- Дата и час: 20 Ное 2024, 10:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
законно ли е да ви водят до районното
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: законно ли е да ви водят до районното
значи това е покана за разходка в РПУ.и човека ако не се съгласи - няма проблеми
- mrkiril
- Младши потребител
Може би следва да наречем взломната кражба еволюирал обиск ... защото на времето така старателно ми разиграваха "Изненада - вратата счупена от крадци", пък то се оказа, че полицаи имали крещяща нужда да ми ровят в компютрите, та "си ги взели под прикритието на строшената ключалка" И после да дойдат да доразгледат на спокойствие, да си побеседваме под формата, че щели били да разкрият престъпниците. Уффф, мърсотия...
Ето така е, като не ги учат на български език (в памет на 24-ти Май). Де да бяха попитали, ама като не знаят как ...
Ето така е, като не ги учат на български език (в памет на 24-ти Май). Де да бяха попитали, ама като не знаят как ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
гледам си през прозореца и какво да видя. Спрели си кола и си търсят където им е кеф.
Последна промяна mrkiril на 08 Юни 2012, 23:45, променена общо 2 пъти
- mrkiril
- Младши потребител
ровят по джобове и колата и накрая лека вечер.а едното момче почти го съблякоха.
- mrkiril
- Младши потребител
Тук стана малко като селски панаир. Събрахте се. Сега си плюете по полицията. Принципно. Под общия знаменател. Почвайте и съда, прокуратурата, лекарите, учителите, все модни теми. Пак принципно. И пак под общия знаменател. Важното е да сте "против" по принцип. И да се подкрепяте, принципно. Другите не знаят, вие знаете /въпреки че по темата е видно, че никой от вас нищо не знае, важното е да се лае/. Че и помен на 24-ти май устроихте. Щом това ви кара да се чувствате добре и значими - нищо против, явно имате нужда и по друг начин не успявате.
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:Тук стана малко като селски панаир. Събрахте се. Сега си плюете по полицията. Принципно. Под общия знаменател. Почвайте и съда, прокуратурата, лекарите, учителите, все модни теми. Пак принципно. И пак под общия знаменател. Важното е да сте "против" по принцип. И да се подкрепяте, принципно. Другите не знаят, вие знаете /въпреки че по темата е видно, че никой от вас нищо не знае, важното е да се лае/. Че и помен на 24-ти май устроихте. Щом това ви кара да се чувствате добре и значими - нищо против, явно имате нужда и по друг начин не успявате.
lexy21, скъпа, никого не плюя. И не говоря по принцип. Коментираме конкретен филм. И простията - като художествено послание, пресъздадена с превъзходни актьорски превъплъщения. Очевидно в това се състои и творческата цел на автора на филма.
Похватът с глас зад кадър създава алюзия с един друг велик филм:
Глас зад кадър: "В мрачната, мъглива нощ на 17-ти февруари Щирлиц лежеше мъртво пиян в една локва. "
Мюлер: "Щирлиц, станете! Стегнете се! Вие сте немски офицер!"
Глас зад кадър: "Щирлиц знаеше, че е немски офицер. Той прекрасно съзнаваше фактът, че е немски офицер. Но точно днес, точно на 17-ти февруари, страшно му се прииска да се почувства съветски"
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:lexy21, скъпа, никого не плюя. И не говоря по принцип. Коментираме конкретен филм.
О, не, Емо, мили, конкретният филм няма нищо общо с внушението, което правиш:
emilgrigorov написа:Може би следва да наречем взломната кражба еволюирал обиск ... защото на времето така старателно ми разиграваха "Изненада - вратата счупена от крадци", пък то се оказа, че полицаи имали крещяща нужда да ми ровят в компютрите, та "си ги взели под прикритието на строшената ключалка" И после да дойдат да доразгледат на спокойствие, да си побеседваме под формата, че щели били да разкрият престъпниците. Уффф, мърсотия...
Чак толкова сляпа не съм.
