Здравейте, всички
Моля за Вашето компетентно мнение за следния случай :
На 5 май т.г. по обяд бях в едно ресторантче в Поморие, заедно с дъщеря си ( малолетна, на 13 г ).
Де факто по това време в заведението бяхме 5 човека – управителят, барман, сервитъорка, аз и дъщеря ми.
Познавам управителя отпреди, но не сме приятели. Имах неблагоразумието да му кажа, че не си е изпълнил обещание, дадено по телефона наскоро.
След още една две размени на заяждане той неочаквано ме нападна с юмруци и добре, че своевременно скочи бармана, възпря го и аз доста зашеметен успях да избягам през вратата.
..
Отидох в полицията, написах жалба, изкарах и съдебномедицинско удостоверение.
( отчита контузии в лявата част на главата и слепоочието ).
Неотдавна получих уведомление от полицията, че „преписката е изпратена в Районна прокуратура с оглед на извършено престъпление по чл.325 от НК "
...
1. Моля за съвет какво трябва да се предприеме оттук нататък
2. Бихте ли ми препоръчали адвокат от Поморие, Несебър или Бургас , който е специалист в наказателни дела?
Благодаря!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 17:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво трябва да се направи в случая?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Какво трябва да се направи в случая?
memento_vivere написа:Здравейте, всички
На 5 май т.г. по обяд бях в едно ресторантче в Поморие, заедно с дъщеря си ( малолетна, на 13 г ).
Де факто по това време в заведението бяхме 5 човека – управителят, барман, сервитъорка, аз и дъщеря ми.
Познавам управителя отпреди, но не сме приятели. Имах неблагоразумието да му кажа, че не си е изпълнил обещание, дадено по телефона наскоро.
След още една две размени на заяждане той неочаквано ме нападна с юмруци и добре, че своевременно скочи бармана, възпря го и аз доста зашеметен успях да избягам през вратата.
..
Неотдавна получих уведомление от полицията, че „преписката е изпратена в Районна прокуратура с оглед на извършено престъпление по чл.325 от НК "
...
1. Моля за съвет какво трябва да се предприеме оттук нататък
2. Бихте ли ми препоръчали адвокат от Поморие, Несебър или Бургас , който е специалист в наказателни дела?
Благодаря!
По мое мнение:
След ,което следва да се провери от прокурора дали са налице достатъчно данни в жалбата да се образува предварително производство или да откаже такова.И да ви уведоми за правата ви, като пострадал от престъплението Чл.75 ал.2 НПК.Чл.212 НПК съобщението от полицията е законен повод т.е.прeписката.
-
Pause - Активен потребител
.... образува се досъдебно производство и колегите натам предават материалите на прокурора.
-
doznanie - Младши потребител
memento_vivere написа:Здравейте, всички
..
...
1. Моля за съвет какво трябва да се предприеме оттук нататък :?:
Благодаря!
Ще очаквате произнасяне от съответния Районен прокурор - с Уведомление за образуване на ДП или Постановление за прекратяване. Междувременно можете да се консултирате и с колега адвокат, който да Ви каже след съответна справка какво бихте могъл да очаквате, да направите оттам нататък.
- nk7702n
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|