- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моята скромна особа се хвърли да пише книга ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
77 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Кой може да ми помогне?
Не знам дали въпросът беше към мен, но ако е така - определено не съм бай Васил.
- marmadun
- Младши потребител
doc03 написа:Може.
Но да си среже и на двете ръце вените, или поне едната артерия, щото ако е само вена, на едната ръка ще има да тече 2 часа докато се гътне.
За стъклото - така е. Ударът върху стъклото реално може да го среже до костта и там вече е сериозно. Нещата са спешни, за минути трябва да се реагира.
най-бързо е феморалната артерия, имах такъв нещастен случай, по невнимание си я беше прерязъл
с един огромен нож, толкова много кръв не бях виждал !!
- marek972
- Потребител
Гадно. Аз предлагам тоя задържан да си планира бягството без излишни кръвопролития...
- nk7702n
- Старши потребител
NK, моят задържан иска да свърши със себе си, защото е преценил, че това е за предпочитане пред затвора.
И... след това трябва да стане така, че ще намери съюзник. Глей ся, женска му работа, в старанието си да обясня и да получа ценна информация, си издавам сюжета. То затова жените не ги бивало да пишат криминалета -хич не могат да пазят тайна.
Следователят, който се е заел със случая и то се е заел под давление на някого е съпругът на неговата любовница. Някой разчита на личните му мотиви да унищожи руснака. Но тъй като следователят прекалено се престарава, получава снимка на жена си и телефонно обаждане: "Ще я пуснем, ако приключиш със следствието... знаеш как."
Ченгета, ако обичате тази жена повече от живота си, макар и да не ви е била вярна, а в същото време сте хора със съвест и безкомпромисни ченгета, какво бихте направили? Моят следовател ще помогне на руснака да избяга, за да я търсят заедно. Още се чудя как, но така или иначе той ще го направи, защото знае, че изхода от отвличанията рядко е с хепиенд.
А, и искам да пожелая успех на полицейската стачка! Не че някой подкрепи нашата, учителската преди години.
Но аз от сърце желая успех на всички професии, които търсят правата си, защото съм сигурна, че във всички тях има хора професионалисти, които се раздават на работата, която са избрали.
И... след това трябва да стане така, че ще намери съюзник. Глей ся, женска му работа, в старанието си да обясня и да получа ценна информация, си издавам сюжета. То затова жените не ги бивало да пишат криминалета -хич не могат да пазят тайна.
Следователят, който се е заел със случая и то се е заел под давление на някого е съпругът на неговата любовница. Някой разчита на личните му мотиви да унищожи руснака. Но тъй като следователят прекалено се престарава, получава снимка на жена си и телефонно обаждане: "Ще я пуснем, ако приключиш със следствието... знаеш как."
Ченгета, ако обичате тази жена повече от живота си, макар и да не ви е била вярна, а в същото време сте хора със съвест и безкомпромисни ченгета, какво бихте направили? Моят следовател ще помогне на руснака да избяга, за да я търсят заедно. Още се чудя как, но така или иначе той ще го направи, защото знае, че изхода от отвличанията рядко е с хепиенд.
А, и искам да пожелая успех на полицейската стачка! Не че някой подкрепи нашата, учителската преди години.
Но аз от сърце желая успех на всички професии, които търсят правата си, защото съм сигурна, че във всички тях има хора професионалисти, които се раздават на работата, която са избрали.
- marmadun
- Младши потребител
doc03 написа:Защо следовател води делото ?
за да го "смачка" по-лесно
- marek972
- Потребител
Не може ли за колоритност да се сложи и един типичен български полицай, който да се провиква: "Ня'а ма учиш ка а си вършъ раутата уееее!" и "На к'ъв са прайш ти уеееее?" ? Иначе някак си няма да е автентично...
-
teogeo - Активен потребител
Вече втора година Василий (полковник Аркадий Волков ) работеше по намиране на ядрените глави. Ееех, добре че Маня нищо не подозираше. Каква саможертва, да направи любовница съпругата на ключовата фигура в организацията. Сега, след като ФСБ я "покри", оставаше да спечели доверието на тази отрепка, съпругът и.
Иначе в ареста се живееше нормално. За някое и друго евро пазачите и черен хайвер носеха, и водка в найлоново пликче, и краставички дори. Но всичко хубаво - до време. Днес получи нареждане, да счупи бурканчето от хайвера ... (нататък си знаеш ) .
