начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

Разпит на свидетел

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпит на свидетел

Мнениеот xtigyro » 15 Окт 2012, 22:07

Здравейте, съфорумци,
Първо, искам да Ви благодаря за отговорите предварително!
Въпросът ми е следният: при положение че съм от Ловеч, защо искат да бъда разпитан в 01 РУП-СДВР и да ходя в София? И ще ми бъдат ли заплатени пътните разноски, както и дневното трудово възнаграждение? Дори не знам какъв е проблемът, не съм ставал свидетел на нищо. Бях на мача между България - Дания, но не съм видял нищо да се е случвало. :)
Живей разумно, докато вършиш малки глупости.
Аватар
xtigyro
Нов потребител

Re: Разпит на свидетел

Мнениеот kremen » 24 Окт 2012, 16:58

Щом Ви призовават от София - отивате в София. Пътните разноски Ви се осребряват, но не и дневната трудова надница. Дават Ви "извнителна бележка" за оцъствието от работа. Ако пък много им се попримолте можи да Ви разпитат по делегаця, т.е. във въшето РУП. Обадте се на разследващия по телефона и се опитайте да го омаете. Успех.
kremen
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 24 Окт 2012, 19:52

абсолютно безумие при нашата действителност !!
в практиката ми никога не съм си позволявал такова призоваване ....
при повече от 20-30 километра отдалеченост ...делегация ...
просто и лесно !
...само, че ...да не би в призовката да се мъдри някъде думичката "обвиняем" ?
защото в такъв случай нещата загрубяват ...
marek972
Потребител

Мнениеот delo_1981 » 25 Окт 2012, 21:00

Поредният побългарен казус. Докато дознайвах допреди година, имах няколко случая на свидетели, представящи билети за междуградски превоз- и за автобус, и за влак, и искащи да им бъдат осребрени пътните разноски съгласно разпоредбите на НПК. Оказа се, че МВР (или поне софийските му подразделения) нямат изграден механизъм за подобни ситуации. Веднъж карах човечец да пише молба до началника на РПУ и да приложи билетите- нищо, дори не го уведомиха, че е заминало "Към дело"- разбирай, към коша. Друг път молбата бе до директора на СДВР, резултат- входящ номер, по който ОТНОВО нищо не се случи. Няма жалби, затова е така.
Аватар
delo_1981
Младши потребител

Мнениеот marek972 » 25 Окт 2012, 22:28

delo_1981 написа:Поредният побългарен казус. Докато дознайвах допреди година, имах няколко случая на свидетели, представящи билети за междуградски превоз- и за автобус, и за влак, и искащи да им бъдат осребрени пътните разноски съгласно разпоредбите на НПК. Оказа се, че МВР (или поне софийските му подразделения) нямат изграден механизъм за подобни ситуации. Веднъж карах човечец да пише молба до началника на РПУ и да приложи билетите- нищо, дори не го уведомиха, че е заминало "Към дело"- разбирай, към коша. Друг път молбата бе до директора на СДВР, резултат- входящ номер, по който ОТНОВО нищо не се случи. Няма жалби, затова е така.

големия проблем е, че МВР ( или в поне 99 % от подразделенията му) нямат абсолютна идея какво по дяволите
търси "разследването по НПК" там и защо трябва да им бърка толкова работата ....гарантирам ти, че ако сега преместят всички разследващи полицаи например към прокуратурата или в отделена служба ще настъпят всенародни тържества във всички подразделения на МВР и разкриваемостта ще се върне на традиционните преди 2006 година 90 % !!
marek972
Потребител

Мнениеот street » 24 Ное 2012, 13:08

marek972 написа:абсолютно безумие при нашата действителност !!
в практиката ми никога не съм си позволявал такова призоваване ....
при повече от 20-30 километра отдалеченост ...делегация ...
просто и лесно !
...само, че ...да не би в призовката да се мъдри някъде думичката "обвиняем" ?
защото в такъв случай нещата загрубяват ...

