- Дата и час: 20 Ное 2024, 17:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Реабилитиране
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Реабилитиране
Здравейте,
За първи път се включвам във форума и искам да кажа, че LEX.bg са номер едно
Бих искал да Ви помоля за малко информация, тъй като съм малко объркан.
Искам да се реабилитирам. Преди 10 год. имах дело на което се доказа , че съм невинен. От районното управление ми каза че за да се реабилитирам са ми нужни :
1. Свидетелство за съдимост.
2. Удостоверение от НСС, че няма следствие срещу мен или нещо такова.
3. Съдебното решение
4. Заявление от районното.
До тук всичко хуабаво. Проблема е там, че се обадих в НСС и те ми обясниха, че трябва да отида в прокуратурата за да изкарам някакъв документ , с който после да отида в НСС и да ми дадат това удостоверение.
Това което не ми е ясно защо трябва да ходя до прокуратурата при положение, че имам съдебното решение.
Въпросите са ми следните:
1. Това ли е процедурата?
2. Какъв точно е този документ от прокуратурата ,който трябва да изкарам ? Коя прокуратура?
И всъщност тази реабилитация от кои списъци ме маха ? Питам това защото един приятел ми каза, че дори да мина реабилитация системата на районните управление пак ще излиза това, че съм съден.
Предварително Ви благодаря за отговрите. Ще се радвам да вкарате малко светлина по тази тема и всякаква допълнителна информация на тази тема ще е добре дошла.
Поздрави,
Иво
За първи път се включвам във форума и искам да кажа, че LEX.bg са номер едно
Бих искал да Ви помоля за малко информация, тъй като съм малко объркан.
Искам да се реабилитирам. Преди 10 год. имах дело на което се доказа , че съм невинен. От районното управление ми каза че за да се реабилитирам са ми нужни :
1. Свидетелство за съдимост.
2. Удостоверение от НСС, че няма следствие срещу мен или нещо такова.
3. Съдебното решение
4. Заявление от районното.
До тук всичко хуабаво. Проблема е там, че се обадих в НСС и те ми обясниха, че трябва да отида в прокуратурата за да изкарам някакъв документ , с който после да отида в НСС и да ми дадат това удостоверение.
Това което не ми е ясно защо трябва да ходя до прокуратурата при положение, че имам съдебното решение.
Въпросите са ми следните:
1. Това ли е процедурата?
2. Какъв точно е този документ от прокуратурата ,който трябва да изкарам ? Коя прокуратура?
И всъщност тази реабилитация от кои списъци ме маха ? Питам това защото един приятел ми каза, че дори да мина реабилитация системата на районните управление пак ще излиза това, че съм съден.
Предварително Ви благодаря за отговрите. Ще се радвам да вкарате малко светлина по тази тема и всякаква допълнителна информация на тази тема ще е добре дошла.
Поздрави,
Иво
- johngotti
- Младши потребител
Re: Реабилитиране
Искам да се извиня ако съм объркал темата...
- johngotti
- Младши потребител
Вместо да се реабилитираш и извиняваш...да бе завел едно дело против прокуратурата и държавата...Да изкараш 5000лева......
Невинен...а,осъден....хмм
Невинен...а,осъден....хмм
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
С случая ми излиза , че съм съден. За да се изчисти това трябва да се реабилитирам. Това, че съм съден не значи че съм осъден. Поне така ги разбирам нещата.
- johngotti
- Младши потребител
.....Поискай направо от Плевнелиев да те опрости....
Много си прав,дори се замислих...
Много си прав,дори се замислих...
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Какъв Плевневлиев бе човек. Питам административно дали е такава процедурата и какви са тия удостоверения при полжения , че имам съдебно решение. Ти отиде некъде другаде... Искам да изкарам разрешително за ловно оръжие и да не ме заключват всеки път при проверка. Съден съм но е доказано, че съм невинен и сега искам да се разкарам от всякакви системи и списъци ! Моля някой компетентен човек да отговори .
- johngotti
- Младши потребител
Еми много просто !!!! Имало е дело в което се е доказало , че съм невинен. Това означава, че съм СЪДЕН, но НЕОСЪЖДАН! Това че са ме съдили не означава, че съм ОСЪДЕН!
- johngotti
- Младши потребител
Като са те НЕОСЪДИЛИ,значи не си бил осъждан.....За какво да те реабилитират,брат?
Бил си подсъдим,но си минал метър....и ти трябва ловна пушка....
Бил си подсъдим,но си минал метър....и ти трябва ловна пушка....
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Просто системата е малоумна и затова дори да не са те осъдили те има в некви списъци в системата на районното и трябва да се изчистиш, защото иначе както се случи преди една седмица ме заключиха защото им излезна по радиостанцията това задържане от преди 10 години. А един приятел юрист ми обясни, че между системата в районното и прокуратурата (съда или НСС) нямало синхронизация. Някакво мазало, което не мога да разбера. След като ме заключиха дойде следователката която ми обясни, че трябва да се реабилитирам. Незнам вече и аз какво трябва да направя и ако не го направя дали ще мога да взема разрешително за оръжие . Предавам се без бой Не съм компетентен и затова реших , че тук някой може да обясни за какво иде реч.