А иначе, като спомена Щирлиц, това ми е една от любимите песни:
-
аз казвам новини в ефир не е принципно.Докато пиша по темата и виждам темата.
- mrkiril
- Младши потребител
Презумпция за невиновност
Чл. 16. Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
Чл. 16. Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
- mrkiril
- Младши потребител
lexy21 написа:...това ми е една от любимите песни ...
+1
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Лекси - невероятна песен, и аз ти благодаря за нея! За клипа, който видяхме, е ясно, измислен и глупав е. Личи си, че всичко е изкуствено изиграно.
А, иначе нищо не е изцяло черно, или изцяло бяло - нито по отношение на полицията, нито по отношение на съдебната власт, прокуратурата и адвокатурата. И критиката е градивна , когато води наистина до положителни промени!
А, иначе нищо не е изцяло черно, или изцяло бяло - нито по отношение на полицията, нито по отношение на съдебната власт, прокуратурата и адвокатурата. И критиката е градивна , когато води наистина до положителни промени!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:А, иначе нищо не е изцяло черно, или изцяло бяло - нито по отношение на полицията, нито по отношение на съдебната власт, прокуратурата и адвокатурата. И критиката е градивна , когато води наистина до положителни промени!
Такаааа... след известен размисъл са поръчани следните нещица:
Видима камера, записваща (аудио и видео) през предното стъкло на колата ... повода и начина на спиране на МПС-то ми от страна на полицията. Надявам си да е фиксирано и нарушението или (по-вероятно) неговата липса
Освен туй.... някои изненадки - ей туй:
монтирано на скришно място, в комбинация с ей-туй:
заковано на още по-скришно място в колата, записващи видео и аудио вътре в купето на личния ми автомобил.
Втората система е в случай, че някой полицай реши да изскубне видимата камера, или да се отнесе с мен не точно съгласно запетайките на закона, или да почне да ми обяснява че аз не съм имал право да снимам физиономията му или извършването на проверката, а не дай си боже да 'земе да ми посегне...
Би трябвало нещата да пристигнат до месец, после отваряме канал в тубата или бокса - изобщо няма да се занимавам с представяне на доказателствата пред съответните органи... Копие от клипчетата ще ги пращаме и на медиите - печатни и електронни. Надявам се да се вижда номера на нагръдния знак, или да се чува името на извършващия проверката полицай.
И ... не, нямам "зъб" на полицаите. Просто искам да си изпълняват задълженията точно така както ги изпълявам аз в частния сектор. Ако аз "настъпя мотиката", ме уволняват, докато някои служители в МВр смятат, че са богопомазани... Е, смятам да им обясня по трудния и болезнен начин, че това не е точно така.
Ми.. Hello, Big Brother, затегнете коланите, излитаме
Очаквам от юридически компетентните персони в този форум да кажат на какви подводни камъни бих могъл да се натъкна по време на тази ми операция ... Къде точно може да съм настъпил границата на позволеното? Нещо нередно ли ще правя?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Може ли и аз?
Между другото, вчера загледах по телевизията, че пускат патрулиращи по парковете в София ... А дано.
Искрено желая успех.
Но коментарът на "старото куче" ...
Предполагам, че на патрулиращите на велосипеди в парковете колегиално ще им лепнат "спиците" или нещо подобно и ще ги забутат в професионалното кюше, така че никой да не иска ...
А как отшумяха във времето тубите с бензин, когато бяха с "Ладите". Лично аз, колко пъти в ония години - ни го знам, ни го познавам, спра - Я сипи тия 10 литра, ха сега да пиете и по едно кафе ... лека работа ... Щото така, така са ме учили от малък, така знам аз.
... за да се стигне до там, нЕкакъв разпасан тумбак като изваден от бурлеска сега да ми изрипва от храстите, щот съм си подпрял с лявата ръка главата и му заприличало, че говоря по телефон. И злобния поглед, като види, че съм със слушалка в ухото ... Бе, мани ...
