начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Добър юрист по наказателно право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Добър юрист по наказателно право

Мнениеот vasito7400 » 05 Юни 2012, 14:37

Здравейте,
ще може ли някои да ме препоръча добър адвокат по наказателно право от Североизточна България.Трябва наистина да е добър и вещ в занаята,за да ме консултира и насочи правилно по едно дело? Благодаря предварително!
vasito7400
Нов потребител

Re: Добър юрист по наказателно право

Мнениеот vasito7400 » 07 Юни 2012, 01:25

Може ли да ми отговорите на няколко въпроса свързани дело ,в което съм защитник и имам някои колебания.
Делото е за изнасилване от трима извършители -по чл152 отНК.
Въпросът е че въпросната пострадала е момиче от занаята, и тъй като не са си платили уговорената сума тя решава да подаде оплакване за изнасилване и отправя иск за неимуществени вреди от 10 000 лв.
Момчетата не отричат осъществяването на сексуален контакт,но са категорични че е по взаимно съгласие.
СМЕ-не установява наличие на телесна повреда,т.е. "пострадалата" е в идеално здраве.Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение.
Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.Но как да докажа,че тя лъже ,свидетелите на обвинението имат противоречиви показания,които лесно ще оборя.....Но състава на съда е дамски,и според мен са предобедени!Имам нужда от много съвети и насоки.....Помагайте!
vasito7400
Нов потребител

Мнениеот maria01 » 08 Юни 2012, 19:36

колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!
maria01
Потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 19:42

vasito7400 написа:Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение. Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.

Това в кой съд става - първо да се пледира за наказанията и после да се решава по хода на съдебното следствие?
Ако сте колега, в което се съмнявам - това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Юни 2012, 19:53

Може да са коментирали някакви параметри на споразумение?! :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Юни 2012, 20:12

lexy21 написа:...това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.

Е, с това се съгласих.
maria01 написа:...Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!

Точно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vasito7400 » 09 Юни 2012, 23:54

maria01 написа:колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!

Именно,че няма абсолютно никакви данни за насилие по СМЕ.А за свидетелите е малко трудно,тъй като всички коментират извън съда,но стане ли въпрос за свидетелстване всички нищо незнаят или пък ги е страх да не си разбият семействата(предавам Ви думите на двама от клиентите й)........Благодаря все пак за отделеното време :) ще Ви информирам как вървят нещата информативно.
vasito7400
Нов потребител

Назад към Наказателно право