начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

законно ли е да ви водят до районното

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: законно ли е да ви водят до районното

Мнениеот lexy21 » 16 Юни 2012, 20:57

emilgrigorov написа: Да, глупостта е присъщо качество в системата, ми да вземат, да се оправят.
За пример може да вземеш поста на Стрийт.

Постовете на Стрийт отдавна не ги вземам за никакъв пример. Аз знам, че той не е олицетворение на полицая, лошото е, че той не съзнава, че не всички го знаят и че дава своя принос хората да се настройват срещу полицията. Както във всяка професионална общност и в МВР има всякакви.
Само ми е чудно, при положение, че твоята професия не предполага никакви допирни точки с полицията, от къде тази ожесточена "любов" към нея, бе Емо? От личен сблъсък? От телевизията? За спорта?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Юни 2012, 21:37

lexy21 написа:... никакви допирни точки с полицията, от къде тази ожесточена "любов" към нея, бе Емо? От личен сблъсък? От телевизията? За спорта?

Напротив, Лекси. Допирни точки - колкото си щеш. За да свършат някаква работа, тези повече от 20 години. Нула, Лекси. Дори отрицателен резултат, само ми губят времето с глупостите им. Да не говорим за катджиите, там си е ясно :lol: :lol: :lol: , макар че, точно с тях не съм имал проблеми, спазвам правилника просто :lol:
Действително всякакви хора, както казваш. Но според мен Стрийт са 70-80%, а Док - над 90% в управлението ... Убеди ме за друго съотношение, ако можеш.
По читавите държави си плащам същите, и по-ниски данъци, и там системата работи. А тук- не работи, Лекси. Дай инфо, щото, честно, не виждам работеща система.
Тия оправдания, със съда и с прокуратурата, само доказват за пореден път глупостта им. Не е истина просто.
А за милиционерските постановки ... ми лично имам опит ... първо от 1989-та, а после от друга страна толкова години по "едно от знаковите дела на прехода" ... най-накрая приключи ... в Страсбург. И тия същите са си пак в системата :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 16 Юни 2012, 22:40

emilgrigorov написа:Но според мен Стрийт са 70-80%, а Док - над 90% в управлението ... Убеди ме за друго съотношение, ако можеш.

Социолог не съм /пък и тая наука се превърна в к*ва :wink: / Не искам и никого в нищо да убеждавам. Моето лично убеждение е, че между Док и Стрийт има малко общо. Състоянието на системата е въпрос на политика - кадровата е част от нея, която идва, за да обслужи "по-голяма" идея.
emilgrigorov написа:Тия оправдания, със съда и с прокуратурата, само доказват за пореден път глупостта им. Не е истина просто.

Оправданията по принцип говорят или за гузна съвест, или за неспособност/нежелание да видиш собствените си грешки. Има разлика между това да обясниш собственото си поведение и да го оправдаеш с някой друг. Цв. Цв. или който и да било министър, на когото по необходимост се дава медийна трибуна за изява, не олицетворява служителите на МВР. Немалка част от тях дори се срамуват от него/тях. Друг е въпросът, че положението и в прокуратурата, и в съда не е розово. Но и съдиите, и прокурорите не могат да бъдат олицетворявани с "правителството на съдебната власт" - ВСС. Там просто вътрешното противопоставяне в системата е по-явно и ожесточено. Но пък и те на са били под пагон и военизирани само до преди 6 години, както бяха служителите на МВР. Но и те се мачкат и се обявяват за корумпирани под общия знаменател - въпрос на политика и винаги е било. И народът ръкопляска и плюе.
Във всяка една система, обаче, работят хора. Да ги поставяш под общ знаменател и да нападяш тях е различно от това, да изразяваш несъгласие с идеята, която ръководството на тази система има и насажда за начина, по който тя трябва да функционира. Навсякъде има боклуци, но има и такива, които обичат професията си и я упражняват по начин, който е полезен за обществото. Трябва да се подкрепят последните, а не да бъдат поставяни в позиция да се защитават за това, че са част от системата. Така просто обществото ще помогне да бъдат изгонени от нея и ще останат само онези, от които същото това общество се възмущава.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот street » 16 Юни 2012, 23:50