Между другото, вчера загледах по телевизията, че пускат патрулиращи по парковете в София ... А дано.
Искрено желая успех.
Но коментарът на "старото куче" ...
Предполагам, че на патрулиращите на велосипеди в парковете колегиално ще им лепнат "спиците" или нещо подобно и ще ги забутат в професионалното кюше, така че никой да не иска ...
А как отшумяха във времето тубите с бензин, когато бяха с "Ладите". Лично аз, колко пъти в ония години - ни го знам, ни го познавам, спра - Я сипи тия 10 литра, ха сега да пиете и по едно кафе ... лека работа ... Щото така, така са ме учили от малък, така знам аз.
... за да се стигне до там, нЕкакъв разпасан тумбак като изваден от бурлеска сега да ми изрипва от храстите, щот съм си подпрял с лявата ръка главата и му заприличало, че говоря по телефон. И злобния поглед, като види, че съм със слушалка в ухото ... Бе, мани ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
еххх "частния сектор" добре ,че е полицията, щото частния ви сектор иначе ще се охранява от мутри и ще ви грабят всеки ден. Я си представи в държавата да няма полиция, която толкова много хора не харесват.. каква анархийка ще стане а?
Ако не мачкаш бандита ежедневно , той си надига престъпната главица и идва в "частния сектор" да върши кражби и т.н.. Защо се увеличи престъпността според вас и бандитите станаха вече толкова нагли? Ей точно заради такива "права" , "клипчета" и телевизийки.. Имам чувството ,че тоя оглупял народ .. хем го крадат , хем е на страната на престъпника и е радетел за правата му, а престъпника радетел ли е за правата на хората в "частния сектор" , те имат правото да не бъдат крадени, бити ,измамвани и т.н......
Знам за какво ги карат в районното точно такива и много правилно се постъпва и така трябва - само толкова казвам, защото тук не е мястото да се коментира вътрешната работа в полицията, а и няма да бъде разбрана
Ако не мачкаш бандита ежедневно , той си надига престъпната главица и идва в "частния сектор" да върши кражби и т.н.. Защо се увеличи престъпността според вас и бандитите станаха вече толкова нагли? Ей точно заради такива "права" , "клипчета" и телевизийки.. Имам чувството ,че тоя оглупял народ .. хем го крадат , хем е на страната на престъпника и е радетел за правата му, а престъпника радетел ли е за правата на хората в "частния сектор" , те имат правото да не бъдат крадени, бити ,измамвани и т.н......
Знам за какво ги карат в районното точно такива и много правилно се постъпва и така трябва - само толкова казвам, защото тук не е мястото да се коментира вътрешната работа в полицията, а и няма да бъде разбрана
-
street - Потребител
TheOldMan написа:nk7702n написа:А, иначе нищо не е изцяло черно, или изцяло бяло - нито по отношение на полицията, нито по отношение на съдебната власт, прокуратурата и адвокатурата. И критиката е градивна , когато води наистина до положителни промени!
Такаааа... след известен размисъл са поръчани следните нещица:
........................................................
Нещо нередно ли ще правя?
Няма нищо лошо в тая идея. Съвсем отделен е въпросът доколко биха били кредитирани тези доказателства от съда, ако се стигне до съд.
- nk7702n
- Старши потребител
doc03 , е сега що така грубо се държат с "милия" наркодилър... "лоши" полицаи значиии, не оставиха "бедния" човечец да продава хероин на децата ни... какво ли ни пука за тях, "важно" че човека има "права"...
-
street - Потребител
Защото 2/3 от обикновените хора, които въобще са имали допирни точки с полицията /без да са контингент /, напрактика са имали среща с катаджия. Личните им впечатления от отношението и поведението на катаджията, за тях се превръща в етикет на полицая /до доказване на противното от друг полицай /. Общественият авторитет на всяка една институция зависи от много фактори, включително и от личното впечатление, което оставя у гражданина всеки един неин представител. Хората не могат да бъдат винени за това, че имат мнение, още повече, когато е формирано на база лични впечатления.