Учи ги, учи ги .. по този начин , те за това полицията се превърна в "балетна организация".... за това всеки ни плюе , щото няма респект, ... не можел.... а аз мога да се занимава с простотии нали... кой съсед мразел другия, кой кого "следял", "обидил" ,а че повечето жалби са едностранно написани и като се разрови човек вижда ,че и "жалбоподателя" не е "цвете за мирисане", колко измишльотини има в жалбите - само и само да "изкофтим" съседа , да "го викнат в полицията ,че да го стреснем" - ей за това се ползва полицията в масовите случаи - задръстена от хорска злоба и използвана " да си върнем на вуте , като го уплашим с мвр-то...
Пуска ми някой жалба , после не ще да идва на разпит .. "не можело ли аз да ида"..... алоуууууууу ай стига маймунщини вече... Аз да не съм сервитьорка на повикване... още малко и ще искат съдиите да им водят съдебните заседания по домовете - на кой как му отърва и когато му е удобно..
Като си видиш няколко пъти "осран" разпита по делегация ,ще спреш да пращаш....
По делегация , мога да пратя само сравнителни образци от подпис и почерк!! ( че и това "осират" понякога - не достатъчен материал)...
Викам на разпит и не ми пука, ако ще от София до Варна или Бургас да го извикам! - Вълка му е дебел врата , щото си върши работата сам! Единствено правя изключения за възрастни хора - пенсионери или изключително бедни, но за масата от хора НЕ!
Знаеш ли колко му пука на колегата който е примерно с 40-50 дела за твоя разпит, и като ти го забави с 1-2 месеца - после на теб пискат ,че "бавиш делото" и никой не го интересува - "делегацията ти"
Аватар
street
Потребител

Мнениеот street » 25 Ное 2012, 14:22

Няма да споря..
както си прецените - така и работете , всеки си има стил.
Аз пък не обичам да ме правят на слабоумен, защото пък повечето го удрят на молби и чувства и като чуят от някой "познат" какво могат да излъжат и врътнат полицая - за да не ги разхожда - ти бълват едни лъжи колко са зле и аз ако взема да вярвам на всеки който ми се оплаче колко е зле пол телефона - то би следвало направо да дам цялото дело да ми разследват на части по местонахождение на "свидетелите"....
Пак казвам работете си както прецените... но по този начин се превръщате в адвокати а не в разследващи....
Аватар
street
Потребител

Мнениеот marek972 » 25 Ное 2012, 15:09

street написа:Няма да споря..
Аз пък не обичам да ме правят на слабоумен, защото пък повечето го удрят на молби и чувства и като чуят от някой "познат" какво могат да излъжат и врътнат полицая - за да не ги разхожда - ти бълват едни лъжи колко са зле и аз ако взема да вярвам на всеки който ми се оплаче колко е зле пол телефона - то би следвало направо да дам цялото дело да ми разследват на части по местонахождение на "свидетелите"....
Пак казвам работете си както прецените... но по този начин се превръщате в адвокати а не в разследващи....

веднага ти давам пример ...фалшива диплома ...дал му я в София някакъв, дето се представил примерно като Христо Йовов ...прокурорката - да се разпитат всички Христо Йововци в София ..гениално !!
в БДС трима Йововци, които естествено предполагам, че си нямат хал хабер как ром се е снабдил с дипломата ...е, трябва да съм най-голямата гад, че да разкарвам хорицата от на ...... си до другия край на страната за тоя дето духа, малко човещинка все пак ...за това са измислили делегацията ...
marek972
Потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Ное 2012, 18:02

marek972 написа:
street написа:Няма да споря..

веднага ти давам пример ...фалшива диплома ...дал му я в София някакъв, дето се представил примерно като Христо Йовов ...прокурорката - да се разпитат всички Христо Йововци в София ..гениално !!
в БДС трима Йововци, които естествено предполагам, че си нямат хал хабер как ром се е снабдил с дипломата ...е, трябва да съм най-голямата гад, че да разкарвам хорицата от на ...... си до другия край на страната за тоя дето духа, малко човещинка все пак ...за това са измислили делегацията ...

+ Абсолютно, когато е ненужно това разкарване и може да се избегне, без това да попречи по някакъв начин на самото производство по същество, не би следвало да има чак такова престараване.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право