Психопатите сте вие!
Дето нямате работа и живота ви минава в нета... какъв съм бил аз , какъв бил док.. па вие сте много възвишени ли нещо???
и жалките сте вие драги мои, щото приноса си го давам всеки ден, за разлика от вас, приноса ми не е в нета ,а в реалността и приноса ми само за 1 месец е 3 осъдителни присъди по мои дела , които съм приключил не за 2 месеца, а за по 20 дни от образуването им, едната присъда е 8 месеца другите две по 3 години, тъй че за принос не ми говорете! и съм убеден .. не даже съм сигурен ,че в реалността повечето от пишещите "гении" тук са пълни мишоци .. едвааа едввааа забележими... може би дали единствено приноса си някой закоравял бандит да се измъкне сух.... на вас това ви е приноса, да вадите доказани престъпници от затвора и после да ходят и да грабят хората отново, приноса ви е да ходите в прокуратура и полиция да търсите връзки да си измъквате клиентите - това ви е приноса, нагледал съм се на лицемерни адвокатчета , много добре знам как стават нещата ... тъй ,че за моя принос айде по споко а?.. някакво си смешно сайтче няма как да определя някакъв си принос.. А лекси ,като си толкова много веща я кажи твоя принос какъв е ? Да пишеш в нета е май само... щото хората без работа седят в нета.. аз също съм го правил когато нямах, но сега имам и сядам "от дъжд на вятър" ама май вие киснете по цял ден и вечер тук...
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Юни 2012, 00:31

Street, не че имам желание точно в момента да се заяждам, ама не мислиш ли, че е прекалено елементарно последното ти изказване? Всички били психопати, .. " лицемерни адвокатчета"... и т.н. Все пак, си с юридическо образование, практикуващ колега в момента. Как е възможно да се поддаваш до такава степен на озлоблението и моментните емоции и да ръсиш подобни квалификации наляво - надясно!? Ако си такъв и в работата, нямам думи, как всъщност я вършиш! Все пак, в полицията не са подбрани по специални критерии хората, с които работиш. :roll: :!:
П.П. Подобен род изказвания са присъщи за обикновени, необразовани хора. Един интелигентен човек не би трябвало да се принизява до такова ниво.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Юни 2012, 00:33

street написа:Психопатите сте вие!
Дето нямате работа и живота ви минава в нета... какъв съм бил аз , какъв бил док.. па вие сте много възвишени ли нещо???
и жалките сте вие драги мои, щото приноса си го давам всеки ден, за разлика от вас, приноса ми не е в нета ,а в реалността и приноса ми само за 1 месец е 3 осъдителни присъди по мои дела , които съм приключил не за 2 месеца, а за по 20 дни от образуването им, едната присъда е 8 месеца другите две по 3 години, тъй че за принос не ми говорете! и съм убеден .. не даже съм сигурен ,че в реалността повечето от пишещите "гении" тук са пълни мишоци .. едвааа едввааа забележими... може би дали единствено приноса си някой закоравял бандит да се измъкне сух.... на вас това ви е приноса, да вадите доказани престъпници от затвора и после да ходят и да грабят хората отново, приноса ви е да ходите в прокуратура и полиция да търсите връзки да си измъквате клиентите - това ви е приноса, нагледал съм се на лицемерни адвокатчета , много добре знам как стават нещата ... тъй ,че за моя принос айде по споко а?.. някакво си смешно сайтче няма как да определя някакъв си принос.. А лекси ,като си толкова много веща я кажи твоя принос какъв е ? Да пишеш в нета е май само... щото хората без работа седят в нета.. аз също съм го правил когато нямах, но сега имам и сядам "от дъжд на вятър" ама май вие киснете по цял ден и вечер тук...

За разлика от Вас, Стрийт, аз не изпитвам нужда да афиширам в нета моя принос, да омаловажавам чуждия и слабо ме вълнуват Вашите изблици. Това, което правя извън нета, ми доставя удоволствие и ми носи удовлетвореност, която не ме озлобява. Пожелавам го и на Вас един ден. Единствената мисъл, която Вашата реакция провокира у мен, е свързана с въпроса, кой Ви е пуснал на психотеста, за да упражнявате тази професия. Всъщност, след цитирания Ваш пост, се зачудих и за друго – защо, предвид цитираното, упорито се опитвате да придобиете право да упражнявате адвокатска професия и в същия този форум публично страдахте, че не Ви се отдава няколко пъти да си вземете изпита за адвокати и младши адвокати. Ако се чувствате по-добре, като убеждавате другите в безполезност и изтъквате собствената си значимост – аз нямам нищо против. Само не натоварвайте здравната система :lol:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Юни 2012, 05:32

lexy21 написа:... Във всяка една система, обаче, работят хора ... има и такива, които обичат професията си и я упражняват по начин, който е полезен за обществото. Трябва да се подкрепят последните...