Човек трябва да е лишен от здрав разум, за да иска наркодилари да щъкат около училището на детето му и никой не иска слаба и немощна полиция, напротив. Но силна полиция не е тази, която демонстрира, че може винаги да те просне на земята, а тази, която може и знае как да го направи по правилата, така че утре данъкоплатецът да не финансира изживяването на рамбовски мечти на служителите й. Ако признаем правото на полицая да е над закона, то разликата между него и „контингента“ ще опре само до това, че първият е на държавна издръжка.
Човек трябва да е лишен от здрав разум, за да иска наркодилари да щъкат около училището на детето му и никой не иска слаба и немощна полиция, напротив. Но силна полиция не е тази, която демонстрира, че може винаги да те просне на земята, а тази, която може и знае как да го направи по правилата, така че утре данъкоплатецът да не финансира изживяването на рамбовски мечти на служителите й. Ако признаем правото на полицая да е над закона, то разликата между него и „контингента“ ще опре само до това, че първият е на държавна издръжка.
-
Клипът от архива наистина изглежда нормално, за разлика от първия - циркаджийския. Действително трябва да се направи нещо за по - достоен имидж на полицията, защото без да функционира добре, без да има респектиращо въздействие, не може по никакъв начин да бъдат защитени гражданските права.
Обаче, много станаха тия циркаджийските истории, както и често се констатират случаи на превишаване на правомощията на определени служители.
Обаче, много станаха тия циркаджийските истории, както и често се констатират случаи на превишаване на правомощията на определени служители.
Последна промяна nk7702n на 10 Юни 2012, 18:37, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
doc03 написа:Те правилата, Лекси, не са еднакви за всички. В родната ни държавица това е очевадно.
Никой не иска никого да просва, повярвай ми. Ама с дилърите с призовки по НПК не става. Какво да пише отдолу - призованият да носи мостра от амфетите, дето ги продава пред 30-то училище ?
Та като каза просване - ежедневно е. И ще бъде. За съжаление. Толкова, колкото е необходимо. Докато в някои хора се изградят ако трябва и първосигнални навици, че след като казваш на полицай "... я си е*и майката, к'ъв си ти бе", неминуемо следват неприятни изживявания.
п.п. Рамбо е бивш военен. Демек "шапкар", не "кука"
Това, което аз казах е, че просването трябва да е по правилата и има начин това да стане, не да ми призоваваш дилъра по ЗМВР или НПК с указание да носи лична карта, мостра от амфетамините и характеристика. А за обстоятелството, че в родната ни държавица очевадно правилата не са еднакви за всички, отговорност носят и самите правоохранителни органи, които не ги прилагат еднакво спрямо всички. Докато с просване извън правилата изграждаш първосигнални навици у някои хора, в друга част насаждаш отвращение към институцията и убеждението, че няма правила, има недосегаеми - тези с униформата и онези, които се отчитат на тези с униформата.
П.П. Само не ме убеждавай, че "никой никого не иска да проска", защото и двамата знаем, че има и такива и, че за тях няма значение дали Рамбо е шапкар или кука. "Давай, Роки, не му давай да диша"
-
Знаеш, че аз съм последният човек, който ще плюе по което и да било съсловие, още повече полицаите
Споделих моите впечатления защо има такава поляризация на мненията и отношението на обществото към тях /което сам си видял/. Категорично от сегашното положение никой не печели. Оосвен наглите - и в системата, и извън нея. И съм убедана, че трябва да се работи по друг начин за авторитета на институцията, не със средствата, които днес ни се насаждат. Ефектът с тях е обратен.
Споделих моите впечатления защо има такава поляризация на мненията и отношението на обществото към тях /което сам си видял/. Категорично от сегашното положение никой не печели. Оосвен наглите - и в системата, и извън нея. И съм убедана, че трябва да се работи по друг начин за авторитета на институцията, не със средствата, които днес ни се насаждат. Ефектът с тях е обратен.
-
|
|