начало

ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата ВСС търси осем щата за административни съдии от прокуратурата

Удар при футбол Съд ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удар при футбол Съд ?

Мнениеот chippen » 09 Май 2012, 13:13

Здравейте при игра на футбол ми беше стъпено много брутално на крака Може би ще се наложи операция Интересува ме може ли да се търси съд за човека направил това
Аватар
chippen
Младши потребител

Re: Удар при футбол Съд ?

Мнениеот REVOLUTION » 09 Май 2012, 14:30

Да възможно е.Шансовете да осъдите деликвента за обезщетение са реални според мен , макар че най-вероятно ще сте пионер с това дело.
За наказателно преследване също принципно е възможно , но няма да даде резултат , тъй като много трудно може да се докаже вина.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот chippen » 09 Май 2012, 14:34

Не съм много на ти във тази фаза случи ми се преди 2 седмици и може би имам скъсани връзки на глезена незнам дали да потърся адвокат и има ли смисъл Ако каже че е неволно или някак си незнам моля също за мнение професионално

Не е счупен имам снимки и лист от спешното веднага след удара , интересува ме трябва ли да се извади и мидицинско след този срок и може ли да се процедира някак си
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот chippen » 09 Май 2012, 14:37

REVOLUTION написа:Да възможно е.Шансовете да осъдите деликвента за обезщетение са реални според мен , макар че най-вероятно ще сте пионер с това дело.
За наказателно преследване също принципно е възможно , но няма да даде резултат , тъй като много трудно може да се докаже вина.

Успех!

Интересува ме също и не наказание а просто за парично заплащане и т.н
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Май 2012, 21:06

REVOLUTION написа:Да възможно е.Шансовете да осъдите деликвента за обезщетение са реални според мен , макар че най-вероятно ще сте пионер с това дело.

Успех!

Хич няма да е пионер. Водил съм такива и като ищец и като ответник. Ако телесната повреда е лека си водиш ЧХ.

Свидетели - бол. Призоваваш си медицинското лице и съдията да дават показания. Доказателства за здравословното състояние, както виждам има. Така че трябва да се ангажира една мед. експертиза с преглед на лицето, за да се определи характера на телесната повреда, срокът за възстановяване + евентуално разходи за лечение изразяващи се в цена на операции и т.н.!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Май 2012, 21:35

Интересното в подобни случай,че почти всякога поведението е умишлено,рядко непредпазливо(поради характера на играта-без оглед махленска среща,такава във "В" окръжна група или пък професионален футбол).

Т.нар. "опасна игра" не е позволена.В повечето тежки случаи обаче като че ли контузиите са причинени невиновно.Но си има и криминални случаи.
Друг е въпросът,че при непозволеното увреждане умисъла и непредпазливостта се предполагат до доказване на противното.Тоест ищеца доказва че Х е причинил увреждането(тоест и той е станал едно от условията за същото),както и в какво се изразява последното.Колкото и да е странно тогава,ако Х не докаже противното,ще бъде осъден,пък дори и в случая именно пострадалия да е единствено виновния за "сблъсъка".

chippen написа:

Успех!

chippen написа:езнам дали да потърся адвокат и има ли смисъл Ако каже че е неволно или някак си незнам моля също за мнение професионално

Ами май ще трябва да го "потърсиш" и между другото не ходи с празни ръце там,тъй като адвокатите не могат да разсъждават на юридическа тематика преди да им е заплатена консултацията.

П.П.Казвам го от собствен опит,тъй като отскоро съм обявил война на навлеците.Понеже МРАЗЯ НАВЛЕЦИ :!: :!: Колкото и да са пострадали(ако ще и улично куче да му е отхапало пишк*та).
Последна промяна svettoslav на 09 Май 2012, 21:59, променена общо 1 път
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Май 2012, 21:49

DEKAH написа:

Успех!

Хич няма да е пионер. Водил съм такива и като ищец и като ответник ...

А,бе,бръто,ти да не си отворил кантора на стадиона? :) Няма лошо,важното е кръв да се лее,както има един лаф.
То хубаво съдията да дойде свидетел,но ако е мача в "Големо дедово",където се играе финала между "Барселона -Койнаре" - "Крива бара" и главния съдия дедо Йончо е "глътнал" резервната топка и обикновено е на 50 м от случващото се-какво ще свидетелствува? Относно казуса-питащия не говори за мач,където да има и съдия.Но свидетелите-най вече от играещите,като с държи сметка и за безпристрастност и т.н.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 09 Май 2012, 22:13

