начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

забавeно дело

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

забавeно дело

Мнениеот tomi82 » 21 Май 2012, 12:36

Добър ден. Искам да попитам каде да отидя и да питам какво се случва с мето дело.Изминаха се близо 9 години и нищо не се случва.Последното постановление е от 04.01.2007г. като го спират,но след два дена пак го подновиха и от тогава нищо не знам.Не знам кога се губи давност и дали да се консултирам с адвокат или да оставя нещата на прокурора?
Последна промяна tomi82 на 22 Май 2012, 11:45, променена общо 1 път
tomi82
Нов потребител

Re: забавно дело

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Май 2012, 13:02

За какво престъпление става въпрос, по точно, по кой член, а формулата е да се съберат сроковете.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tomi82 » 21 Май 2012, 14:36

Наръгаха ме с нож 3-ти и не знам как се води нападение опит за убйсто или нещо друго.Случея е нещо подобно като с Багата.
Последна промяна tomi82 на 21 Май 2012, 17:02, променена общо 1 път
tomi82
Нов потребител

Мнениеот tomi82 » 21 Май 2012, 14:40

така пише на постановлението"досъдебно производство е водено срещу неизвестен извършител по чл.115,вр. чл.18 ал. 1 от НК"
tomi82
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 21 Май 2012, 17:02

tomi82 написа:Добър ден. Искам да попитам каде да отидя и да питам какво се случва с мето дело.Изминаха се близо 9 години и нищо не се случва.Последното постановление е от 04.01.2007г. като го спират,но след два дена пак го подновиха и от тогава нищо не знам.Не знам кога се губи давност и дали да се консултирам с адвокат или да оставя нещата на прокурора?

Прокурорът да не ви е майка та ще оставите посегателство върху живота си в неговите ръце? На него му е най-лесно да шкартира делото, вместо да се пъне в залата за Ваш хаир. Зер затова ли е драпал като луд да се докопа до магистратското местенце?
Наемете си адвокат по наказателни дела и нека да почне да движи нещата. Това е животът Ви, ако Вие не си го цените, няма кой да Ви го цени. Може да осъдите и държавата (доколкото все още има такава) за отказ от правосъдие (то 9 години влачене си е жив отказ от правосъдие).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот tomi82 » 21 Май 2012, 17:22

Фрапиращото е че извършителя се зна кои е!От следователя знам че преди да ме наръга този извег има опит за убйство и убйство с тъп предмет.По случея има 3 свидетеля намерен нож и още какво ли не?Нито са ме викали да го разпознавам,давах сведеня 2-ти ,1-то беше в Пирогов в централната реанимацията под влияние на болкоуспокояващи(демек морфин),а 2-то 4-5години след посегателството?Имам чувството че този измейкяр има човек в съда?То наи вероятно ще си реша проблема в Стразбург.
tomi82
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 21 Май 2012, 18:36

tomi82 написа:Фрапиращото е че извършителя се зна кои е!От следователя знам че преди да ме наръга този извег има опит за убйство и убйство с тъп предмет.По случея има 3 свидетеля намерен нож и още какво ли не?Нито са ме викали да го разпознавам,давах сведеня 2-ти ,1-то беше в Пирогов в централната реанимацията под влияние на болкоуспокояващи(демек морфин),а 2-то 4-5години след посегателството?Имам чувството че този измейкяр има човек в съда?То наи вероятно ще си реша проблема в Стразбург.

Фрапиращото е друго - че вие 9 години седите и чакате да се случи нещо.

нямам какво повече да кажа по темата.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Май 2012, 20:05

tomi82 написа:Фрапиращото е че извършителя се зна кои е!От следователя знам че преди да ме наръга този извег има опит за убйство и убйство с тъп предмет.По случея има 3 свидетеля намерен нож и още какво ли не?Нито са ме викали да го разпознавам,давах сведеня 2-ти ,1-то беше в Пирогов в централната реанимацията под влияние на болкоуспокояващи(демек морфин),а 2-то 4-5години след посегателството?Имам чувството че този измейкяр има човек в съда?То наи вероятно ще си реша проблема в Стразбург.

Наистина много време сте чакал. Как така 9 години не е привлечен като обвиняем тоя човек, щом се знае кой е? Явно можем само да гадаем.. Ама, защо ли се учудвам - доколкото разбрах, не сте си упълномощил повереник, нали така? Сигурно затова е такъв резултатът. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот tomi82 » 21 Май 2012, 20:35

Деама адвокати наех и те нищо не свършиха.Първия нищо не свърши,а на 2-я като му убясних всичко каза че ще провери и никакъв отговор,не вдигаше и телефона после!Та на мен въпроса ми е каде мога да проверя каде се намира делото ми (ВСС ли СГП или накой другаде),а и вобще има ли такова дело може да е закрито.Мерси на отговорилите :)
tomi82
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 21 Май 2012, 20:57

tomi82 написа:Деама адвокати наех и те нищо не свършиха.Първия нищо не свърши,а на 2-я като му убясних всичко каза че ще провери и никакъв отговор,не вдигаше и телефона после!Та на мен въпроса ми е каде мога да проверя каде се намира делото ми (ВСС ли СГП или накой другаде),а и вобще има ли такова дело може да е закрито.Мерси на отговорилите :)