- johngotti
- Младши потребител
Като нямаш разрешително за оръжие...ще те заключат....Изкарай си едно......
Като ходиш по гората братя Галеви не ги ли срещна?
Като ходиш по гората братя Галеви не ги ли срещна?
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Смени дилъра пич! Галеви може да ги срещна като ходя на сафари в Африка. Верно ли ми трябва разрешително да не ме заключат, а пък аз си мислех да се разхождам с пушката на рамо из София без разрешително.
- johngotti
- Младши потребител
Не става въпрос за реабилитация, при вас този въпрос не стои, защото сте неосъждан. Става дума за снемане на полицейска регистрация, което е нещо съвсем различно.
-
lexy21 - Активен потребител
Благодаря Lexy21 !!! Точно това ми трябваше!!!
- johngotti
- Младши потребител
Лекси21,изкара един хонорар...
Значи пишеш мотивирано искане за снемане на полицейска регистрация...
И гледай да скриеш пушката...(не под леглото)....
Значи пишеш мотивирано искане за снемане на полицейска регистрация...
И гледай да скриеш пушката...(не под леглото)....
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Реабилитирането автоматично ли става или непременно трябва да има молба?
Ситуацията е следната: господин се явява като ответник. Представя удостоверение за съдимост, в което пише ОСЪЖДАН.
В Решението по текущото дело, съдията ,представяйки го,пише НЕОСЪЖДАН.
Действително, е изминал срока, след който той би могъл да се реабилитира, но в случая без никой да иска от нея /съдийка!/ - и без това да има отношение към нейното дело, тя автоматично го обявява за неосъждан.
Решението по -нататък е изцяло продиктувано от същата специална грижа към въпросния господин, което си е друга тема.
Та питам?
Ситуацията е следната: господин се явява като ответник. Представя удостоверение за съдимост, в което пише ОСЪЖДАН.
В Решението по текущото дело, съдията ,представяйки го,пише НЕОСЪЖДАН.
Действително, е изминал срока, след който той би могъл да се реабилитира, но в случая без никой да иска от нея /съдийка!/ - и без това да има отношение към нейното дело, тя автоматично го обявява за неосъждан.
Решението по -нататък е изцяло продиктувано от същата специална грижа към въпросния господин, което си е друга тема.
Та питам?
- rozablue
- Потребител
Ако са налице условията за реабилитация по право , то правилно съдията го счита за неосъждан.Реабилитацията по право настъпва по силата на закона и не е необходимо да бъде констатирана с някакъв съдебен или административен акт.Всеки е длъжен да я зачита , най-вече бюрото съдимост , което е било длъжно да впише в свидетелството за съдимост неосъждан.
Ако лицето е било веднъж реабилитиран по право , втори път реабилитацията е винаги съдебна(с изключение на случая , когато реабилитацията по право е настъпила за престъпление извършено от непълнолетен или е налице пълна реабилитация по право) , тоест необходим е съдебен акт.
Ако лицето е било веднъж реабилитиран по право , втори път реабилитацията е винаги съдебна(с изключение на случая , когато реабилитацията по право е настъпила за престъпление извършено от непълнолетен или е налице пълна реабилитация по право) , тоест необходим е съдебен акт.
Последна промяна REVOLUTION на 10 Май 2012, 18:54, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Тенкс , REVOLUTION
- rozablue
- Потребител
Не, че нещо, но от кога граждански съд се вълнува е ли или не осъждана страна по делото? ( това му е хубавото на гражданските дела- лъжеш, ако си страна, и ник`ва отговорност за това).
И още- не, че нещо, но от кога е в правомощията на гр. съд да постанови, че е настъпила реабилитация по право, като хал хабер си няма за обстоятелствата релевантни към реабилитцията? И да не е страна, и да е просто свидетел, и да не е гражданско дело, а наказателно...аааааа, тея неща не стават ей така: Казал Пешо, па му повярвал Гошо.
И още- не, че нещо, но от кога е в правомощията на гр. съд да постанови, че е настъпила реабилитация по право, като хал хабер си няма за обстоятелствата релевантни към реабилитцията? И да не е страна, и да е просто свидетел, и да не е гражданско дело, а наказателно...аааааа, тея неща не стават ей така: Казал Пешо, па му повярвал Гошо.
- Гост.
- Старши потребител
Не , че нещо но реабилитацията по право няма нужда от никой да я постановява , тъй като настъпва ex lege.
Явно има представено свидетелство за съдимост от където е направена констатацията , защо и на мен ми е любопитно.
Явно има представено свидетелство за съдимост от където е направена констатацията , защо и на мен ми е любопитно.
- REVOLUTION
- Активен потребител
36 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|