържа по няколко (5-6-7-8) задачи и за всяка група задачи има определено време. Не сещам колко е общия брой на въпросите. Неприятното е, че само се чува: "имате 2 минути", "имате минута и половина"... което е доста разсейващо и изнервящо. Втори се решава теста за професионална компетентност. Имате 25 мин. за 25 въпроса от Законите, които бях писала. Въпросите са само тип "затворени". Последен е теста за психологическа пригодност и лоялност - продължава 40 мин. и съдържа 69 въпроса.
frangolita
Младши потребител

Мнениеот vaness » 30 Окт 2012, 18:17

А има ли още тук някой от назначените вече в АМ, които карат курс? Моля, споделете впечатления от курса и първия междинен изпит! До колкото разбрах първия модул вече е приключил.. :?:
vaness
Потребител

Мнениеот vanci86 » 02 Ное 2012, 18:47

Ехо,съфорумци,къде сте?Някой за Пловдив да се похвали днес с интерю?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот alexandarveliki » 02 Ное 2012, 21:52

Верно, няма ли някой от Пловдив с обаждане?Тоя път много ударно за 2-3 дни цялата процедура...
alexandarveliki
Нов потребител

Мнениеот yankee » 03 Ное 2012, 23:33

Здравейте, както повечето от вас, и аз кандидатствах в АМ и по-точно Русе. В петък беше изпита и казаха, че в неделя вечер най-късно ще излязат резултатите, а самите интервюта ще са в понеделник и вторник. Молбата ми е, който се е явявал на интервю или знае как протича, да напише някой ред, защото чакането и неизвестното ме побъркват. Благодаря предварително :)
yankee
Нов потребител

Мнениеот boy1963 » 03 Ное 2012, 23:39

Снощи в 18 и 30 ми се обадиха и днес бях на интервю в Пловдив, общо взето аз смятам , че не се представих както трябва :mrgreen: , а и те доста бързичко приключиха с мен :?: , но ще рабера резултата след 10дни. Този път не бяхме подредени по азбучен ред в списъка за днес бяхме 30човека, за утре не знам... Ами.. това е от мен за сега. Успех на колегите ,които утре са на интервю в Пловдив, както и на тези в Русе , и на тези, на които им предстои цялата процедура :) :)
boy1963
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 04 Ное 2012, 13:08

Здравейте,някой знае ли колко са хората на интервю в Пловдив за днес(4.11.2012г)и кога ще има резултати от това интерю?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот gancho_ » 04 Ное 2012, 13:39

някой с нещо за Русе ?:-)))
gancho_
Младши потребител

Мнениеот yankee » 04 Ное 2012, 14:02

Да, преди час ми се обадиха, че съм на интервю утре от 12:00, а иначе имам и мейл от 11:40.
yankee
Нов потребител

Мнениеот gancho_ » 04 Ное 2012, 14:58

Успех
gancho_
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 05 Ное 2012, 10:41

Обаждания за Пловдив има ли вече?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот igra4a » 05 Ное 2012, 16:22

Здравейте и от мен.И аз това се чудя дали вече са уведомени избраните,аз бях в събота на интервю и мисля,че не би трябвало да им отнеме на комисията много време,като се има предвид скорострелното провеждане на конкурса в Пловдив!Ако някой има информация нека да сподели!
igra4a
Младши потребител

Мнениеот krasii » 07 Ное 2012, 13:30

Незнам дали има обаждания от Пловдив, но доколкото разбрах ще бъдат разпратени писма. Само това засега.
krasii
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 13:37

Ами според мен писмата си си писма,но одобрените би трябвало да са информират и по телефона,или искаш да кажеш,че няма избрани и само писма за хората,допуснати до интервю?
igra4a
Младши потребител

Мнениеот krasii » 07 Ное 2012, 13:44

Ами няма как да знам, тъй като на мен не са ми звъняли - разбрах индиректно, че ще разпращат писма с резултатите. Най- сигурно ще е ако в дискусията се включи някой,който е разговарял със служител на АМ :)
krasii
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 13:54

krasii написа:Ами няма как да знам, тъй като на мен не са ми звъняли - разбрах индиректно, че ще разпращат писма с резултатите. Най- сигурно ще е ако в дискусията се включи някой,който е разговарял със служител на АМ :)

Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?
igra4a
Младши потребител

Мнениеот bitsiani » 07 Ное 2012, 19:58

Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?[/quote]
e-mail колега
bitsiani
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 20:05

bitsiani написа:Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?

e-mail колега[/quote]
Вие получили ли сте,какво пише,дайте малко инфо!
Мерси предварително!
igra4a
Младши потребител

Мнениеот k_v1977 » 07 Ное 2012, 20:49

Някой да е получил известие?? (без значение положително или отрицателно)
k_v1977
Нов потребител

Мнениеот unnamed_ » 09 Ное 2012, 16:31

Здравейте на Всички! Искам да споделя, че и аз бях на изпита за Инспектор, който се проведе на 02,11,2012 г. в гр. Пловдив. Изпита явно го бях взел, защото на същия ден ми се обадиха около 19,00 часа за интервю за събота /03,11,2012 г./. Интервюто ми се разви по горе-долу следния начин. Като влезнах здрависах се с всички в комисията и почнахме по същество. Попрепитаха ме /принципно ме питаха такива общи въпроси. Къде съм учил, работил и така. Питаха ме и по работата ми. Обясних им, че съм счетоводител, горе долу съм запознат със законите, водя митнически склад и така. Питаха ме и защо през определен период съм се осигурявал на 2 места и аз им обясних, че съм имал фирма, която продадох заради тази работа./ Общо взето приказките бяха около 15-тина минути и това беше. Казаха ми да чакам до 10 дни отговор, но към момента нямам още. Между другото мога да кажа, че на интервюто в събота бяхме 30 човека, а за неделя са останали 19. И друго което мога да кажа е, че всеки ден съм на митницата /по лични ангажименти, свързани с настоящата ми работа/ и от там пазачите ми казаха, че на одобрените вече са се обадили, та даже и били започнали обучението. А на вратата на митницата няма изнесени протоколи и такива работи.
Това е от мен! Успех на всички и не губете надежда, може пък и да ни се обадят тия дни с добри новини!
unnamed_
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити