- Дата и час: 20 Ное 2024, 17:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задържане под стража-срокове
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Задържане под стража-срокове
Здравейте,интересувам се кой от предвидените срокове по чл63 ал4 от НПК важи за престъпление по чл354а ал 2 от НК за което се предвижда от 5 до 15г "лос". 1г ли е максималният срок на "задържането под стража"в досъдебна фаза или 2г?
- izumeniq
- Младши потребител
Re: Задържане под стража-срокове
С 99% сигурност твърдя че е 1г срока по този член,но ми е нужен и Вашият 1%. Благодаря предварително!
- izumeniq
- Младши потребител
Срокът на задържането под стража в този случай е максимум до 1 година, т.к. за престъпление по чл.354а, ал.2 НК наказанието е ЛС от 3 до 12г., а чл. 63, ал.4, пр.2 НПК говори за престъпление, за което се предвижда наказание не по-малко от 15г. или по-тежко.
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
- possitiv3
- Потребител
Искам да Ви помоля да прочетете чл354а ал2 изречение 2ро т от 1 до 4 и да си дадете мнението още веднъж.
- izumeniq
- Младши потребител
Според мен срокът и в този случай е 1г. Защото текста гласи не по малко... В смисъл трябва да предвижда над 15г или долната граница да е 15г. Но аз не съм юрист и допускам че е възможно да греша.
- izumeniq
- Младши потребител
За криминални не знам обаче забелязах че изобилства от олигофрени.
- izumeniq
- Младши потребител
Е аз нямах предвид теб с определението .....,но ти сам се поставяш в тази категория. НМЗГ.
- izumeniq
- Младши потребител
Темата приключи
- izumeniq
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|