Здравейте,
ще може ли някои да ме препоръча добър адвокат по наказателно право от Североизточна България.Трябва наистина да е добър и вещ в занаята,за да ме консултира и насочи правилно по едно дело? Благодаря предварително!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Добър юрист по наказателно право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Добър юрист по наказателно право
Може ли да ми отговорите на няколко въпроса свързани дело ,в което съм защитник и имам някои колебания.
Делото е за изнасилване от трима извършители -по чл152 отНК.
Въпросът е че въпросната пострадала е момиче от занаята, и тъй като не са си платили уговорената сума тя решава да подаде оплакване за изнасилване и отправя иск за неимуществени вреди от 10 000 лв.
Момчетата не отричат осъществяването на сексуален контакт,но са категорични че е по взаимно съгласие.
СМЕ-не установява наличие на телесна повреда,т.е. "пострадалата" е в идеално здраве.Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение.
Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.Но как да докажа,че тя лъже ,свидетелите на обвинението имат противоречиви показания,които лесно ще оборя.....Но състава на съда е дамски,и според мен са предобедени!Имам нужда от много съвети и насоки.....Помагайте!
Делото е за изнасилване от трима извършители -по чл152 отНК.
Въпросът е че въпросната пострадала е момиче от занаята, и тъй като не са си платили уговорената сума тя решава да подаде оплакване за изнасилване и отправя иск за неимуществени вреди от 10 000 лв.
Момчетата не отричат осъществяването на сексуален контакт,но са категорични че е по взаимно съгласие.
СМЕ-не установява наличие на телесна повреда,т.е. "пострадалата" е в идеално здраве.Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение.
Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.Но как да докажа,че тя лъже ,свидетелите на обвинението имат противоречиви показания,които лесно ще оборя.....Но състава на съда е дамски,и според мен са предобедени!Имам нужда от много съвети и насоки.....Помагайте!
- vasito7400
- Нов потребител
колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!
- maria01
- Потребител
vasito7400 написа:Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение. Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.
Това в кой съд става - първо да се пледира за наказанията и после да се решава по хода на съдебното следствие?
Ако сте колега, в което се съмнявам - това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.
-
lexy21 - Активен потребител
Може да са коментирали някакви параметри на споразумение?!
- nk7702n
- Старши потребител
lexy21 написа:...това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.
Е, с това се съгласих.
maria01 написа:...Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!
Точно.
- Гост.
- Старши потребител
maria01 написа:колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Именно,че няма абсолютно никакви данни за насилие по СМЕ.А за свидетелите е малко трудно,тъй като всички коментират извън съда,но стане ли въпрос за свидетелстване всички нищо незнаят или пък ги е страх да не си разбият семействата(предавам Ви думите на двама от клиентите й)........Благодаря все пак за отделеното време ще Ви информирам как вървят нещата информативно.
- vasito7400
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|