Брех, пак адвокатите виновни излезнали накрая.. :roll: Ма, дали е така или въобще не е имало адвокати!?
Убяснил сте им, пък те нищо не разбрали.. :? И как така делото ще се закрива, може да е прекратено, примерно. Отидете при колега и си платете, щото може да сте Убяснил, ама да не сте платил, та затова нищо да не са свършили. :!:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nak111 » 21 Май 2012, 22:33

Първо - отидете при полицая който ви разпитва на времето, /ако все още е на работа/ с постановлението което имате и питайте къде е делото . Ако ви каже че е в прокуратурата отивате там пак с постановлението и искате да се запознаете с делото.
Второ - по принцип можеше да искате нападателя, да ви плати солидно обезщетение, обаче - сори ще пиете една студена вода, тъй като са минали повече от 5 г. /тука има врътки, като "момента от който е станал известен извършителя", ама вече наистина ще ви трябва адвокат/.
Трето - наемете си адвокат. Тука наистина има проблем щото сега сульо и пульо е с кетап за адвокат, както вече сте го изпитал на собствен гръб. Ако сте от София, по телевизията постоянно сочат адвокати на "добре облечени бизнесмени", така че наемете си някои такъв. След като делото се е забатачило толкова години, определено ще ви трябва адвокат от такъв калибър.
Четвърто - пак си наемете адвокат. Както вече ви написаха колегите във форума, не разчитайте на прокурора да ви помогне. Или си наемате адвокат, или си напълнете чаша студена вода :lol:
nak111
Потребител

Мнениеот teogeo » 22 Май 2012, 01:30

nak111 написа:Първо - отидете при полицая който ви разпитва на времето, /ако все още е на работа/ с постановлението което имате и питайте къде е делото . Ако ви каже че е в прокуратурата отивате там пак с постановлението и искате да се запознаете с делото.
Второ - по принцип можеше да искате нападателя, да ви плати солидно обезщетение, обаче - сори ще пиете една студена вода, тъй като са минали повече от 5 г. /тука има врътки, като "момента от който е станал известен извършителя", ама вече наистина ще ви трябва адвокат/.
Трето - наемете си адвокат. Тука наистина има проблем щото сега сульо и пульо е с кетап за адвокат, както вече сте го изпитал на собствен гръб. Ако сте от София, по телевизията постоянно сочат адвокати на "добре облечени бизнесмени", така че наемете си някои такъв. След като делото се е забатачило толкова години, определено ще ви трябва адвокат от такъв калибър.
Четвърто - пак си наемете адвокат. Както вече ви написаха колегите във форума, не разчитайте на прокурора да ви помогне. Или си наемате адвокат, или си напълнете чаша студена вода :lol:

Nak111, знам, че ще се псувам после, след като напиша този отговор, но карай да върви.
Съгласен съм с това, че
сега сульо и пульо е с кетап за адвокат
, но не мога да се съглася с това, че калибърът на адвоката се определя от това колко ефектно се държи пред медиите. Визираните от Вас адвокати (да не назовавам имена) от такъв калибър всъщност са едни циркаджии. Не всеки адвокат, който превръща съдебната зала в цирков манеж, е добър, още по-малко пък това е критерият. Има си писмени защити, в които без шум и сцени може да си защитиш позицията достатъчно професионално и ефективно, отколкото да се надлайваш в залата с противника.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот tomi82 » 22 Май 2012, 02:27

Мерси за отговорите nak111,ще се разходя тук там ,па и адвокат ще си потърся щом трябва.nk7702n относно старите ми адвокати първи му се дадоха толкова пари за един месец колкото аз изкарвам за близо 6 месеца.Ако ни е наред държавата отдавна да съм забравил за това дело,все се опира до многото финикйски знаци..Да ок ще давам пари ,ако знам че ще се свърши нещо ,но да се набутвам много пари при полужение,че виждам колко е мудна и корумпирана съдбната ни система.А и все пак аз сум потърпешия,а не гледам да се измъквам от затвора.Мися че споменах че този който ме наръга има преди това две присъди(и то сериозни) и не беше в зтвора кадето му е мястото,а се разхождаше по улиците и коляше хората?Това ми навява на мисълта че,човек с две тежки присъди(и моята 3) е на свобода ,значи или си плаща много на когото трябва,или има свой човек който му спасява кожата,или просто е такава съдебната ни система.
tomi82
Нов потребител

Re: забавeно дело

Мнениеот nk7702n » 22 Май 2012, 15:51

"Това ми навява на мисълта че,човек с две тежки присъди(и моята 3) е на свобода ,значи или си плаща много на когото трябва,или има свой човек който му спасява кожата,или просто е такава съдебната ни система" Или си е намерил добър адвокат, който навреме е встъпил в производството и си е свършил професионално работата, не мислите ли? Аз също съм попадала на подобни случаи, когато не става дума за свои хора и за корупция.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право