Иначе в ареста се живееше нормално. За някое и друго евро пазачите и черен хайвер носеха, и водка в найлоново пликче, и краставички дори. Но всичко хубаво - до време. Днес получи нареждане, да счупи бурканчето от хайвера ... (нататък си знаеш ) .
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
...Епохата на Виталий бе към края си. Настъпва моята, на синовете на Арбат, помисли си Стас, докато слушаше внимателно какво разказваше "дясната" му ръка Костик. Белязаният се бе завърнал в бъргогата преди броени минути, потънал в кръв, с веста за поредния очистен човек на Виталий...Мдаааа, вече държеше Москва в юмрука си и съдбата и зависеше само от него, устата на Стас се изкриви в доволна усмивка...
В това време, на стотици километри от него Виталий разярено крачеше по брега на Черно море. Завъртя се с рязко движение, вторачил се в разярената бездна и извика: Къде е моята възлюблена Соня?... а ехото кротко му отвърна: С оня...оня...оня...
P.S. Странно как съм пропуснал темата. Определено е яка отвсякъде и ще я следя с удоволствие
В това време, на стотици километри от него Виталий разярено крачеше по брега на Черно море. Завъртя се с рязко движение, вторачил се в разярената бездна и извика: Къде е моята възлюблена Соня?... а ехото кротко му отвърна: С оня...оня...оня...
P.S. Странно как съм пропуснал темата. Определено е яка отвсякъде и ще я следя с удоволствие
Последна промяна terra_s на 22 Авг 2012, 14:27, променена общо 2 пъти
- terra_s
- Младши потребител
Чак ви се чудя, пацаны, що щете в следствието и МВР, що си губите времето там,ами не запрятате ръкави да пишете криминални романи и сценарии. Поне на вас ще ви е по-лесно отколкото на мен, нещастния профан, дето хабер си няма от тънкостите на занаята.
Пък отде да знам, някои от вас може и да го правят.
Отде започнахме, докъде стигнахме - роман с продължение, в който всеки дава принос и си станахме един сплотен екип - като сценарния екип на "Дързост и красота".
Тааа, оставете я тая Москва, да продължаваме по въпроса с отвличането - Фърлям ви ръкавицата.
П.С. И де да беше толкова лесно да измисляш сюжети с московската мафия - месеци наред съм правила полезни и беполезни проучвания. А може би само за мен е трудно...
Пък отде да знам, някои от вас може и да го правят.
Отде започнахме, докъде стигнахме - роман с продължение, в който всеки дава принос и си станахме един сплотен екип - като сценарния екип на "Дързост и красота".
Тааа, оставете я тая Москва, да продължаваме по въпроса с отвличането - Фърлям ви ръкавицата.
П.С. И де да беше толкова лесно да измисляш сюжети с московската мафия - месеци наред съм правила полезни и беполезни проучвания. А може би само за мен е трудно...
- marmadun
- Младши потребител
marmadun написа:П.С. И де да беше толкова лесно да измисляш сюжети с московската мафия - месеци наред съм правила полезни и беполезни проучвания. А може би само за мен е трудно...
Гиляровси чете ли
Препоръчвам
Москва и москвичи
Трущобные люди
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
marmadun написа:Ох, забравих уточнението, че белята с боя става тук, в Нългария.
и там навярно се прилага шериатското право
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Re: моята скромна особа се хвърли да пише книга ...
Уффф...Standbay не дава човек да сбърка неволно една буква!
И докъде стигнах ли... до под кривата круша стигнах, като не помагате, а само сеир гледате...
Даже вече се замислям сериозно дали има смисъл да продължавам.
Сега стоя и си намирам кусури. Хубаво, българското момче работи в кооперация с руснаците, те са му дали старта, той си движи мрежата от проституция... ама как точно се отчита на "големия брат"?
И докъде стигнах ли... до под кривата круша стигнах, като не помагате, а само сеир гледате...
Даже вече се замислям сериозно дали има смисъл да продължавам.
Сега стоя и си намирам кусури. Хубаво, българското момче работи в кооперация с руснаците, те са му дали старта, той си движи мрежата от проституция... ама как точно се отчита на "големия брат"?
- marmadun
- Младши потребител
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Става дума по-скоро за така наречената хотелска проституция.Българчето има хотел, а руснакът му праща клиенти чрез туристическата си фирма. Но се колебая само в големите курорти ли го има това, или може хотела да е в една живописна гориста местност, където обаче няма да ходи кой да е.