колко брутално може да стъпи един 75 килограмов човек...?
Проблема е, че обувките имат бутони ...Следователно ,НЕ извършителя,а производителя е виновен...А,вероятно и собственика на крака...Не е спазил личната си безопасност,липса на кори,калци и слаби глезени...
По същата логика,Извършителя може да заведи иск срещу питащия за нанесени не имуществени вреди...Получил е уплаха,страх,стрес...Чувство за вина.....
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Май 2012, 22:15

svettoslav написа:
А,бе,бръто,ти да не си отворил кантора на стадиона? :) Няма лошо,важното е кръв да се лее,както има един лаф.
То хубаво съдията да дойде свидетел,но ако е мача в "Големо дедово",където се играе финала между "Барселона -Койнаре" - "Крива бара" и главния съдия дедо Йончо е "глътнал" резервната топка и обикновено е на 50 м от случващото се-какво ще свидетелствува? Относно казуса-питащия не говори за мач,където да има и съдия.Но свидетелите-най вече от играещите,като с държи сметка и за безпристрастност и т.н.

Всичко е стечение на обстоятелствата....
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Май 2012, 22:17

nasso_5 написа:колко брутално може да стъпи един 75 килограмов човек...?
Проблема е, че обувките имат бутони ...Следователно ,НЕ извършителя,а производителя е виновен...А,вероятно и собственика на крака...Не е спазил личната си безопасност,липса на кори,калци и слаби глезени...
По същата логика,Извършителя може да заведи иск срещу питащия за нанесени не имуществени вреди...Получил е уплаха,страх,стрес...Чувство за вина.....

Всеки може да заведе иск срещу всеки. Дали ще успее да докаже претенцията си е друга бира. Има една категория хора, които са решили да съдят целият свят за каквото се сетят - от глобалното затопляне, до това, че козата му е опасла чемшира.

Нашата работа е да уважим желанията на клиента. Който плаща - той поръчва.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 09 Май 2012, 22:31

nasso_5 написа:колко брутално може да стъпи един 75 килограмов човек...?

Доста интересно видение.За съжаление може да се представи само като развеселяваща защитна теза,която бързо ще се изпепели под действието на фъртуната на фактите.

Едно умишлено влизане с бутоните напред,каквито има по 3-4 на всеки футболен мач,означава противозаконно съзнателно нападение срещу друго лице.Освен ако оня не знае че е с бутони,а си мисли че е с цвички на балетна репетиция във физкултурния салон.Абсолютно престъпление отвсякъде.Въпросът е опит за каква точно телесна повреда е.

Така е Насинко.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 09 Май 2012, 23:05

фикции или презумция...
Не съм чул футбола да има закони....по-скоро правилници...не е противозаконно,а се дава адмистративно наказание,като жълт,червен картон...Извършителя е получил своето наказание...Втори път ли ще го съдим?
По същата логика играч хванат с допинг,трябва да бъде съден за наркотрафик :)))
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот chippen » 09 Май 2012, 23:17

Хора , много се отплеснахте за други теми. Нека да обесня При игра на изкуствено игрище , не професионално , човек който никога не съм виждал , не е 75 кг а е може би 2 метра и е към 110 кг , Въпросния индивид ми идва в гръб и ми стъпва на глезена по брутален начин , нека не качвам снимка да видите за какво става въпрос, в спешното веднага ми правиха снимка НЕ Е СЧУПЕН, до няколко дни ще разбера дали са скъсани връзките и нуждае ли се операция . Интересуваше ме от адвокати които са на ТИ с тези неща имали са такива дела колкото и странни да звучат и в крайна сметка АЗ МОГА ЛИ да направя нещо срещу него или не да знам да се занимавам ли въобще Парите по операции е ясно че ще ги давам Аз . Въпроса е МОЖЕ или НЕ да се направи нещо
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 09 Май 2012, 23:28

Що не стан`ах боксьор, егати далаверата щеше да е :lol:

П.П. На въпроса - МОЖЕ да се направи нещо, но резултатът от нещото никой не може да Ви гарантира.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nasso_5 » 09 Май 2012, 23:39

Хората се определят по 5 фактора....Име,пол,дата на раждане,място на раждане,народност,ЕГН....
Не съм виждал кантар пред СРС...

Като шофьор...не гледам кой е с предимство,а кой е по-голям.....

не
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот chippen » 10 Май 2012, 11:54

Мерси , да това за съвет с питането ми е ясно Просто исках да разузная дали може въобще да се търси отговорност , нали е станало при игра на футбол , както по горе казаха има си наказания жълт червен картон , но при нас не е професионално а както се казва приятелски, това исках да разбера мога ли да си търся правата при такъв вид съприкосновение
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот chippen » 15 Май 2012, 00:49

резултат ---- от 3 - 2 скъсани връзки, прочетох всичко от всеки и останах с впечетлението че май няма смисъл от правосъдие ...Мисля че това бихте ме посъветвали и вие
Аватар
chippen
Младши потребител

Назад към Наказателно право