Лекси, ако обърнеш внимание на постовете ми, точно това се опитвам да направя.
Примерно като положително оценявам това с патрулите на велосипеди по парковете. И като как това начинание да не бъде опорочено, щото това ще направят ... :lol:
И други ... абе въобще, видя ли нещо хубаво, веднага го пиша. Обърни внимание.
Ама ... :lol: :lol: :lol:

Както и да е. Тъй като темата съвпадна във времето със заглавичкванията със ЗИДЗГ, та :D :
Като идея въпросната промяна е много добра, но за държава в други мащаби. За Щатите, Китай, Канада, Австралия примерно. В Бразилия се чудят как да се отърват от подобна нормативна уредба, мани :lol:
А България, погледната от страни, е от възможностите, дори далеч под възможностите, на една произволна глобална компания, да си я купува и продвава колкото и както си ще. И това - с икономическите и политически механизми за въздействие, като тези в една бананова република. Та именно поради това тези изменения нямат място тук и сега. :lol:

Пффф, Стрийт ... какво да ти кажа. Така се случи, че никога не съм бил "на работа". Все аз съм създавал и създавам работа, работни места, прехрана и поминък :lol: И ме е еня за хората, които са работили или работят при мен. Ама това няма да го разбереш :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Pause » 17 Юни 2012, 10:44

Според мен,не е законно макар че съм любител на предаването.В случая може да се касае за дискриминационно поведение на служителите.Абсолютно никакво основание нямаха в случая по ЗМВР.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doznanie » 18 Юни 2012, 00:27

mrkiril написа:ровят по джобове и колата и накрая лека вечер.а едното момче почти го съблякоха.

По всичко от казаното до тук от теб личи че си криминално проявен.
Аватар
doznanie
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 06:12

doznanie написа:
mrkiril написа:ровят по джобове и колата и накрая лека вечер.а едното момче почти го съблякоха.

По всичко от казаното до тук от теб личи че си криминално проявен.

Лекси, ето за това ти говоря :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот toten14 » 18 Юни 2012, 08:42

С комплексираното си мнение и уточнението на лекси за гордия стрийт става ясно, че полицейската професия в някои случаи е субсидиарна дейност на нереализирали се юристи. :D
Лошото е, че после хора таящи злоба от собствените си неуспехи и с подобна настройка към обществото, която беше демонстрирана в злополучния пост изпълняват служебните си задължения с една месиянска нагласа и се чувстват като Супермен, който наказва лошите. А лошите са всички, всички са престъпници!
Точно както и Цв. Цв. с неговото полу-юридическо "образование".
Само дето лошите юристи, дето поназнайват нещо от правов ред и закони ви пречат да си разигравате коня както си искате и грубо да погазвате всичко правно, което съществува, трупайки своя принос. За това са "мишки" и "безделници".
Към потребителя с могъщ никнейм дознание, за пореден път, сигурен ли сте, че знаете точното значение на термина "криминално проявен", който така наставнически използвате?
Trans penem mihi est!
toten14
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 17:17

emilgrigorov написа:Тъй като темата съвпадна във времето със заглавичкванията със ЗИДЗГ, та :D :
Като идея въпросната промяна е много добра, но за държава в други мащаби. За Щатите, Китай, Канада, Австралия примерно. В Бразилия се чудят как да се отърват от подобна нормативна уредба, мани :lol:
А България, погледната от страни, е от възможностите, дори далеч под възможностите, на една произволна глобална компания, да си я купува и продвава колкото и както си ще. И това - с икономическите и политически механизми за въздействие, като тези в една бананова република. Та именно поради това тези изменения нямат място тук и сега. :lol:

Така и така излезе, че съм безделник и мишка, та за това съм се разписала в тази тема :lol:, инициаторът й се надявам да ме извини за следващото отклонение /пък и май се дезинтересира, като видя какво чудо стана :roll: /, ама, защото в цитираната материя съм много боса, пък на теб ти е близка от една страна, а от друга - нещо стана много модерна :wink: дай едно кратко резюме на драмата - кой за какво се бори, ама не с общи приказки, а какъв е проблемът в конкретните текстове. Поли, знам, че си веща в материята, ако не си се погнусила от темата и я отваряш - хвърли и ти малко светлина.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 17:28

Ами, общо взето, и сините, и червените май се борят за едно и също нещо. Въпросът е как се интерпретира и представя пред хората.
Днес гледах (слушах) исканията на милиционерската агитка от Банско и Разлог. Протест заради самия протест, всъщност никакво противопоставяне на историите по Орлов мост.
Но се представят по очаквания начин.
Същността на проблема е корпоративната насоченост на изменението на закона.
А иначе, е много добре е да има и писти, и влекове, лифтове, такива работи. Ама това изменение си е очевадно.
Ако ще се прави монопол, ми - има си правила и за това ... БТК, ЕРД, ВиК ... и почтени решения, ако на някой му стиска.
А иначе ти обясних за купуваемостта на милата Родина, гледано отвън ... лесна работа, шЪ знаЙш :lol:

P.S. Окончателните текстове по заменителната таблица не излязаха в ДВ, а ги няма и в сайта на НС, щото нали ... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 18:33

emilgrigorov написа:P.S. Окончателните текстове по заменителната таблица не излязаха в ДВ, а ги няма и в сайта на НС, щото нали ... :lol:

То ясно, че не са излезли в ДВ, нали има вето :lol: Ясно е и, че всеки си интерпретира, както си иска. Ама някаква яснота за обективната промяната на режима и конкретните опасности, които тя крие има ли?
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юни 2012, 18:44

`щото к`во, Григоров, че не разбрах от лаф-моабета, какво станало?

