начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Благодаря!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Благодаря!

Мнениеот riskont » 15 Май 2012, 20:51

Благодаря на всички за отговорите! Съжалявам, ако съм подразнил или възмутил някого. Не беше това целта.
Последна промяна riskont на 16 Май 2012, 11:35, променена общо 1 път
riskont
Нов потребител

Re: Шофиране след употреба на алкохол

Мнениеот TheOldMan » 15 Май 2012, 22:31

riskont написа:Здравейте,
... Хванаха ме да шофирам с 1,49 промила алкохол, отчетен на дрегер...
....реших да откажа кръвната проба.
...да ме накажат с лишаване от управление на МПС само за 3-4 месеца (жизненоважно ми е да имам книжка до септември) и съответно пробацията да е толкова, за да мога да пътувам за Австрия.
...

3 месеца пробация дават за откраднат салам в супермаркета. Извършеното от вас престъпление е със значително по-голяма обществена опасност, така че много се съмнявам че е възможно наказанието да влезне в тези граници, освен ако не приемете да го излежите ефективно...
А за лишаване от правоуправление само за 3 месеца, и то с такава "история" като водач - 6-7 акта, лишаване от правоуправление преди 3 години... извинявам се, ама за това ще ви трябва адвокат специализирал в Хогуърдс.
Имате ли представа колко контролни точки имате в момента? Защото - 12 точки за алкохола и -6 за телефона... да не се окаже че сте на минус като теглите чертата?
Последна промяна TheOldMan на 15 Май 2012, 22:41, променена общо 2 пъти
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Май 2012, 22:38

Нищо смущаващо- както по отношение задържането ви, така и по отношение предложението на разследващия- пробация ( от 6м. до 3г., вероятно само 6м., но в столицата нещата се случват различно) или 3м. условно с 3г. изпитателен срок.
Лишаване от права?- минимум 6м., който ще бъде последван от психоизпити и прочее. Жизнената важност е неважна за решаващия съд.
Хонорар?- колегата е определил минимума.
Толкоз по правото, от тук насетне....нямам знание.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот riskont » 15 Май 2012, 22:55

Нямам проблеми с точките. Незная как точно стана, защото не съм запознат със законите в тази сфера, но когато си получих новия талон (след плащането на актовете за превишена скорост и след смяната на книжката), той си беше с пълен брой точки. Вероято са възстановени по някакъв закон. Но и така нямаше да се окажа на минус, защото след последния акт преди година и половина имах 19 точки. Ходих да си вадя справка за пред застраховател, понеже един англичанин на Боровец ми счупи стъклото, докато си премяташе ските на рамо, без да гледа зад себе си.
riskont
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Май 2012, 23:05

Проблемът няма да Ви е с броя точки, а с лишаването от правоуправление именно поради шофиране след употреба на алкохол над 1.4 промила, доколкото стана ясно каква е концентрацията на алкохол. В такива случаи задължително се държи психотест именно заради употребата на алкохол.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот riskont » 15 Май 2012, 23:13

nk7702n написа:Проблемът няма да Ви е с броя точки, а с лишаването от правоуправление именно поради шофиране след употреба на алкохол над 1.4 промила, доколкото стана ясно каква е концентрацията на алкохол. В такива случаи задължително се държи психотест именно заради употребата на алкохол.

Да, за съжаление това е така. За точките отговарях на господина най-горе, който ме питаше, дали няма да отида на минус с точките.
riskont
Нов потребител

Мнениеот TheOldMan » 16 Май 2012, 10:22

riskont написа:
nk7702n написа:Проблемът няма да Ви е с броя точки, а с лишаването от правоуправление именно поради шофиране след употреба на алкохол над 1.4 промила, доколкото стана ясно каква е концентрацията на алкохол. В такива случаи задължително се държи психотест именно заради употребата на алкохол.

Да, за съжаление това е така. За точките отговарях на господина най-горе, който ме питаше, дали няма да отида на минус с точките.

(4) Водач, на когото са отнети всички контролни точки, губи придобитата правоспособност и е длъжен да върне свидетелството за управление в съответната служба на Министерството на вътрешните работи.
(5) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Лице, което е загубило правоспособност да управлява моторно превозно средство по реда на ал. 4, след като е върнало свидетелството си за управление, има право отново да бъде допуснато до изпит пред съответните органи за придобиване на такава правоспособност, но не по-рано от 6 месеца от датата, на която е върнато свидетелството.

Въпроса ми беше породен от този член в ЗДвП. Та дори и да има магьосник за адвокат който да успее да свали лишаването пт правоуправление до под 3 месеца, ако водача загуби всичките си точки той не може да се яви на изпит преди да изтекат 6 месеца от връщането на СУМПС. А с тия актове като нищо може да е останал с 10-тина точки само и последнаат случка да ги докара до минус.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право