- marmadun
- Младши потребител
И вие с тази интернационална простотия ли ще занимавате аудиторията? Аз работя предимно с руснаци, мога много да ви разкажа, както житейски, така и правни казуси с тях. Мога да напиша не просто книга, а хиляди томове, ноооо......... не си струва!
И, ако обичате, не наричайте колегите "ребята". Ребятата са в РФ!
И, ако обичате, не наричайте колегите "ребята". Ребятата са в РФ!
- zzzzz
- Потребител
Драги zzzzz... или какъвто сте там, хайде без нерви! Обясних в повдигнатата от мен тема какво и защо ми трябва. Още веднъж благодаря на Док и на другите, че отделят време за мен и получавам от тях наистина професионални съвети. Е, някои май не ме вземат съвсем на сериозно , но поне в шегите им не виждам такава сприхавост, каквато у Ваша милост. Ако не виждате смисъл да ми обяснявате, Ваша воля, няма да ревна. Но си спестете язвителността.
"Интернационалната простотия" е просто роман, художествена измислица, каквито Вие явно не четете. Въпрос на предпочитания. Аз не Ви натрапвам моите, Вие не ми натрисайте своите.
"Интернационалната простотия" е просто роман, художествена измислица, каквито Вие явно не четете. Въпрос на предпочитания. Аз не Ви натрапвам моите, Вие не ми натрисайте своите.
- marmadun
- Младши потребител
Хубаво де, Док, ще вкарам някое и друго ченге. Ама така или иначе някои от тях ще са корумпирани. Да не кажеш после това-онова. Или да ме насолиш като преждеговорившия.
Някой ми даде съвет да се срещна с полицаи и следователи от управлението на града, в който живея. След като вие, от големите градове, в един форум ме вземате за мезе или пък направо ме срязвате, представям си каква ще е реакцията на колегите ви, към които се обърна: " Ти ма, господжо, що не си стоиш у вас, да си мийш чинийти, ми си тръгнала на писателка да са праиш и ми губиш тука времето?"
Та така... български МОМЧЕТА / подчертавам, да не се засегне пак някой тънкообиден /, ужасно ме е срам от себе си, че ви губя времето. Извинйети! -както казват при нас ЕнтелЕгентните хора.
Някой ми даде съвет да се срещна с полицаи и следователи от управлението на града, в който живея. След като вие, от големите градове, в един форум ме вземате за мезе или пък направо ме срязвате, представям си каква ще е реакцията на колегите ви, към които се обърна: " Ти ма, господжо, що не си стоиш у вас, да си мийш чинийти, ми си тръгнала на писателка да са праиш и ми губиш тука времето?"
Та така... български МОМЧЕТА / подчертавам, да не се засегне пак някой тънкообиден /, ужасно ме е срам от себе си, че ви губя времето. Извинйети! -както казват при нас ЕнтелЕгентните хора.
- marmadun
- Младши потребител
marmadun написа:... " Ти ма, господжо, що нье си стоиш у вас, да си мийш чинийти, ми си тръгнала на писателка да са праиш и ми губьиш тука времьето?"...
Непременно. Този пасаж непременно да го включите. Става и за мото, в началото, без излишни пояснения.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
А, за тия с ушичките в храстите, които има да ни преследват сума - ти време, мото някакво няма ли да измислите?
- nk7702n
- Старши потребител
Аз съм бил "на стаж" при наказателен адвокат, почти стигахме до "Горчиво", ама си имахме доверие.
Едно лято се зачетох по едно дело и беше много интересно - за побой и смърт (май) при един шадраван в Благоевградско.
Количеството протоколи са ужасяващи, а връзката в показанията се губи, защото това са живи хора - един казва имаше лампа, друг не си спомня, повечето пияни и т.н.
Главното, за да бъде достоверно едно четиво е да има множество документация по престъплението, тоест не може всичко да се случи за един ден или месец.
Едно лято се зачетох по едно дело и беше много интересно - за побой и смърт (май) при един шадраван в Благоевградско.
Количеството протоколи са ужасяващи, а връзката в показанията се губи, защото това са живи хора - един казва имаше лампа, друг не си спомня, повечето пияни и т.н.
Главното, за да бъде достоверно едно четиво е да има множество документация по престъплението, тоест не може всичко да се случи за един ден или месец.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
77 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|