Лекси, същинския проблем породи проекта на МС от 30.12.2011- виж го тук http://www.strategy.bg/PublicConsultati ... -BG&Id=484 ( синтеза е пълен, няма какво да преразказвам).
Последния се намира и в сайта на НС http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13862/ ( последното само за Гргоров, че налЕ... камъчетата да си прибира като погледне тук http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13785 )
доклад на комисията по ЗГ http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3223
Всъщност, не чети нищо от предните, а само доклада на правната комисия http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3236 и ще ти стане ясно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 19:15

Бе Поли бе, тВа са внесените текстове и докладите на комисиите ... това го четах ... приетите текстове ги нЕма бе :D
Та малко сички пуцат, кой накъде си знае. Ама проблемът е в шуро-баджадашката история, както обикновено май, за това беше историята на Орлов мост :lol:
А това всенародно опълчение на банскалии и пр. го изясних по-горе :lol: Бъди сигурна обаче, че и те не знаят за кВо се борят ... всъщност знаят, такОвО ... :lol: :lol: :lol:

P.S. Ако искаш да влезеш в настроение, виж протоколите от последните заседания на МС :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Юни 2012, 19:28

emilgrigorov написа:Бе Поли бе, тВа са внесените текстове и докладите на комисиите ... това го четах ... приетите текстове ги нЕма бе :D
Та малко сички пуцат, кой накъде си знае. Ама проблемът е в шуро-баджадашката история, както обикновено май, за това беше историята на Орлов мост :lol:
А това всенародно опълчение на банскалии и пр. го изясних по-горе :lol: Бъди сигурна обаче, че и те не знаят за кВо се борят ... всъщност знаят, такОвО ... :lol: :lol: :lol:

P.S. Ако искаш да влезеш в настроение, виж протоколите от последните заседания на МС :lol:

Е, като го чете, как не прочете и това "ЗИД на Закона за горите - Обединен законопроект, изготвен по реда на чл.71, ал.2 от ПОДНС, на основата на приетите на първо гласуване" или твърдиш, е на второ четене е имало достатъчно мнозинство, което е имало властта да се противопостави?
То и правната комисия сочи категорично проблемите, но това не им пречи да гласуват "за" като кукли на конци.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 19:41

poli_g написа:...кукли на конци.

Хе, хе, обичам :lol: :lol: :lol:
Между другото, сега загледах по телевизията нЕкЪв див селянин vs Томата ... на Тома не му даваха думата. :lol:
Между другото, Тома го познавам много добре от 30 години, и му имам доверие. Не залита.

P.S. То становището на правната комисия и по Big ЗИДЗУТ 2012 е много смислено, ама отгатни от три пъти какво ще стане :lol: :lol: :lol:
Сега насаждаме нетърпимост към зелените, това е модерно ... вече всички проекти - на ОВОС :lol: :lol: :lol:

В края на краищата, докато не видя текст в ДВ, му неАм никаква вЕра ... неведоми са секретарките , и шофьорите , дето пращат текста по е-майла :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Юни 2012, 20:38

poli_g написа:Лекси, същинския проблем породи проекта на МС от 30.12.2011- виж го тук http://www.strategy.bg/PublicConsultati ... -BG&Id=484 ( синтеза е пълен, няма какво да преразказвам).
Последния се намира и в сайта на НС http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13862/ ( последното само за Гргоров, че налЕ... камъчетата да си прибира като погледне тук http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/13785 )
доклад на комисията по ЗГ http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3223
Всъщност, не чети нищо от предните, а само доклада на правната комисия http://www.parliament.bg/bg/parliamenta ... ts/ID/3236 и ще ти стане ясно.

Моето невъоръжено око леко се притесни в диагоналния прочит. Все още леко, защото не обхваща всичко. Благодаря за синтеза, ще прегледам по-подробно :wink:

emilgrigorov написа:В края на краищата, докато не видя текст в ДВ...

Абе то нали разни хора се борят да не го видим в ДВ. Предвид пословичната неспособност на българина да се обединява около кауза, освен около масата, взе, че ми стана интересно и реших, че си заслужава да си формирам информирано мнение по някое време.
Поли, отново блягодаря, спести ми време.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2012, 22:38

lexy21 написа:... Абе то нали разни хора се борят да не го видим в ДВ ...

:lol: И-хааа. Това направо вече ми е във фразеологичния речник. Форевър !
Но действително не открих окончателните текстове. Вече апокрифни :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право